[InSaNe] 2 477 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Rozumiem, zresztą to logiczne, po przecież do 100 procent muszą być zaliczone wszystkie subquesty Zapomniałem o tym Myślałem, że wbije się subquesty, wpadnie trofeum i potem załaduje się stan gry, co by tę jedną płytkę zachować W tych turniejach jest kilka meczów, czy przy dwóch "tiles" da się zaliczyć te dwa turnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 W "acziwach" jest chyba sześć "stołów" do wygrania i odpowiednia ilość punktów do zdobycia. Mi za subquesta nie zaliczyło punktów, tylko rony i pomy. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Ja (pipi)ę! Tych bouncer missions jest chyba około 70-ciu a ja zaliczyłem dopiero 42... Biegam w premium adventure mode z pistoletem z niekończącymi się nabojami, z nieniszczącą się tonfą, takimi samymi kali-stickami i z mieczem świetlnym... Grind jak (pipi)! Mnóstwo czasu traci się na "odklepanie" tych misji... Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Aż się odechciewa platynować, a chciałem sobie Kiwi dwójeczkę zrobić. Pewnie po zaliczeniu głównego wątku zrobię mały cleanup i poleci na półkę, a po roku-dwóch zacznę dokańczać, tak jak było to z zerówką ostatnio. Gram w Yakuzy od 13 lat, a baseball nadal jest moim największym koszmarem (nie zrobiłem przez to np. platyny w trójeczce...). Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) Dla mnie wszystko jest proste, poza tym mahjongiem. Ale O DZIWO zaczynam wygrywać, więc chyba skumałem w końcu, o co chodzi Największy problem mam wygrać przy stole... łatwym Edytowane 13 Września 2018 przez [InSaNe] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Robiłeś bouncer mission z braćmi Amon na legendzie? Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Nie, na razie tylko parę robiłem. Ale szczerze mówiąc takie rzeczy w grach, wymagające skilla manualnego, z którymi inni mają problemy, to mi niestraszne, chociaż pewnie jeśli jest to trudne, to będę się w(pipi)iał, jak reszta. Nie lubię w grach przede wszystkim rzeczy randomowych :) Amony też są w tych Bouncer Missions? Wyrzucili ich z typowej substory? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante 424 Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Są i jako substory na koniec i pod koniec bouncer. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Mahjong zaliczony! Aż sam w to nie wierzę 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Gratki ja nie mam aż tyle samozaparciaWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 (edytowane) W dniu 14.09.2018 o 23:18, [InSaNe] napisał: Mahjong zaliczony! Aż sam w to nie wierzę Ja na razie zrobiłem stoły normal i easy. Jak wypada hard i turnieje? Mam chyba jeden peerless, które zachowam na to ostatnie. Ostatnia bouncer mission nie jest taka trudna o ile gramy na easy. W trybie legend nawet bym do niej nie podchodził bo musi być masakra z trzema Amonami jednocześnie Zaś sam tryb legendary to EZmode w game+. Pistolet/kali sticks i jesteśmy nieśmiertelni. Z przewijaniem cutscenek jestem już w 5tym rozdziale po pół godziny grania... Edytowane 16 Września 2018 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Taki analfabeta mahjongowy jak ja dał radę, to na pewno sobie poradzisz. Paradoksalnie miałem największy problem, by wygrać na.... easy. Serio Układy najlepiej wchodzą na medium (dobre do robienia 30-stu ronów lub tsumo). A te turnieje to udało mi się nawet bez wykorzystywania peerles tile Pamiętaj, że są trzy - jeden za subquest z Komakim, a dwa leżą w mieście. Jeden wykorzystałem do wiadomego subquesta. Co do tych Amonów w Bouncer mission, to myślę, że już rozkminili w sieci jakąś taktykę i idealny ekwipunek, więc w razie dużych problemów można się tym posiłkować Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Dzban za pokonanie 100 typa bronią, miał ktoś z tym problem? Na liście dawno odhaczone, a jak nie wpadło tak nie chce wpaść to trofeum Cytuj Odnośnik do komentarza
szyna100 36 Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 1 godzinę temu, Figuś napisał: Dzban za pokonanie 100 typa bronią, miał ktoś z tym problem? Na liście dawno odhaczone, a jak nie wpadło tak nie chce wpaść to trofeum Musi to być broń z ekwipunku, a nie podniesiona w trakcie walki lub inny sprzęt ( jak rowery itp. ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 I z tego co widzę, nie zliczają się zabójstwa z bouncer missions. Zacząłem biegać z niekończącym się pistoletem, zabiłem grubo ponad 300 tumanów, a i tak trofi nie wpadło. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Ja powoli zaliczam stoły i turnieje mahjongga. Jednego dnia potrafię przegrać 8 partii, drugiego wszystko wygrywam. Staram się kapić na riichi. Raz nawet ippatsu wpadło ale to taki random, że nawet zdjęli to osiągnięcie z CP. Trochę boję się zaliczenia pokera dla Haruki. Już raz myślałem, że zdobyłem te 1000 żetonów w grze alke widocznie coś mi się po(pipi)ało i ta mała dziwka zrobiła focha po zakończonej partii... Bouncer missions najlepiej grać na easy. Nie wiem jaki to ma wpływ na misje legendarne ale z ostatnim pandemonium nie miałem problemów i zaliczyłem je za pierwszym razem (oczywiście ze wspomnianym pistoletem). Golf to jest niezła męczarnia. Co prawda z biegiem czasu i tak to w końcu zaliczymy, jednak te ustawienia wiatru i przeszkody mogą się dać we znaki. Do Koikoi i Hanafudy, bez "oszukańczych" przedmiotów nawet nie podchodzę. Ma tych gier dość po Y0... Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Boję się golfa, jeszcze nie próbowałem. Zaś poker strzelił bez problemu i dodatkowych przedmiotów, choć grałem zachowawczo i ostrożnie. Około godzinka mi zleciała, w tym jakieś 20 minut na partię, w której wygrałem tysiaka (inna sprawa, że trafiło się rozdanie, które wirtualni zawodnicy mocno podbijali, w pocie było około 500 żetonów - wygrałem). Cytuj Odnośnik do komentarza
PlastikowySmalec 60 Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Panowie jeśli z Angielskiego to znam tylko hello i coca cola to jest sens brać się za tą serię? Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Ja przeszedłem 3 części grając po japońsku i nie znając języka więc jeśli chcesz grę tylko zaliczyć to spokojnie dasz radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PCLabOwner 58 Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 No to nie za bardzo się połapiesz. Gra bardzo przegadana, a drewniany system nie zmienia się od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Szkoda czasu bez znajomości języka. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Te pokery i te duperele, to zaliczajcie po większym zbieractwie. Z tymi "gadżetami" to jest banał. W pokera nigdy w życiu nie grałem i nawet nie miałem o tym pojęcia, a trochę szczęścia i 3 "lucky card" (zebrane w mieście) i banał. Golf dla mnie bardzo przyjemny i prosty. Jest jeden quest z pokonaniem typa, gorzej przy requeście Haruki, bo tam w bingo trzeba mieć perfect. Ale po paru próbach na pewno się uda. Za te minigierki i żarcie w knajpach najlepiej się brać dopiero przy lub po requestach Haruki. Bo z nią będziecie latać po knajpach i trzaskać dużo minigierek. A jak się wcześniej pozbędziecie tych "gadżetów", to potem ciułanie pokera lub te karty i gra w kości mogą być naprawdę irytujące, bo to rzeczy randomowe. Zapowiada się druga platyna w serii (poprzednio mahjong był dla mnie nie do przejścia), a teraz aż mi się zachciało wrócić do Zero, by go zaliczyć Problem w tym, że czasu mało wobec zalewu hitów, a tam jest Ippatsu i bodajże jedna "ręka", w której trzeba mieć wszystkie rosnące numery. Także to studzi mój zapał. Edytowane 21 Września 2018 przez [InSaNe] Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 23 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Request Haruki z golfem Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 23 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 No po(pipi)any bo mała dziwka uparła się na 3 bingosy Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 23 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 (edytowane) po 3h się udało, ostatni na farcie Edytowane 23 Września 2018 przez Figuś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi