Opublikowano 10 września 20186 l Rozumiem, zresztą to logiczne, po przecież do 100 procent muszą być zaliczone wszystkie subquesty Zapomniałem o tym Myślałem, że wbije się subquesty, wpadnie trofeum i potem załaduje się stan gry, co by tę jedną płytkę zachować W tych turniejach jest kilka meczów, czy przy dwóch "tiles" da się zaliczyć te dwa turnieje?
Opublikowano 11 września 20186 l W "acziwach" jest chyba sześć "stołów" do wygrania i odpowiednia ilość punktów do zdobycia. Mi za subquesta nie zaliczyło punktów, tylko rony i pomy.
Opublikowano 12 września 20186 l Ja (pipi)ę! Tych bouncer missions jest chyba około 70-ciu a ja zaliczyłem dopiero 42... Biegam w premium adventure mode z pistoletem z niekończącymi się nabojami, z nieniszczącą się tonfą, takimi samymi kali-stickami i z mieczem świetlnym... Grind jak (pipi)! Mnóstwo czasu traci się na "odklepanie" tych misji...
Opublikowano 12 września 20186 l Aż się odechciewa platynować, a chciałem sobie Kiwi dwójeczkę zrobić. Pewnie po zaliczeniu głównego wątku zrobię mały cleanup i poleci na półkę, a po roku-dwóch zacznę dokańczać, tak jak było to z zerówką ostatnio. Gram w Yakuzy od 13 lat, a baseball nadal jest moim największym koszmarem (nie zrobiłem przez to np. platyny w trójeczce...).
Opublikowano 13 września 20186 l Dla mnie wszystko jest proste, poza tym mahjongiem. Ale O DZIWO zaczynam wygrywać, więc chyba skumałem w końcu, o co chodzi Największy problem mam wygrać przy stole... łatwym Edytowane 13 września 20186 l przez [InSaNe]
Opublikowano 14 września 20186 l Nie, na razie tylko parę robiłem. Ale szczerze mówiąc takie rzeczy w grach, wymagające skilla manualnego, z którymi inni mają problemy, to mi niestraszne, chociaż pewnie jeśli jest to trudne, to będę się w(pipi)iał, jak reszta. Nie lubię w grach przede wszystkim rzeczy randomowych :) Amony też są w tych Bouncer Missions? Wyrzucili ich z typowej substory?
Opublikowano 15 września 20186 l Gratki ja nie mam aż tyle samozaparciaWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 16 września 20186 l W dniu 14.09.2018 o 23:18, [InSaNe] napisał: Mahjong zaliczony! Aż sam w to nie wierzę Ja na razie zrobiłem stoły normal i easy. Jak wypada hard i turnieje? Mam chyba jeden peerless, które zachowam na to ostatnie. Ostatnia bouncer mission nie jest taka trudna o ile gramy na easy. W trybie legend nawet bym do niej nie podchodził bo musi być masakra z trzema Amonami jednocześnie Zaś sam tryb legendary to EZmode w game+. Pistolet/kali sticks i jesteśmy nieśmiertelni. Z przewijaniem cutscenek jestem już w 5tym rozdziale po pół godziny grania... Edytowane 16 września 20186 l przez ornit
Opublikowano 16 września 20186 l Taki analfabeta mahjongowy jak ja dał radę, to na pewno sobie poradzisz. Paradoksalnie miałem największy problem, by wygrać na.... easy. Serio Układy najlepiej wchodzą na medium (dobre do robienia 30-stu ronów lub tsumo). A te turnieje to udało mi się nawet bez wykorzystywania peerles tile Pamiętaj, że są trzy - jeden za subquest z Komakim, a dwa leżą w mieście. Jeden wykorzystałem do wiadomego subquesta. Co do tych Amonów w Bouncer mission, to myślę, że już rozkminili w sieci jakąś taktykę i idealny ekwipunek, więc w razie dużych problemów można się tym posiłkować
Opublikowano 17 września 20186 l Dzban za pokonanie 100 typa bronią, miał ktoś z tym problem? Na liście dawno odhaczone, a jak nie wpadło tak nie chce wpaść to trofeum
Opublikowano 17 września 20186 l 1 godzinę temu, Figuś napisał: Dzban za pokonanie 100 typa bronią, miał ktoś z tym problem? Na liście dawno odhaczone, a jak nie wpadło tak nie chce wpaść to trofeum Musi to być broń z ekwipunku, a nie podniesiona w trakcie walki lub inny sprzęt ( jak rowery itp. )
Opublikowano 20 września 20186 l I z tego co widzę, nie zliczają się zabójstwa z bouncer missions. Zacząłem biegać z niekończącym się pistoletem, zabiłem grubo ponad 300 tumanów, a i tak trofi nie wpadło.
Opublikowano 20 września 20186 l Ja powoli zaliczam stoły i turnieje mahjongga. Jednego dnia potrafię przegrać 8 partii, drugiego wszystko wygrywam. Staram się kapić na riichi. Raz nawet ippatsu wpadło ale to taki random, że nawet zdjęli to osiągnięcie z CP. Trochę boję się zaliczenia pokera dla Haruki. Już raz myślałem, że zdobyłem te 1000 żetonów w grze alke widocznie coś mi się po(pipi)ało i ta mała dziwka zrobiła focha po zakończonej partii... Bouncer missions najlepiej grać na easy. Nie wiem jaki to ma wpływ na misje legendarne ale z ostatnim pandemonium nie miałem problemów i zaliczyłem je za pierwszym razem (oczywiście ze wspomnianym pistoletem). Golf to jest niezła męczarnia. Co prawda z biegiem czasu i tak to w końcu zaliczymy, jednak te ustawienia wiatru i przeszkody mogą się dać we znaki. Do Koikoi i Hanafudy, bez "oszukańczych" przedmiotów nawet nie podchodzę. Ma tych gier dość po Y0...
Opublikowano 20 września 20186 l Boję się golfa, jeszcze nie próbowałem. Zaś poker strzelił bez problemu i dodatkowych przedmiotów, choć grałem zachowawczo i ostrożnie. Około godzinka mi zleciała, w tym jakieś 20 minut na partię, w której wygrałem tysiaka (inna sprawa, że trafiło się rozdanie, które wirtualni zawodnicy mocno podbijali, w pocie było około 500 żetonów - wygrałem).
Opublikowano 20 września 20186 l Panowie jeśli z Angielskiego to znam tylko hello i coca cola to jest sens brać się za tą serię?
Opublikowano 21 września 20186 l Ja przeszedłem 3 części grając po japońsku i nie znając języka więc jeśli chcesz grę tylko zaliczyć to spokojnie dasz radę.
Opublikowano 21 września 20186 l No to nie za bardzo się połapiesz. Gra bardzo przegadana, a drewniany system nie zmienia się od lat.
Opublikowano 21 września 20186 l Te pokery i te duperele, to zaliczajcie po większym zbieractwie. Z tymi "gadżetami" to jest banał. W pokera nigdy w życiu nie grałem i nawet nie miałem o tym pojęcia, a trochę szczęścia i 3 "lucky card" (zebrane w mieście) i banał. Golf dla mnie bardzo przyjemny i prosty. Jest jeden quest z pokonaniem typa, gorzej przy requeście Haruki, bo tam w bingo trzeba mieć perfect. Ale po paru próbach na pewno się uda. Za te minigierki i żarcie w knajpach najlepiej się brać dopiero przy lub po requestach Haruki. Bo z nią będziecie latać po knajpach i trzaskać dużo minigierek. A jak się wcześniej pozbędziecie tych "gadżetów", to potem ciułanie pokera lub te karty i gra w kości mogą być naprawdę irytujące, bo to rzeczy randomowe. Zapowiada się druga platyna w serii (poprzednio mahjong był dla mnie nie do przejścia), a teraz aż mi się zachciało wrócić do Zero, by go zaliczyć Problem w tym, że czasu mało wobec zalewu hitów, a tam jest Ippatsu i bodajże jedna "ręka", w której trzeba mieć wszystkie rosnące numery. Także to studzi mój zapał. Edytowane 21 września 20186 l przez [InSaNe]
Opublikowano 23 września 20186 l po 3h się udało, ostatni na farcie Edytowane 23 września 20186 l przez Figuś