Alpha Trion 116 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) 3 hours ago, balon said: No tylko ja tego chciałem i to dla mnie nie problem. Nie wiem ile tam alimentów kładziesz, ale patrząc po tym że nie chcesz znać dziecka to pewno minimum. Więc jakieś (500 zł rocznie x 12) x 24 lata (zakładając ze się będzie studiować i nie zarabiać „na czysto) = 144 tysia za nieudolne zamoczenie pędzla . GOOD JOB! No niestety Balon, ale realia w tym polskim kurwidolku wygladaja tak ze masa alimenciarzy wogole nie placi na dzieci, albo dymaja na tym ze sa oficjalnie bezrobotni, a biora pod stolem, albo sie wynosza za granice i bardzo czesto nie ma z nimi kontaktu. Dlatego kudosy dla Areki ze sie nie miga i placi, przy dzieciaku kazdy grosz sie liczy, sam wiesz. Generalnie to olbrzymi procent samotnych matek w PL nie dostaje nic, tylko te 500 od Państwa Ja tam zawsze chcialem miec dzieci, i powiem wam ze zaluje ze tak pozno (39 lat mialem), i pewnie bym walczyl o rownowazna opieke, gdzie alimentow nie ma i po prostu dzieciak siedzi polowe tygodnia w domu ojca i polowe w domu matki. Tyle ze matki czesto swiete nie sa i kase z alimentow przewalaja na tipsy a dzieciak nie dostaje tego co powinien, i kontroli nad tym nie masz, chyba ze podniesiesz ten zarzut pod Sądem. Btw Areka, jak nie chcesz placic to sie mozesz zrzec praw rodzicielskich i tyle Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez Alpha Trion edit Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Jakiś czas temu popularnym procederem wśród alimenciarzy było dogadanie się z pracodawcą na umowę o pracę na najniższą krajową, a reszta wypłaty pod biurkiem, żeby ukryć dochody. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 887 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Chyba lepiej ,że się gość nie interesuje dzieciakiem jak go nie chce i nie kocha. Dzieciaki czują takie rzeczy a dwa lepsze to niż jakby został z tą kobitą i go razem wychowywali w toksycznym związku. Babka pewnie znajdzie sobie nowego fagasa który może dzieciaka będzie traktował jak swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 W dniu 22.08.2021 o 20:36, areka napisał: Jak wy panowie dajecie radę to ja nie wiem. Ja po trzech miesiącach się wypisałem z tego. Sranie, darcie japy, rzyganie, brzydkie to do tego. Masakra. Jednocześnie podziwiam was i współczuję. Szybko po fajki wyszedłem. Największy błąd mojego życia. Oczywiście place na to gówno. Coś strasznego. Nigdy więcej. Wolność jest jednak lepsza niż takie więzienie. Możesz się z nią zejść jak dzieciak skończy 18tkę. Odchowany, elegancko, może na rybki razem rodzinnie wyskoczycie. Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 W dniu 22.08.2021 o 20:44, balon napisał: Co jest najgorsze dla mnie w rodzicielstwie? Ten jebany lęk o zdrowie czy inną krzywdę czekającą na dzieci, na każdym kroku w obecnym dziwnym świecie. Potwierdzam-jak dla mnie jedyny minus bycia ojcem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 20 godzin temu, krupek napisał: Jakiś czas temu popularnym procederem wśród alimenciarzy było dogadanie się z pracodawcą na umowę o pracę na najniższą krajową, a reszta wypłaty pod biurkiem, żeby ukryć dochody. Przeciez to wciąż powszechny proceder i od groma ludzi zarabia w ten sposób. A alimenciarze to w tym maleńki odsetek, bo chodzi wyłącznie o podatki pracodawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 834 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 U mnie alimenciarz siedzi za granica. Wszystkie pisma się odbijają... Ost się odezwał i coś przelał. No ale... do szczęścia nikomu dzban nie jest potrzebny. U nas termin luty/marzec- nie mają pewności. Dziś na badaniach wyszło, że dziewucha. Wszyscy dookoła gadali chłopak i tak gdzieś z tyłu głowy było. No ale nic, byle zdrowe 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 @Jotrazydwa Wuja jak tam junior? Coś do przodu? Tak sobie myślałem ze może ma zaburzenia integracji sensorycznej, ponoć obecnie dość częsty temat. Dość łatwo można to wypracować ćwiczeniami, a początkowo ludzie mylą go czasami nawet z autyzmem. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 No ja z córką (4lata w pełni zdrowa i dobrze rozwijająca się) właśnie zaczęliśmy terapię na integrację sensoryczną. Bolą ją skarpety, majtki i ciaśniejsze ubrania. Medycyna idzie do przodu i można wyjść z takich dolegliwości poprzez terapię. Kiedyś byś dostał wpierdol i dalej łaził z dyskomfortem fizyczno-psychicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 196 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 1 minutę temu, creatinfreak napisał: Bolą ją skarpety, majtki i ciaśniejsze ubrania. Medycyna idzie do przodu i można wyjść z takich dolegliwości poprzez terapię. a jakie jej skarpety kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 Września 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 @balon Małego od zeszłego czwartku wozimy do przedszkola specjalnego. Miła atmosfera i przyjaźni ludzie chociaż wygląd to głęboki prl. Chłopak nie chce tam wchodzić, płacze jak tylko żona zaparkuje auto pod placówką. Później jest już lepiej, znalazł swój bezpieczny kącik gdzie ucieka jak ma stresy a tak Panie mówią, że nie stwarza problemów. Humor ma raczej ok, zaprowadzają go na różne zajęcia, w tym IS. Wyrabiamy mu papier o niepełnosprawność bo z nim uzyskamy dostęp do wielu zajęć. Generalnie będąc pod opieką babci 1,5 roku zrobił postępy w motoryce i rozumieniu poleceń ale w mowie wręcz się cofnął i teraz prawie nic nie mówi, nie powtarza chociaż czasem znikąd wlatuje "kocham tatę" i się rozklejam jak baba... Dobra, bo robi się emocjonalnie za bardzo - ciśniemy do przodu i robimy wszystko by mały ziomal wyszedł ze swojego świata do naszego. Nie ma już nawet smoczka i tv nie ogląda, wrócił do książeczek ale wciąż nie umie skumać odpieluchowania. Walczymy! 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 To że płacze przed przedszkolem to nic strasznego, szczególnie na początku. SI napewno mu dobrze zrobi. Będzie good! Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. creatinfreak 3 827 Opublikowano 17 Września 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 (edytowane) No siema, Wojtuś 4370 i 59 dziś w nocy. Będzie zabawa w pieluchy od nowa Edytowane 17 Września 2021 przez creatinfreak 13 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Gratki Pawciu! Dobrze kojarzę, że syn? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Ładny klusek :o Moje też sie na taką małą bambaryłę zapowiada ;( Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Dorodny jegomość. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 6 godzin temu, creatinfreak napisał: No siema, Wojtuś 4370 i 59 dziś w nocy. Będzie zabawa w pieluchy od nowa Uuuu no to backlog wita! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Mysle ze gdyby dzieci po urodzeniu mialy futro, ktore zrzucalyby po skonczeniu dwoch lat, mniej facetow wychodziloby po fajki. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Spoko 3 miesiące i już nie ma tragedii. Ryszard Kalisz odejdzie w zapomnienie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Pierwsza kupa zmyta z jajec moja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 566 Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Gratsy, a już niedługo challenge na wyższym Tier wleci Spoiler 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Alpha Trion 116 Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Niedlugo awansujesz na starszego shitmana, zwlaszcza jak zacznie wcinac stale pokarmy. Pro tip: nie baw sie w chusteczki tylko od razu dupsko pod kran i myjesz moj 13 skonczyl 9 miesiecy, jaki fajne sie robia te kaszojady jak wyrastaja z etapu małej glisty Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 4 minuty temu, Alpha Trion napisał: Niedlugo awansujesz na starszego shitmana, zwlaszcza jak zacznie wcinac stale pokarmy. Pro tip: nie baw sie w chusteczki tylko od razu dupsko pod kran i myjesz moj 13 skonczyl 9 miesiecy, jaki fajne sie robia te kaszojady jak wyrastaja z etapu małej glisty Wiem z czym to się je, mam 4 letnią córkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. creatinfreak 3 827 Opublikowano 19 Września 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 No już wszyscy jesteśmy w domku. 3 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Jednak nie Rysiek Kalisz (mój tak wyglądał, moje pierwsze słowa jak mi dali potrzymać XD ), a troszku Mjr. Garland Briggs z Twin Peaks 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi