Skocz do zawartości

Yakuza Kiwami 2

Gość Kasias

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 27.08.2018 o 12:06, ornit napisał(a):

Nikt w to nie gra czy wszyscy tak wsiąkli, że nie mogą się oderwać?

Rozwiń  

Bez przesady to była by moja 4 Yakuza w przeciagu roku, robię sobie przerwe do 2020. 

Opublikowano

Ja tam odpalę pewnie jutro. Przyszło potwierdzenie wysłania. Jaram się zwłaszcza powrotem broni, wspieranymi atakami i fabułą, ponoć jedną z najlepszych w serii. Szkoda że przez Y6 wiem jak to się skończy... 

Btw. Jutro ma być jakiś stream z Yakuzy Online. Pokazali też, że tatuaż Ichibana, ktory ma być (oprócz Y7) takze bohaterem Online, to także smok. Nic dziwnego ze względu na japoński tytuł. Ciekawe czy też z Y7 coś pokażą.

Opublikowano

Odpaliłem wczoraj i pograłem ze dwie godziny. Moja pierwsza styczność z nowym silnikiem no i ogólnie pod tym względem jest ciężko, wszystko "pływa", łapanie przedmiotów jest dosyć chaotyczne (w sensie ciężko "wymierzyć" i zrobić to szybko). No zobaczymy jak tam dalej będzie.

A i maszyny z chwytakami to jakieś nieporozumienie, jest trudniej niż w prawdziwym życiu.

Opublikowano

Dobrze że w stosunku do 6 wróciły bronie. Dziwne, że tylko część można zbierać podczas walki z ulicy. Świetnie wygląda za to Sotenbori w nowym silniku.

Co do fabuły (początek chaptera 2):

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Godna uwagi jest tylko Ishin! IMO poziom Zero pod względem gameplayu, w (pipi) rzeczy do roboty i umiejscowienie tego w odpowiednich reliach. Dobrze, że ludzie nie są zmęczeni Yakuzami i Sega z pewnością zlokalizuje także i tą część:yao:

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj popołudniu pograłem trochę, później znów chwilkę przed snem, dopiero dziś przysiadłem na nieco dłużej i już czwarty chapter. Bardzo szybko, gładko i przyjemnie - póki co, bo czuję, że hard da mi jednak w końcu o sobie znać. 

Po Zero i Kiwami większa "fizyczność" postaci wymaga przyzwyczajenia. Z początku walczyło mi się po prostu nieco dziwnie, no i brakowało też różnych stylów walki. Szybko jednak powpadało masę apgrejdów i grupki randomów na ulicach rozwalam już w zasadzie z marszu :good:Dobrze z tym czuje człowiek, szczególnie z rzutami. 

Graficznie wreszcie widać, że to tytuł z obecnej generacji choć często można trafić na jakąś nieostrą teksturę czy inne ząbkowane krawędzie (Prosiak, 1080p, włączony supersampling) 

Sidequesty pocieszne jak zawsze, no - słowem jest dobrze

Edytowane przez Frantik
Opublikowano
  W dniu 25.08.2018 o 19:15, ornit napisał(a):

Ahahaha! Jedno sub story to

Pokaż ukrytą zawartość

:yao: Powodzenia! Wygrywam partie ale przeciwnicy są tak dokokszeni, że nie potrafię ugrać całej gry!

Rozwiń  

znajdujesz/zdobywasz peerless tile i mahjong nie straszny

za to quest z baseballistą to już przegięcie pały

podoba mi się ta yakuza coraz bardziej,  zasadzenie typowi kopa po którym wpada przez szybę do smile burgera zawsze satysfakcjonuje tak samo

Opublikowano (edytowane)

Z tym peerless wygrana całego suba w pierwszej rundzie praktycznie. Z turniejami jednak nie będzie tak lekko.

Na chwilę obecną to ta Yakuza zjada szóstkę na śniadanie.

Edytowane przez ornit
Opublikowano
  W dniu 2.09.2018 o 09:08, ornit napisał(a):

Z tym peerless wygrana całego suba w pierwszej rundzie praktycznie. Z turniejami jednak nie będzie tak lekko.

Na chwilę obecną to ta Yakuza zjada szóstkę na śniadanie.

Rozwiń  

6tka to byl taki troche benchmark, tutaj widac ze ogarneli lepiej silnik i plynniej smiga + wiecej rzeczy mogli wsadzic, mysle ze kolejna Yakuza bedzie pod tym wzgledem jeszcze lepsza.

Opublikowano (edytowane)

Nie śmiga wcale lepiej. Jest tak samo, a w niektórych momentach wydaje mi się, że nawet gorzej. Czasem zdarza się, że dłużej doczytuje specjalne akcje, czasem też dłużej trzeba poczekać na filmik. Jak robisz burdel w POPPO z 6-cioma przeciwnikami i latającymi artykułami to animacja potrafi się nieźle posypać.

@golab Ja nie miałem z tym questem problemu. Robię go jak każde wyzwanie baseballowe. Piłka zawsze leci tak samo. Rozpisz sobie na kartce jak wyglądają rzuty. Akurat w tej misji, jeśli rzuca podkręconą to przeskakuje tylko o jedną kratkę. Ja sobie rozpisałem tą misję w następujący sposób:

1 (pierwszy rzut) - N (nic nie robię, piłka nie jest podkręcona i wleci w docelową kratkę)

2 - N

3 - N

4 - P (podkręcona piłka, która trafi w kratkę na prawo od tej, którą mieliśmy ustawioną na początku tej rundy)

5 - N

6 - L (kratka na lewo od początkowej)

7 - N

8 - G (górna kratka, czyli ta wyżej od defaultowej)

9 - L

10 - N

Edytowane przez ornit
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Taka refleksja. Gra jest mega i ją uwielbiam ale...

Kabaret to sporo grindu jeśli chce się wszystko zaliczyć na te 100%. Kiedy jesteśmy, jakby się to mogło wydawać, na finiszu - okazuje się, że czeka nas jeszcze jedna walka. Zagrywka sztucznie wydłużająca czas gry. Niemniej, jeśli chcemy zaliczyć ten tryb musimy levelować nasze hostessy. Zawsze mam dwa zespoły. ten główny i backup. Backup stosuje co dwie zmiany żeby mój główny team mógł się zregenerować. Sporo kasy się zyskuje dzięki kabaretowi. Kasy, którą wydamy w Majima's Construction na upgrade niszczonego sprzętu i szukanie nowych pracowników.

Dodam jeszcze, że kabaret to kopiuj/wklej kalka z Zero. Z tym, że nie ma tutaj obijania mord bossom po wygranych mistrzostwach. Natomiast to, co już jest chamstwem to

Pokaż ukrytą zawartość
Edytowane przez ornit
Opublikowano

Pękły mi dzisiaj wszystkie sub-stories. Niektóre były całkiem zabawne, te ostatnie męczyły i przewijałem. 4 końcowe misje to

Pokaż ukrytą zawartość

. Teraz tylko do ogarnięcia pozostały mi turnieje mahjongga, poker, hanafuda, "szachy", karaoke oraz rzutki i będę miał 100%.

Opublikowano

W nawiązaniu do zrobienia gierki na sto procent... Akurat ten baseball to dla mnie banał, za to wielokrotnie pisałem, że jestem mahjongowym antytalentem i mam pytanie.

Mamy w grze 3 te "płytki" (tiles), co by ułatwić mahjonga. Jedną możemy wykorzystać do tego subquesta, potem załadować stan gry po zrobieniu wszystkich i nam zostaną cały czas te 3.

6 stołów do wygrania, w tym te turnieje. Przy wykorzystaniu tych 3ch, zostaną 3 do wygrania, czy w tych turniejach trzeba kilka takich meczów wygrać?

Poza tym 30 wygranych partii, czyli ron lub tsumo? Jeszcze coś z tym mahjongiem jest związane?

Opublikowano

Po wykorzystaniu peerless zostają CI dwa. Jak załadujesz to zniknie zaliczony subquest i nawet jak wykorzystasz je w turniejach to nie będziesz miał 100%. Chyba, że czegoś nie zrozumiałem...