BRY@N 1 408 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 12 minut temu, Alpha Trion napisał: No i oglada teraz za duzo bajek, nie wiem chlopaki czy cos z tym da sie zrobic, zaczelo sie od paru minut zeby dal spokoj, i teraz moze pudlo ogladac caly dzien Wyłączyć telewizor? Wiem, że nie zawsze się bo tak jak piszesz to jest po to żeby mieć trochę chwili dla siebie ale u mnie na przykład jak ograniczyliśmy TV to od razu dzieciak lepiej noce przesypiał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 U mnie jest 0 tv/bajek, czasem spojrzy na ipad jak mam spotify wlaczone i zobaczy okladke albumu, albo zdjecie pokazujemy z wyjazdów (kilka) lub face-time z babcią do 10 min. Jedyny wyjątek to bajeczka Psi Patrol 20 min do inhalacji, ale to zło konieczne. Potem dziecko rozwydrzone, wyjące, no zupełnie inne. (wiek 3 lata i kawałek) Wcześniej bajka 1 lub 2 leciały codziennie (okolo w wieku 2 lat) by odsapnąć, ale jakos tak miesiac moze wytrzymalismy bo po prostu to działało jak rozdwojenie jaźni i po obejrzeniu bajeczek inne dziecko i zachowanie No i nie musze dodawac - 0 bajek -> 100% radosnego, pieknego dzieciaka slodkiego 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 5latek ma dawkowane bajki / TV / konsola max 30 minut dziennie, przychodzi na swój slot, ogląda i wyłącza sam nawet, potem wraca bawić się LEGO. Nie ma opcji na gnicie przed TV, no ale rozumiem, że czasem jest przejebka jak trzeba skupić się na pracy, a np. chory w domu siedzi bo przedszkole niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 No ja też mocny „team ograniczenia TV” ale ofc nie jest łatwo i czasami nie jest modelowo. Ogólnie mamy takie zasady: 8 latek: - w tygodniu 30 min dziennie TV (w dni gdzie ma treningi może pograć na Nintendo, w pozostałe dni bajka najczęściej coś ze SW) ok 18 - na weekend więcej, bo z 1h grania i jeszcze czasami wpada jakieś kino familijne, że wszyscy razem albo ja tylko coś z nim (SW, Harry itp.) Córka 4 lata: - w tygodniu bajka 30 min dziennie, ok 18 - w weekend trochę więcej (czasami z nami kino familijne już looknie) oraz okazyjnie zamiast bajki granie na konsoli w psi patrol pierwszą cześć już pyka (pegi 3 i 2d), mamy specjalnego, małego pada Wyjątki to święta i choroby. Wtedy więcej TV/konsoli jest grane, bo kino familijne, bo więcej wolnego czasu ,a podczas choroby większe nudy + inhalacje (córka) Ogólnie problem z TV jest głównie na jesień/zimę. Choć mocno odwracamy uwagę planszówkami, Lego itp. Syn 8 lat już pięknie gra w karty/planszowki, a żona z córką 4 lata już też nieźle pogrywa w 2-3 pozycje. Wiosna i lato to bardzo dużo czasu na dworze, różne aktywności, rowery, jeziorka, kosz, działka, ziomeczki, więc o tv praktycznie zapominają w trakcie dnia. Aaaa no i TV wiadomo czasami bonusowo odpalany na dole jak trzeba w trakcie dnia na pięterko wyskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza
rah 153 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Życzę wam wszystkim abyście za kilkanaście lat odwiedzając synka lub córkę nadal mieli wspólne hobby poza wyborem drinka. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 No jak narazie jestem na dobrej drodze: - basket (córka 4 lata też już chce ba treningi jak widzi starszego brata z piłką albo na boisku) - gierki - planszówki - rowery - woda/sporty wodne 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Poyebusy, wiek bombelka podaję się przecież w miesiącach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 @WisnieR dogoniłem cię i mój młodszy też znowu gorączkuje Wczoraj spacer, wszystko spoko, dziś rano już ubrani jesteśmy do żłobka, ale coś czuję, że ciepły się robi. No i siedzę dziś finalnie na homeoffice ze słuchawkami na uszach i 39C bomblem na materacyku obok. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Nie no już ich dziś wygoniłem z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 408 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Ja nie wiem co jest z tymi dzieciakami, jest jakiś czas ok ale co roku przed urodzinami jest tak ku**a niegrzeczny i złośliwy, że to okno życia kusi czasami. Jeszcze prosisz go o coś i patrzy Ci się w oczy i robi na złość. Też czasem byłem niegrzeczny ale młody to chyba w żonę poszedł żeby mnie wkurwiać Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bartg 5 437 Opublikowano 2 Lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 No to już po rozprawie i uprawomocnieniu wyroku Poszło bez winy, wszystko jest jak trzeba, żona nawet nie pierdnęła na rozprawie, że coś się nie podoba. Teściu jako świadek coś tam pierdolił, przeinaczał fakty, więc jakby sędzina chciała to by się skomplikowało, ale chyba widziała, że pierdoli jak potłuczony i nie jest w stanie zdania sklecić poprawnie, major kurwa wojska polskiego oficer wykształcony Co najważniejsze syn się błyskawicznie zaadoptował do opieki naprzemiennej, bez matki u boku otworzył się na świat, jest dużo bardziej kontaktowy z obcymi ludźmi - nie boi się w sklepie, restauracji czy na placu zabaw odezwać. Nawet ostatnio przestał mówić, że nie chce chodzić do mamy Nawet opiekunki w przedszkolu powiedziały, że przez te pół roku zrobił duży postęp i nie ma jakichkolwiek zastrzeżeń do jego postawy. Żona za to nadal pierdolnięta, ustalenie czegokolwiek łatwego typu "zapomniałaś dać dziecku ciepłe buty, możesz jakoś podrzucić albo ja podjadę" dostaje odpowiedź "mógł sam pamiętać, zresztą nie ma mnie w domu przez 3 dni" No ale nauczyłem się już przez te pół roku, że wszystko muszę synowi sam zapewnić, bo mamusia nawet nie raczy mu paznokci obciąć jak jest u niej albo poczytać książki przed snem. Niemniej odżyłem w opór, odnowiłem mnóstwo kontaktów towarzyskich, dziecko ma nowych kolegów i koleżanki w podobnym wieku z grona moich znajomych, z jamnikiem są najlepszymi kumplami Polecam jak ktoś się męczy na maksa z kobietą, nie warto, dzieci się dostosowują do nowej sytuacji szybciej, niż jakikolwiek dorosły. 13 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Godzinę temu, Bartg napisał: Polecam jak ktoś się męczy na maksa z kobietą, nie warto, dzieci się dostosowują do nowej sytuacji szybciej, niż jakikolwiek dorosły. słyszysz, Wiśnier? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Godzinę temu, Bartg napisał: Polecam jak ktoś się męczy na maksa z kobietą, nie warto, dzieci się dostosowują do nowej sytuacji szybciej, niż jakikolwiek dorosły. niekoniecznie tak szybko się dostosowują, nie chcę Cię nastrajać negatywnie, ale zawsze jakaś zadra zostaje - albo wyjdzie to po latach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 437 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Just now, grzybiarz said: niekoniecznie tak szybko się dostosowują, nie chcę Cię nastrajać negatywnie, ale zawsze jakaś zadra zostaje - albo wyjdzie to po latach. Oczywiście, sam to wiem bo moi rodzice też w podobnym wieku się rozstali Niemniej uważam z perspektywy czasu, że i tak lepiej w tą stronę niż tkwić w chorym związku. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 4 godziny temu, Bartg napisał: Polecam jak ktoś się męczy na maksa z kobietą Ale wy się rozwiedliście, bo się męczyliście czy żona powiedziała nagle, że cię nie kocha i myśli o innym? Tak coś mi świta. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 moze trzeba zalozyc temat rozwody? Tak sobie ostatnio gadalem na splywie z darkiem farmaceuta (chyba skasowal konto pare lat temu, niegdys aktywny user), ze jak bedziemy to powtarzac co 10 lat, to zostaly nam jeszcze ze 3 splywy A na forumku niedlugo bedziemy wybierac fajne cmentarze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 437 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 2 hours ago, balon said: Ale wy się rozwiedliście, bo się męczyliście czy żona powiedziała nagle, że cię nie kocha i myśli o innym? Tak coś mi świta. Męczyliśmy się wiec skoczyła w bok, jakbym bardzo chciał pewnie by sie to odkręciło, ale nie. Porównuję swoje samopoczucie powiedzmy rok temu do teraz, wiadomo każda sytuacja jest inna. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 44 minuty temu, Bartg napisał: Męczyliśmy się wiec skoczyła w bok, jakbym bardzo chciał pewnie by sie to odkręciło, ale nie. Porównuję swoje samopoczucie powiedzmy rok temu do teraz, wiadomo każda sytuacja jest inna. Czyli małżonka wzięła sprawy w swoje ręce (no dobra może nie ręce:) ) i w sumie zakończyła wasze męki. Z jednej strony współczuje z drugiej strony jak sobie pomyślę, że z tym kapitałem, możliwościami, być teraz kawalerem W sumie to całkiem dobre chwile przed tobą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 22 minuty temu, balon napisał: pomyślę, że z tym kapitałem, możliwościami, być teraz kawalerem Pierwszy miesiąc takiego zycia i 5 koła na Roxe, wolna chata, wszędzie pudełka od pizzy, 2 tygodnie w jednych skarpetkach A potem w sumie smutno Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 437 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 20 minutes ago, _Red_ said: Pierwszy miesiąc takiego zycia i 5 koła na Roxe, wolna chata, wszędzie pudełka od pizzy, 2 tygodnie w jednych skarpetkach A potem w sumie smutno Bez dziecka to moze i tak 5 koła zamiast na roxe poszlo na Oleda Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 302 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Gołe baby na oledzie lepsze niż w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 9 minut temu, Pupcio napisał: Gołe baby na oledzie lepsze niż w życiu To najlepiej vr2 + gole czeskie baby od Grzybiarza i 60 fps na każde oko w oledzie , a w weekendy podróże do kitkata w latexie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Sprawdzałem te baby na vr, not worth the effort Cytuj Odnośnik do komentarza
Alpha Trion 116 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 On 2/2/2023 at 11:24 AM, Bartg said: Polecam jak ktoś się męczy na maksa z kobietą, nie warto, dzieci się dostosowują do nowej sytuacji szybciej, niż jakikolwiek dorosły. Szacun za naprzemienną, powinień być to standard, nikim tak nie gardzę jak rodzicem który się wypina na własne dziecko Jak masz dowody na zdradę to mógłbyś się postarac o rozwod z jej winy i płaciłaby Ci alimenty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 437 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 5 hours ago, Alpha Trion said: Szacun za naprzemienną, powinień być to standard, nikim tak nie gardzę jak rodzicem który się wypina na własne dziecko Jak masz dowody na zdradę to mógłbyś się postarac o rozwod z jej winy i płaciłaby Ci alimenty Wiem wiem, ale w Łodzi to kwestia minimum roku, a najczęściej dwóch napierdalanki w sądach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi