Boomcio 4 026 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 W dniu 12.06.2022 o 19:48, _Red_ napisał: To ja ze starym pamiętam jak najwyżej rzucał mi pilke gumowa na korytarz by miał 10 sekund spokoju aż nie znajdę i przyniosę Zabrzmiało, jakby był jakimś znanym bejsbolistą, a Ty nigdy nie zrozumiałeś, że właśnie wtedy trenował. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Tatuśkowie praktycy i teoretycy. Czy macie może dla dzieci taki basenik ogrodowy. Chodzi o taki mniejszy bez pompki itp. Czy można czymś utrzymywać czystość tej wody bo jednak ok 800 (3 x 1,7) to ciężko tak wymieniać? Tabsy czy jakiś chlor chyba bez pompki i cyrkulacji nie wchodzi w grę? Mam ofc plandekę oraz łapkę do wyciągania paprochów itp. Rozłożyłem go na górze na tarasie, bo tam mam większość dnia mega słońce i są kafle więc nie będzie takiego syfu jak na trawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 35 minut temu, balon napisał: Tatuśkowie praktycy i teoretycy. Czy macie może dla dzieci taki basenik ogrodowy. Chodzi o taki mniejszy bez pompki itp. Czy można czymś utrzymywać czystość tej wody bo jednak ok 800 (3 x 1,7) to ciężko tak wymieniać? Tabsy czy jakiś chlor chyba bez pompki i cyrkulacji nie wchodzi w grę? Mam ofc plandekę oraz łapkę do wyciągania paprochów itp. Rozłożyłem go na górze na tarasie, bo tam mam większość dnia mega słońce i są kafle więc nie będzie takiego syfu jak na trawie. Wit c , kup 1kg i z podbierakiem opekasz cały sezon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Serio z tą vit c? Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 1 godzinę temu, balon napisał: Serio z tą vit c? Jakis mit https://neomaniak.pl/witamina-c-do-basenu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 3 godziny temu, balon napisał: Tatuśkowie praktycy i teoretycy. Czy macie może dla dzieci taki basenik ogrodowy. Chodzi o taki mniejszy bez pompki itp. Czy można czymś utrzymywać czystość tej wody bo jednak ok 800 (3 x 1,7) to ciężko tak wymieniać? Tabsy czy jakiś chlor chyba bez pompki i cyrkulacji nie wchodzi w grę? Mam ofc plandekę oraz łapkę do wyciągania paprochów itp. Rozłożyłem go na górze na tarasie, bo tam mam większość dnia mega słońce i są kafle więc nie będzie takiego syfu jak na trawie. Chyba wymieniłeś wszystko co się da. Plandeka, łapka, chlor i jakieś tabsy na czystość, algi, czy co tam jeszcze może w basenie się trafić. Sam mam większy z pompką i długo tej wody czystej nie udaje mi się utrzymać przy dzieciakach biegających po ogrodzie. Jedyne co, to przy basenie mam pudełko z wodą na opłukanie stóp, ale jak masz na kaflach, to chyba nie jest potrzebne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 8 godzin temu, C1REX napisał: Chyba wymieniłeś wszystko co się da. Plandeka, łapka, chlor i jakieś tabsy na czystość, algi, czy co tam jeszcze może w basenie się trafić. Sam mam większy z pompką i długo tej wody czystej nie udaje mi się utrzymać przy dzieciakach biegających po ogrodzie. Jedyne co, to przy basenie mam pudełko z wodą na opłukanie stóp, ale jak masz na kaflach, to chyba nie jest potrzebne. Chlor i inne tabsy chyba nie może być w basenach bez obiegu wody (pompki)? Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 37 minut temu, balon napisał: Chlor i inne tabsy chyba nie może być w basenach bez obiegu wody (pompki)? Na 100% pewny nie jestem, ale internet mi podpowiada, że może i to nawet w większych ilościach powinno się dać. Jednak przy dzieciach to bym jeszcze z 5 razy się upewnił. While a typical free available chlorine level „is recommended at 1-3 parts per million (ppm), without the pump or filter, you should maintain somewhere in the 3-4 ppm range to prevent debris, algae and other problems from potentially developing” Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 @balon Weź Panie ten basen w odstawkę bo 2 razy w tygodniu czeka Cię wymiana wody. Trzeba kupić jakiś model z pompą i wtedy ładować chlor na pływaku. Nie ma rady. Sam to przerabiałem. Na dnie basenu bez pompy uzbiera się śliski syf i jak ci się dziecko wykopyrtnie to wspomnisz moje słowa. Wiem bo sam się wyjebałem jak ostatnia oferma i po tym niemiłym epizodzie szybko wyciągnąłem wnioski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 No niech się uczą koordynacji jak chcą byś sportowcami Spokojnie sezon sprawdzę. Ponadto ja mam od domu jakieś 800m jezioro i tam się raczej chodzimy kąpać. To taki rezerwowy temat, dodatkowo nie mam tam syfu (kafle, brak ziemi czy trawy) + przed tarasem prysznic, więc liczę, że kilka kąpań wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 800L to fajny basen. Te z pompką to kilka tysięcy litrów nawet. Sam mam 5000L i mycie tego to masakra. Napełnić to to też wieczność zajmuje. Nie testowałem, ale są filtry do czyszczenia powierzchni wody montowane na ściance basenu. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Dobra dwa dni kąpania. Nie jest źle, następuje naturalna cyrkulacja, bo dzieci mega dużo tego wylewają przy zabawie, więc uzupełniam świeżą. Do tego przed wejściem obowiązkowych prysznic, plandeka jak nie użuwany i jest gi. Tak namawialiście na te picie przy gówniakach, że dziś już od 13 zacząłem! Pięknie grzeje. Zdrówko! 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Nadaje Ci rangę "szczęśliwy ojciec". Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 7 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał: Nadaje Ci rangę "szczęśliwy ojciec". Bywam, tak jak bywam „wkurwiony ojciec” Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 To normalna sprawa, najważniejsze to częściej być szczęśliwym ojcem niż wkurwionym. Ja dzisiaj również rozłożyłem maluszkowi 150 cm basenik. Nie ma żadnej pompy ani chloru - wieczorem podlewam tą wodą ogród. Przebalował tam lekką ręką 8 h. Jutro powtóreczka. Pozdro forumku od jj juniora 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 (edytowane) A tak sobie wszedłem w temat bo dawno mnie tu nie było. Z moją 5 latką też ostatnio były pierwsze kajaki i zadowolona była bardzo do tego po kajakach kapała się ze mną w rzece. Młody 9 miesięcy już wprowadzany w hobby tatusia i zaczął popierdalać po całej chacie z pchaczem, lada moment i sam ruszy (młoda chodziła na 10 miesięcy) Edytowane 18 Czerwca 2022 przez creatinfreak 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Dlaczego on ma twarz jakby miał 50 lat xD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Może taka uroda po tatusiu xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Chyba wszystkie niemowlaki tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 18 minut temu, Plugawy napisał: Chyba wszystkie niemowlaki tak mają Nie, nie mają 31 minut temu, creatinfreak napisał: Może taka uroda po tatusiu xD Obstawiam jednak trochę ten czynnik Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Z tym to różnie bywa. Bruce Willis i Demi Moore mają, khem, średnie córki, za to Jaś Fasola ma zajebistą. Trochę farta trzeba mieć poza genami. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Będzie dobrze, a teraz pocieszny, uśmiechnięty bobo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 45 minut temu, balon napisał: Godzinę temu, Plugawy napisał: Chyba wszystkie niemowlaki tak mają Nie, nie mają Uwazaj Plugawy, jestes na terytorium tatkow 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 9 godzin temu, Plugawy napisał: Chyba wszystkie niemowlaki tak mają Tak mają noworodki Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 15 godzin temu, Mejm napisał: Uwazaj Plugawy, jestes na terytorium tatkow Ciebie w ogóle psioszki i prokreacja interesują @Mejm czy bardziej myszki ale od komputera i podniecający dotyk plastiku od joypada? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi