Bartg 5 467 Opublikowano 14 czerwca 2023 Opublikowano 14 czerwca 2023 Fakt zapomniałem najważniejszego dopisać Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 14 czerwca 2023 Opublikowano 14 czerwca 2023 Ja pomyslalem, ze co sie teraz odje.balo w swiecie, ze jak ojciec chce wziac dziecko na wczasy to musi miec papier, ze to jego bo sie jakies urzedasy lgbt na lotnisku doje.bia xD 1 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 14 czerwca 2023 Opublikowano 14 czerwca 2023 Po prostu napisz papier i niech notariusz poświadczy podpisy. Na wszelki wypadek. Lepiej mieć i nie potrzebować niż potrzebować i nie mieć Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 26 czerwca 2023 Opublikowano 26 czerwca 2023 Jak coś, to zgłoś przed wyjazdem na lokalnym komisariacie, że wyjeżdżasz z dzieckiem na wakacje do Grecji, żeby w razie gdyby byłej odje.bało, że uprowadziłeś dziecko, to policja miała wiedzę od ciebie. Zgoda pisemna wystarczy od partnerki na taki wyjazd, nie jest potrzebna w formie notarialnie poświadczonej Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 lipca 2023 Opublikowano 9 lipca 2023 Jasny chuj ale amator ze mnie. Krzywo przygotowałem teren pod basen i napełniam właśnie 4,5 k litrów wody u kuzyna na ogrodzie i mam pewne obawy czy to nie jebnie. Nie powiem - adrenalinka jest. Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 10 lipca 2023 Opublikowano 10 lipca 2023 12 godzin temu, Adam GlapJńskJ napisał: Jasny chuj ale amator ze mnie. Krzywo przygotowałem teren pod basen i napełniam właśnie 4,5 k litrów wody u kuzyna na ogrodzie i mam pewne obawy czy to nie jebnie. Nie powiem - adrenalinka jest. Ale co ma nie jebnac? Ja tez nie mam równo bo mam spad na tarasie 12%. 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 11 lipca 2023 Opublikowano 11 lipca 2023 Ale mnie pocieszyłeś tymi słowami @balon. Ja ogólnie jak coś robie to długo bo lubie mieć tip top a wstydzić się za bycie narwanym już nie lubię. Tym razem było inaczej. Kuzyn pojebaniec narwaniec musiał "na szybko" i jak z jednej strony basenu ma wode 10 cm od krawędzi to z drugiej 21 cm. 11 cm różnicy. Nalał wody, podpiął pompę, dzieciaki skaczą do niego z drabinki i się nie przewrócił. Ale na widok wykrzywionych nóg pochylonych i opartych nienaturalnie mocno o basen nie powiem - miałem ciareczki. Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 11 lipca 2023 Opublikowano 11 lipca 2023 Nie wiem do końca jaki masz basen ale przeważnie przy takiej sytuacji to ci się trochę może odkształcać w stronę tam gdzie woda napiera. Nic groźnego wg inżyniera tatuśka balona Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 11 lipca 2023 Opublikowano 11 lipca 2023 Ja mam 4x2 prostokąt i napiera mocniej ma jednà ścianę. Szczerze to bym to olał. Jakby co to przecież jedynie woda i dzieci 1 Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 12 lipca 2023 Opublikowano 12 lipca 2023 Od 1:26:10 Liroy mówi jak jest. Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 15 września 2023 Opublikowano 15 września 2023 Dawno się nic wielkiego u mnie nie działo, ale robiłem młodemu ponownie testy na alergeny przed odczulaniem no i wyszło jakieś tam nisko-średnie stężenie na psa (dla kumatych niecałe 10 na psa, >100 na niektóre trawy). Z psem od roku przebywa co drugi tydzień, nie dusi się, nie ma wysypek, swędzenia, kataru, wiem że jest alergikiem (coś musiał po mamusi dostać, bo na pewno nie urodę i inteligencję ), więc pies jest regularnie myty czesany, a robocik jeździ 3x dziennie zbiera sierść z podłogi. No ale ponieważ coś wyszło w badaniach szanowna Pani była żona zadzwoniła, że sorry ale musicie psa oddać, bo dziecko ma alergię i ona mu wytłumaczy, że psa nie będzie. Zazwyczaj jestem mega spokojny i rozmawiam argumentami, ale tutaj na taki tekst pierwsza moja odpowiedź była "mogę oddać do schroniska, ale najwyżej Ciebie" No będzie wesoło, czekam na rozmowę z lekarzem i przekonywanie go, że jamnik to śmiertelne zagrożenie dla dziecka. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 września 2023 Autor Opublikowano 15 września 2023 Szacun za prawidłowe i rozumne podejście, a nie instant sraczka jak u baby, która by najchętniej jeszcze w bloku na klatce wywiesiła ogłoszenie, żeby wszystkich psów z bloku się pozbyć. 2 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 15 września 2023 Opublikowano 15 września 2023 1 godzinę temu, Bartg napisał: Dawno się nic wielkiego u mnie nie działo, ale robiłem młodemu ponownie testy na alergeny przed odczulaniem no i wyszło jakieś tam nisko-średnie stężenie na psa (dla kumatych niecałe 10 na psa, >100 na niektóre trawy). Chyba moj przypadek. Za gnoja mialem te testy i wyszlo ze trawy i kurz wysoko (co sie potwierdza do dzisiaj) i oprocz tego pies i kot (nie wiem ile, to bylo przed wojna). I wyglada to tak, ze spalem w budzie z psami, przebywlem z psami w mieszkaniu i nic mnie nigdy nie uczulalo. Inna historia jest z kotem gdzie jedno zadrapanie to taki bombel jak na tescie a poglaskanie kota i dotkniecie oka to insta czerwone szczypiace galy, no i katar. Wiec niekoniecznie ten twoj test moze byc wymowy i patrzylbym jak sie dzieciak po prostu czuje z psiakiem. A testowo dorzucil gdzies kota jesli masz u tesciow czy sasiada na probe. 1 Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 15 września 2023 Opublikowano 15 września 2023 4 minutes ago, Mejm said: Chyba moj przypadek. Za gnoja mialem te testy i wyszlo ze trawy i kurz wysoko (co sie potwierdza do dzisiaj) i oprocz tego pies i kot (nie wiem ile, to bylo przed wojna). I wyglada to tak, ze spalem w budzie z psami, przebywlem z psami w mieszkaniu i nic mnie nigdy nie uczulalo. Inna historia jest z kotem gdzie jedno zadrapanie to taki bombel jak na tescie a poglaskanie kota i dotkniecie oka to insta czerwone szczypiace galy, no i katar. Wiec niekoniecznie ten twoj test moze byc wymowy i patrzylbym jak sie dzieciak po prostu czuje z psiakiem. A testowo dorzucil gdzies kota jesli masz u tesciow czy sasiada na probe. Z kotami na wakacjach w Grecji miał styczność, bo przychodziło chyba 7, glaskał, bawił się i nic Na teśćie wyszło na kota 0.1 bodajże. 1 Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 1 grudnia 2023 Opublikowano 1 grudnia 2023 Ktoś poleci fajne miejsce do zwiedzenia z dzieciakami w promieniu dajmy na to, 100km od Krakowa? Wyhaczyłem właśnie Wielką Fabrykę Elfów w Katowicach (chociaż opinia to 4.1/5, niektórzy marudzą, że nieadekwatne do ceny), ale w sumie może być cokolwiek - na świeżym powietrzu, w budynku. Jakieś pomysły na spędzenie weekendu? Cytuj
janol 433 Opublikowano 2 grudnia 2023 Opublikowano 2 grudnia 2023 Jak lubi dinozaury to koniecznie Zatorland. Z moimi specjalnie z Wielkopolski tam jechałem.Trochę ponad Twój limit kilometrowy jest JuraPark Krasiejów, tam z kolei dinozaury przedstawione są bardziej realistycznie, w oryginalnych rozmiarach + można obejrzeć prawdziwe wykopaliska. EditAle to na cieplejsze czasy, w zimie nie ma sensu. 1 Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 2 grudnia 2023 Opublikowano 2 grudnia 2023 Zatorland był przerabiany, bo to faktycznie bliskie rejony obecnie. Wrócę kiedyś jak młody podrośnie i będzie cieplej JuraPark chyba nie znam, dzięki za cynk. I czekam aż starszy osiągnie 140 cm wzrostu, to obiecałem mu już Hyperiona w Enegylandii Cytuj
janol 433 Opublikowano 2 grudnia 2023 Opublikowano 2 grudnia 2023 Rany, będąc w Zatorlandzie (przy okazji, tam można wynająć nocleg w ośrodku obok, np domek na drzewie) przejeżdżałem obok Energylandii. No, na sam widok już mi się kolana trzęsły : DJa moim w tym roku w wakacje zrobiłem niespodziankę i powiedziałem, że jedziemy do Krakowa, zobaczyć Smoka Wawelskiego. Tyle, że po drodze zaliczyliśmy właśnie JuraPark i Zatorland, po jednym dniu w każdym z nich. A po Krakowie jeszcze ich do Wieliczki wziąłem. Męczący wyjazd, ale atrakcji sporo i warto było. Zwłaszcza, że dzieciaki nie wiedziały, że czeka na nich coś jeszcze oprócz samego Krakowa. 1 Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 2 grudnia 2023 Opublikowano 2 grudnia 2023 Jak skończą naprawiać rynek w Poznaniu za 28 lat to tam też pojedziemy znowu na wycieczkę xd Cytuj
gtfan 3 211 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia (edytowane) warto sprawdzić czy ktoś swojego gówniaka nie faszeruje zawyżoną dawką https://akademiaporodu.pl/top-news/apap-dla-dzieci-forte-wycofany-ze-sprzedazy/ Edytowane 2 stycznia przez gtfan Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia Dzisiaj o 13:58 zostałem ojcem 1 6 1 Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia 1. Gratki Syn czy córka? 2. W ciągu paru dni jak tylko szpital wyśle papiery do urzędu to leć PESEL wyrobić 3. I z peselem do żłobka rezerwować miejsce na liście rezerwowej na za rok bo pewnie i tak się nie dostaniesz do państwowego tak jak ja xD 4. Wniosek na 800+ wypelnij na okres od dziś do maja a potem w lutym na kolejny (od czerwca do następnego roku) W dniu 2.01.2024 o 10:22, gtfan napisał: warto sprawdzić czy ktoś swojego gówniaka nie faszeruje zawyżoną dawką https://akademiaporodu.pl/top-news/apap-dla-dzieci-forte-wycofany-ze-sprzedazy/ No to super bo 2 tygodnie temu dawałem im to samo (seria z czarnej listy) jakieś 2x dziennie przez 4 dni gorączkowania. Nie było na szczęście jakichś skutków ubocznych poza tym, że nas przeorała infekcja. Nie widziałem tego posta wcześniej Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia 15 minutes ago, _Red_ said: 1. Gratki Syn czy córka? 2. W ciągu paru dni jak tylko szpital wyśle papiery do urzędu to leć PESEL wyrobić 3. I z peselem do żłobka rezerwować miejsce na liście rezerwowej na za rok bo pewnie i tak się nie dostaniesz do państwowego tak jak ja xD 4. Wniosek na 800+ wypelnij na okres od dziś do maja a potem w lutym na kolejny (od czerwca do następnego roku) No to super bo 2 tygodnie temu dawałem im to samo (seria z czarnej listy) jakieś 2x dziennie przez 4 dni gorączkowania. Nie było na szczęście jakichś skutków ubocznych poza tym, że nas przeorała infekcja. Nie widziałem tego posta wcześniej Córka. Dlaczego tak z 800+? Jutro to będziemy wypełniać. Żona jest po cesarce, a ja idę zaraz na piwo bo kilka miesięcy nie piłem będąc w gotowości Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia Z tego co kojarzę, to wnioski na 800+ wypełniać trzeba co roku na okres czerwiec danego roku - maj kolejnego roku. Zatem teraz złożysz na okres do maja 2024, ale od razu wypełnij na kolejny okres (rok). Tak to chyba działa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi