balon 5 323 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 22 godziny temu, oFi napisał: ale rower dopiero czterokolowy dostanie, bo z równowaga u niego różnie z wiadomych przyczyn A tutaj to śmieszna sprawa. Mój syn też od małego bardzo średnio z równowagą, (stanie na jednej nodze, chodzenie po linii), a na rowerze nauczył się śmigać w 1 dzień w wieku 4 lat, więc nie sugerowałbym się i mimo wszystko sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 320 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Też tak uważam, zawsze jest inaczej. Córka w wieku 4 lat odstawiła boczne dopiero w 16 calowym rowerze. Młody z kolei ma teraz cztery i pół roku a już jeździ na 20 calowym starszej siostry, tylko gleby nie dotyka więc trzeba go łapać. 16 calowy rower to od półtora roku w ciągłym używaniu. Warto próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, balon napisał: A tutaj to śmieszna sprawa. Mój syn też od małego bardzo średnio z równowagą, (stanie na jednej nodze, chodzenie po linii), a na rowerze nauczył się śmigać w 1 dzień w wieku 4 lat, więc nie sugerowałbym się i mimo wszystko sprawdził. Sprawdzę, może jednak ogarnie, równowagę ma dobrą, ale jak jest na hulajnodze dwu kołowej to nie da rady się utrzymać. Byłem w decatlonie i jezdzil jedynie na tym czterokolowym. Na dwóch pewnie na początku i tak będę potrzebował kijka by go wspomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 No kij na dwóch kółkach na początek musi być. Ja dziś odkręciłem bo młoda śmiga aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 No kij konieczny. Jak będzie się przewracał albo cos to machniesz dwa razy w plecy i jedzie prosto. A serio to jak zdjalem kółka to po prostu trzymałem rękę na jego ramieniu (albo chwytałem za rękaw) jako delikatne wsparcie równowagi. Nawet wystarczyło, bo nie rozpędzał się zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Mój wsiadł i praktycznie pojechał, ale miałem patent. W necie gdzieś wyczytałem, że po prostu puścić z małej górki i najlepiej jakaś droga polna, że jak orła da, to nic sobie nie zrobi. Faktycznie mega metoda. Najpierw po prostym go puszczałem to nic, z górki jak poszedł to złapał równowagę, a za chwilę dodał pedały i poszło. Teraz po 3 latach to wycieczki po 20km na loozie daje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 Września 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 U mnie update bo synek ma 4 lata i 9 miesięcy. Przestał sie bać nagłych, głośnych dźwięków (przejeżdżający motor); nie boi się innych dzieci; przestał płakać gdy zostawia się go w przedszkolu a co najważniejsze zaczyna dużo więcej powtarzać. Czasem tylko fonetycznie a częściej wjeżdżają normalne słowa. Niestety głębokie odczuwanie dalej leży i nie sygnalizuje gdy zrobi dwójkę więc lecą pieluchy ale pracujemy i nad tym. Poza tym jest aniołkiem i nie ma z nim problemów wychowawczych ale jak przyjadą znajomi z "normalnymi" dziećmi to widać przepaść pomiędzy nimi... Wiem, że wasze pociechy robiły takie rzeczy jak mój syn gdy miały 2 latka ale dla mnie to jakieś kamienie milowe i wciąż nie tracę nadziei z żoną, że chłopak może za dwa czy trzy lata pójdzie do szkoły. Nie jest lekko - ale się nie poddajemy. Pozdrawiam wszystkich forumkowych tatuśków. 9 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Jak tam tatuśkowie wakacje? Czy wasze dzieciaki coś przytyły przez ten czas? Mój mimo dużej ilości pływania, rowerów, biegania itp , dojebał +4kg w 2 miesiące. Sierpień miał praktycznie cały na wyjazdach (rodzice, dziadek, ciocia, rodzice) i widać, że bilans zachwiany Już 2 kg zjechaliśmy od 28 sierpnia. 140 cm i 33 kg, kawał chama jak na 7 latka. Na szczęście wracają treningi i normalne rutyny. Bonusowo fotka z pierwszego treningu. Luka Gucic (mimo gabarytów tak jak Doncic gra na pg i dobrze rzuca) patrzący się na doopy XD. Obok typ z nr 16 jest starszy o rok (duży jak na swój wiek) i z tyłu pomocnik trenerów starszy o 3 lata:) Reszta to rówieśnicy, także wygląda dość dziwnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 10 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Ten chłop z tyłu skojarzył mi się z niebieskim stworem z Monstars z Kosmicznego Meczu xd 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 18 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Wczoraj świętowaliśmy roczek tego kawalera. Jak ten czas leci... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 18 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 A mogłeś ten dzień spędzić na kawce w nowym jorku albo wbiciu levela w WoW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 6 godzin temu, Figaro napisał: A mogłeś ten dzień spędzić na kawce w nowym jorku albo wbiciu levela w WoW. No kawkę jeszcze rozumiem. Ale wow? Chyba mnie z innym Pawłem pomyliłeś Ale szczerze fajna imprezka była. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 12 godzin temu, creatinfreak napisał: Wczoraj świętowaliśmy roczek tego kawalera. Jak ten czas leci... Teraz pewnie podobny do żony, wcześniej, to byłeś Ty 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Dobrze, że tata wysoki Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 5 minut temu, balon napisał: Dobrze, że tata wysoki 192/120kg. Już współczuję młodemu bo pewnie będzie większy a ja w sieciówkach się nie mogę ubrać Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 wyglądasz jak gonzo z muppetów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Jak mlodszy brat nrgeeka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Godzinę temu, mcp napisał: wyglądasz jak gonzo z muppetów To już chyba dwóch na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Dla mnie wygląda jak czezki bez brody albo rozi bez włosów Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Raczej jak randomowa postać z dowolnego edytora postaci. Taka po jednym kliku i dajesz "zapisz" dalej jest "na pewno?" a później już tylko "potwierdź". Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 15 godzin temu, creatinfreak napisał: Wczoraj świętowaliśmy roczek tego kawalera. Jak ten czas leci... Też myślimy nad roczkiem najmłodszego w postaci obiadu w restauracji z jakimś kącikiem zabaw dla dzieci. Ale powiem, że ceny wyjebały w kosmos od raptem pół roku. Ostatnie przyjęcie tego typu robiliśmy po 180 zł / osoba przy full wypasie (kilka dań ciepłych, zakąski, ciasta, tort dla solenizanta ze świeczkami, unlimited kawa i napoje), a teraz bez tortu ta sama knajpa woła 215 zł, także za full tortową opcję ok 230 zł Ja wszystko rozumiem, naprawdę, gaz, prąd, składniki. Nie zbiedniejemy, ale osobiście te 30% więcej nie zarabiam w porównaniu do kwietnia, więc branżę tę trochę pojebało Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 41 minut temu, _Red_ napisał: Też myślimy nad roczkiem najmłodszego w postaci obiadu w restauracji z jakimś kącikiem zabaw dla dzieci. Ale powiem, że ceny wyjebały w kosmos od raptem pół roku. Ostatnie przyjęcie tego typu robiliśmy po 180 zł / osoba przy full wypasie (kilka dań ciepłych, zakąski, ciasta, tort dla solenizanta ze świeczkami, unlimited kawa i napoje), a teraz bez tortu ta sama knajpa woła 215 zł, także za full tortową opcję z 230 zł. Ja wszystko rozumiem, naprawdę, ale 30% więcej nie zarabiam w porównaniu do kwietnia Urodziny na 16 osób, obiad, przystawki z restauracji, napoje kupiłem, tort zamówiony, jedno ciasto zrobiłem, drugie chrzestna, trzecie babcia a i tak ponad 2k wyszło. Ale w końcu roczek ma się raz w życiu. Na drugie to już w domu ciasto kawa i dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 875 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Nam ponad 80k na ślub poszło, no inaczej bym te pieniądze zainwestował Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 A ile się zwróciło? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Na ślubie o tyle inna sprawa, że jednak te koperty wpadają. Na urodzinach dzieciaka najwyżej wzbogacimy się o 10 kilo plastiku i innego szmelcu na baterie xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi