Skocz do zawartości

Rodzicielstwo

krupek

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj nakupowałem słodyczy i nikt nie przyszedł. Trudno, zjem sam.

Co do rodzicielstwa to córka właśnie zaliczyła 9 miesiąc i jest fajnie, ale nie mam na nic czasu i jestem wiecznie niewyspany. Silenta 2 gram od premiery a jeszcze nie skończyłem bo mam na to 2-3 godziny tygodniowo i tylko w nocy jak mała z żoną śpią ale mi już brak wtedy sił na granie.

33 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Co do rodzicielstwa to córka właśnie zaliczyła 9 miesiąc i jest fajnie, ale nie mam na nic czasu i jestem wiecznie niewyspany. Silenta 2 gram od premiery a jeszcze nie skończyłem bo mam na to 2-3 godziny tygodniowo i tylko w nocy jak mała z żoną śpią ale mi już brak wtedy sił na granie.

xD Jak zacznie już chodzić, łapać wszystko. To już nie pograsz :D

39 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Co ty gadasz. Moja corka ma 8 miesiecy, a dalej gram jak pojebany wieczorkami. Wszystko sie rozbija o dobra ORGANIZACJE

W pazdzierniku tez mase gier ukonczylem, a w tym roku juz ponad 100 tytulow peklo.

W zalaczniku ukinczone ostatnie gry

Screenshot_2024-11-01-11-24-09-59_ae1f93045b87aacac90efbb155289789.jpg

Edytowane przez Pierre Deck
  • Plusik 1
  • Haha 1
  • beka z typa 2
2 minutes ago, Pierre Deck said:

Co ty gadasz. Moja corka ma 8 miesiecy, a dalej gram jak pojebany wieczorkami. Wszystko sie rozbija o dobra ORGANIZACJE

W pazdzierniku tez mase gier ukonczylem, a w tym roku juz ponad 100 tytulow peklo

Moja zasypia tak po 20 to mamy 2h z żoną żeby posiedzieć w spokoju. Po 22 ona idzie spać to mógłbym w coś pograć ale mi się już nie chce bo jestem zmęczony i wiem że czeka mnie ciężka noc bo od 2 miesięcy mała budzi się średnio 5 razy w ciągu nocy.

Pierwsze miechy to też sporo nadrobiłem. Nocki przesypiała, teraz raz się obudzi i po chwili śpi dalej. 3/4 to śpi ze mną- czyli ja na krawędzi, a ta w poprzek i 3/4 łóżka jej.

Ostatnio włączyłem Tomb Raidera, to wzięła pada i zaczęła biegać Lara. Pada na kolanach ofcoz, bo nie chwyci pada. Ale jakoś sobie radziła. W lutym 3 lata :papa:

3 minuty temu, Mejm napisał(a):

Czy to taka organizacja jak u ofiego czyli zona zapier.dala wokol dzieci a pan domu trzaska platyny?

No wlasnie nie. Wracam z pracy i zajmuje sie dzieckiem do 19-20. Typu kolacja, zabawa czy wieczorna kapiel. Jako, ze mloda ma mocna mamoze, to zona usypia. Wtedy ja moge pograc tak do 23-24

33 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Ale jak żona widzi że nie mam nic do roboty to zaraz jest a weź mi pomóż, w weź zrób to zrób tamto więc plan nie wypalił.

Myślałem, że tylko ja tak mam

Żona widzi, że siedzisz na łóżku :notsure:

- siedzi nic nie robi :notsure:

- jeszcze kurwa pewnie sobie odpoczywa :mad:

- Czoperrr chodź mi w czymś pomożesz

55 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Planowałem grać w pracy, nawet sobie Xboxa pod monitor podłączyłem. Wtedy mam najwięcej luzu. Ale jak żona widzi że nie mam nic do roboty to zaraz jest a weź mi pomóż, w weź zrób to zrób tamto więc plan nie wypalił.

No a co byś chciał żeby ona była z dzieckiem najbliższe 2 lata, a ty robota a po robocie gierki? Kobiety tego nie mówią otwarcie, bo boją się stygmatyzacji, ale po całym dniu z dzieckiem jedyne o czym marzą, to żeby ktoś je od nich zabrał. Musisz być chadem jak Ofi, tylko wtedy się uda xD Jak będzie starsze wcale nie będzie lepiej, bo wtedy będzie walczyć o Twoją uwagę i będzie się chcialo z Tobą bawić. I jeszcze telewizor zajmuje. Na szczęście kupiłem Portala i gram średnio godzinkę więcej, zamiast siedzieć na telefonie gdy oglądają jakieś bajki albo graja na Switchu. Zostało granie po nocy albo tak jak kolega u góry, "zajmuje" się dzieckiem czyli do 20 i fajrant, żona zabiera xD

43 minutes ago, WisnieR said:

No a co byś chciał żeby ona była z dzieckiem najbliższe 2 lata, a ty robota a po robocie gierki? Kobiety tego nie mówią otwarcie, bo boją się stygmatyzacji, ale po całym dniu z dzieckiem jedyne o czym marzą, to żeby ktoś je od nich zabrał. Musisz być chadem jak Ofi, tylko wtedy się uda xD Jak będzie starsze wcale nie będzie lepiej, bo wtedy będzie walczyć o Twoją uwagę i będzie się chcialo z Tobą bawić. I jeszcze telewizor zajmuje. Na szczęście kupiłem Portala i gram średnio godzinkę więcej, zamiast siedzieć na telefonie gdy oglądają jakieś bajki albo graja na Switchu. Zostało granie po nocy albo tak jak kolega u góry, "zajmuje" się dzieckiem czyli do 20 i fajrant, żona zabiera xD

Przekręcasz. Ja mam w robocie zajmowanie się dzieckiem i domem i po robocie też więc więcej niż 90% tatusiów.

2 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Planowałem grać w pracy, nawet sobie Xboxa pod monitor podłączyłem. Wtedy mam najwięcej luzu. Ale jak żona widzi że nie mam nic do roboty to zaraz jest a weź mi pomóż, w weź zrób to zrób tamto więc plan nie wypalił.

1 godzinę temu, BRY@N napisał(a):

Myślałem, że tylko ja tak mam

Żona widzi, że siedzisz na łóżku :notsure:

- siedzi nic nie robi :notsure:

- jeszcze kurwa pewnie sobie odpoczywa :mad:

- Czoperrr chodź mi w czymś pomożesz

No, ale wy tutaj w druga stronę daliście się nawinąć babie i tyle - ona pewnie ma więcej czasu niż wy w ciągu dnia bo nie dość, że hajs zarabiacie na dom to po pracy zapierdalacie wokół kaszojada. Jeszcze psa wyprowadzić :)

2 hours ago, XM. said:

No, ale wy tutaj w druga stronę daliście się nawinąć babie i tyle - ona pewnie ma więcej czasu niż wy w ciągu dnia bo nie dość, że hajs zarabiacie na dom to po pracy zapierdalacie wokół kaszojada. Jeszcze psa wyprowadzić :)

Ale ja też chciałem to dziecko, a nawet bardziej. Myślę że warto poświęcić gry dla córki, chociaż wiadomo czasem ciężko. A z psem to przyjemność wyjść odetchnąć :D.

20 minut temu, grzybiarz napisał(a):

No i wczoraj otworzyłem pierwszym dzieciakom. Drugim i kolejnym nie. I rano wychodzimy z dzieciakami a tu psikusa zrobiły bachory - rozsypały i pogniotły chrupki pod drzwiami i do wózka :/ i tu się szykujesz, zbierasz z dwójka, a tu syf. 

Mysle , że powinieneś się zemścić, wywieźć gnoje do lasu, przywiązać do drzewa i krzycząc "chrupki albo psikus" roztrzaskać im kolana kluczem nastawnym. Coś jak  Agnieszka Dygant w Kobietach Mafii, tylko tam w gre wchodzila wiertarka w kolano, ale bez przesady, w końcu to tylko dzieci.