Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Ooo super @second. Do mnie w czwartek zajeżdża w częściach to cudeńko i będę montować razem ze znajomym. Przez 2 dni nakurwiałem trawnik piekielną motyką od kumpla pożyczoną za 0,7 Żołądkowej ale okazała się tak zajebista, że kupie mu jeszcze drugie zero siedem. Jak ten plac zabaw zmontuje i dzieciak to ogarnie to chyba się zesram z dumy jak zobacze jego roześmianą mordkę. Domek wziąłem podwyższony żeby mu dłużej posłużył. Wiem, że mój synek jest już "duży" bo ma 5 lat ale bałem się z tym jego autyzmem i manewrami jakie odstawiał na placach zabaw, że nie dopilnuje go koło domu i będzie wypadek. Ostatnio jednak się uspokoił, nieco uspołecznił i summa summarum będzie miał swoje własne królestwo. Pozdrawiam forumkowych tatuśków. 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Super wuja. Mam pytanie czemu nie mogło to stać na trawie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Bo żona myśli o drobnych kamyczkach żeby wysypać dzieciakowi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Proponuję wcisnąć L i wybrać Recall, zdecydowanie lepiej upaść twarzą na zieloną trawę niż kamyczki Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 15 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Projektowałem już place zabaw i najkorzystniej dla amortyzacji przy upadki wypada żwir płukany, najlepiej w dwóch warstwach po 20 cm górna żwir 2/4, dolna 2/8. Alternatywnie, gumowe płyty SBR, albo EPDM: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 14 godzin temu, Adam GlapJńskJ napisał: Ooo super @second. Do mnie w czwartek zajeżdża w częściach to cudeńko i będę montować razem ze znajomym. Przez 2 dni nakurwiałem trawnik piekielną motyką od kumpla pożyczoną za 0,7 Żołądkowej ale okazała się tak zajebista, że kupie mu jeszcze drugie zero siedem. Jak ten plac zabaw zmontuje i dzieciak to ogarnie to chyba się zesram z dumy jak zobacze jego roześmianą mordkę. Domek wziąłem podwyższony żeby mu dłużej posłużył. Wiem, że mój synek jest już "duży" bo ma 5 lat ale bałem się z tym jego autyzmem i manewrami jakie odstawiał na placach zabaw, że nie dopilnuje go koło domu i będzie wypadek. Ostatnio jednak się uspokoił, nieco uspołecznił i summa summarum będzie miał swoje własne królestwo. Pozdrawiam forumkowych tatuśków. Czym tak równiutko darń zebrałeś? W ten weekend zabrałem się za rabaty i kostkę granitową na obrzeżach układam, a potem muszę trawę zebrać. No więc jak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 @MichAelis Haczką i siłą mięśni. Ja fizycznie pracuje więc dla mnie zdarcie 6x4m to 2 dni roboty i 3 dni zakwasów. W sklepach sprzedają takie gówno i broń Boże to kupować bo się zajedziesz a efekt marny. ja jechałem takim cudem robionym ręcznie przez znajomego ślusarza i wypożyczonym za 1,5 litra wódy. grubsza i hartowana stal. Jak jest dobrze naostrzona to zrywa derń na 2-5 cm. Summa summarum bez wódy i znajomości z alkoholikami ślusarzami jest ciężej ojebać ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 27 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Dobra stwierdziłem jednak, że basen na tarasie jest lepszy niż na działce, bo mam tam ciągle słońce no i nie ma tyle syfu, drzew itp. Kupiłem trochę mniejszy (jakoś 4x2), aby mi żelbet monolityczny wytrzymał na tarasie Wsio ustawione na XPS aby było cieplej i przyjemnie w nóżki… 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 Maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Nieźle @balon U mnie dzisiaj też pracowicie. Zbiłem i postawiłem z ojcem domek dla synka. Jutro wieszam huśtawkę. On przez ten swój autyzm rzadko się tak od serca uśmiecha ale jak zobaczył swoją nową mansion to miał mokre oczka i buzia cieszy mu się nawet teraz bo biega jeszcze przed spaniem. Dla takich chwil warto żyć. ;( 9 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Młody miał tydzień czekać, aż się woda nagrzeje. No nie wytrzymał. Pierwsze wodowanie na 3 dzień. Zaraz po treningu, to trochę jak krioterapia. Ofc miał na 5 min i nie chciał wyjść. Potem 3 kromki, 4 parówki, wielki kubek herbaty i poszedł budować tytanica z Lego. No piękne życie mają tacy pierwszoklasiści 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Ale weź młodemu załóż jakieś luźne spodenko - kąpielówki bo mu tak zostanie. Będzie później w uszczelce biegał i będą koleżanki z niego beke miały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 30 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Afera kąpielówkowa wisi w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Ma luźne ale nie mógł znaleźć, a był tak podjarany, że wziął old model. No ale zawsze mógł mieć figi z wycięciem Co do koleżanek, to spokojnie, już w majty sikają jak widzę jak AirGucio w kosza napierdala. Ostatnio już dwie koleżanki z klasy były na turnieju weekendowym go dopingować Zdecydowanie #team luźne spodenki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 work in progress 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Ten sam model co mój. Też kosztował 4650 zł z olx @Banny ??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Tak, z olx'a, cenowo podobnie ( na ten moment nie pamiętam ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 9 godzin temu, Banny napisał: work in progress Banny a ty w jakim wieku masz dzieciaczki? U mnie ten basen na tarasie (zamiast na dole w ogrodzie), to był jednak strzał w dziesiątkę. Zero syfu, mega lampa, a dzieci dzień w dzień go katują. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 Jedna i jedyna córa, za miesiąc 4 lata będzie. A energii, pasji, gadania i radości to jakby za conajmniej dwójkę dzieciaków. Dzisiejszy maraton bez przedszkola to dał popalić Teraz tylko pozostał serial i do spania, na nic więcej nie mam siły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 U mnie jak jedno dziecko zostaje to taki spokój i cisza jakby dzieci nie było wcale Ale tak chyba ma każdy kto ma więcej niż dwójkę, przyzwyczajenie do ciagłego chaosu jest tak wielkie, że chaos w mniejszym wydaniu jest jak kompletna cisza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 homelander sprawę mam, ale obgadajmy ją w wieściach gminnych Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 1 hour ago, Figaro said: homelander sprawę mam, ale obgadajmy ją w wieściach gminnych Jak chcesz, ale w pyskówki i wycieczki osobiste się nie bawię Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Homelander napisał: Jak chcesz, ale w pyskówki i wycieczki osobiste się nie bawię Gifaro Ci legalną aborcję pierdolnie, bez rozgłosu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 On 1/16/2023 at 5:37 PM, balon said: No ja też mocny „team ograniczenia TV” ale ofc nie jest łatwo i czasami nie jest modelowo. Ogólnie mamy takie zasady: 8 latek: - w tygodniu 30 min dziennie TV (w dni gdzie ma treningi może pograć na Nintendo, w pozostałe dni bajka najczęściej coś ze SW) ok 18 - na weekend więcej, bo z 1h grania i jeszcze czasami wpada jakieś kino familijne, że wszyscy razem albo ja tylko coś z nim (SW, Harry itp.) Córka 4 lata: - w tygodniu bajka 30 min dziennie, ok 18 - w weekend trochę więcej (czasami z nami kino familijne już looknie) oraz okazyjnie zamiast bajki granie na konsoli w psi patrol pierwszą cześć już pyka (pegi 3 i 2d), mamy specjalnego, małego pada Wyjątki to święta i choroby. Wtedy więcej TV/konsoli jest grane, bo kino familijne, bo więcej wolnego czasu ,a podczas choroby większe nudy + inhalacje (córka) Ogólnie problem z TV jest głównie na jesień/zimę. Choć mocno odwracamy uwagę planszówkami, Lego itp. Syn 8 lat już pięknie gra w karty/planszowki, a żona z córką 4 lata już też nieźle pogrywa w 2-3 pozycje. Wiosna i lato to bardzo dużo czasu na dworze, różne aktywności, rowery, jeziorka, kosz, działka, ziomeczki, więc o tv praktycznie zapominają w trakcie dnia. Aaaa no i TV wiadomo czasami bonusowo odpalany na dole jak trzeba w trakcie dnia na pięterko wyskoczyć Kurde czytam to i spoko, a potem przypominam sobie że ja w wieku 8 lat grałem już w Resident Evil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 Mieć we wspomnieniach z dzieciństwa jakieś planszówki ze średniowiecza zamiast kozag gry wideo grane przez kilka godzin w weekend 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 9 minut temu, Czoperrr napisał: Kurde czytam to i spoko, a potem przypominam sobie że ja w wieku 8 lat grałem już w Resident Evil 1 No ale taki RE1 jest jednak mniej sugestywne jak obecne gierki. Ja jak miałem 8 lat w Super Mario grałem. Spoiler Jak mam 39 dalej w to gram 8 minut temu, Pupcio napisał: Mieć we wspomnieniach z dzieciństwa jakieś planszówki ze średniowiecza zamiast kozag gry wideo grane przez kilka godzin w weekend Hola hola mój junior gra też w kozak gierki video, ale max do pegi 12 i w mocno ograniczonym czasie, głównie w tygodniu. Chociaż wiadomo, że czasami są dyspensy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi