Dalhi 211 Opublikowano 30 września 2022 Opublikowano 30 września 2022 Listopad do dobry czas na dużą gierkę, ale pewnie nie ma co żałować że przesunęli premierę. Jeżeli jest szansa że na premierę to będzie się trzymać kupy to lepiej poczekać pół roku, albo rok co moim zdaniem jest możliwym scenariuszem. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 Jutro o 14.00 przypominam Cytuj
ASX 14 715 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 a premiera nie jest pojutrze? tak, czy inaczej u mnie zero hajpu. Gra pomimo ciekawego stylu artystycznego wydaje się strasznie nudna, postać porusza się strasznie mozolnie, a cały gameplay jaki widzieliśmy opiera się na chodzeniu po podobnych do siebie korytarzach Cytuj
Paolo de Vesir 9 222 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 4 minuty temu, ASX napisał: a premiera nie jest pojutrze? Jest pojutrze, wesker się troszkę pośpieszył. Cytuj
Rtooj 1 663 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 Ja już sobie odgrzałem gamepassa dla tej gry, wierzę że tyle czasu pozwoliło twórcom w czas się zorientować że gra jest nudna/do kitu i to skorygowali. Nie ukrywam że liczę na niepowtarzalność lokacji i coś co będzie zachęcało do grania. W najgorszym razie wykorzystam GP by znowu sobie w Hadesa pograć. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 1 minutę temu, Rtooj napisał: Ja już sobie odgrzałem gamepassa dla tej gry, wierzę że tyle czasu pozwoliło twórcom w czas się zorientować że gra jest nudna/do kitu i to skorygowali. Nie ukrywam że liczę na niepowtarzalność lokacji i coś co będzie zachęcało do grania. W najgorszym razie wykorzystam GP by znowu sobie w Hadesa pograć. byczqu bad news - Hadesa już z nami w GP nie ma 1 Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 1 hour ago, Whisker said: Jutro o 14.00 przypominam Premiera w piątek, ale polecam grać później niż o 14 dla klimatu Cytuj
number_nine 1 344 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 Wczoraj odpaliłem jakiś dłuższy gameplay i jaram się srogo. Wcześniej widziałem tylko fragmenty z chodzeniem i otwieraniem drzwi no wygląda to mega klimatycznie i creepolsko, ten potworek na wózku mnie rozjebał. Po tym fragmencie przestałem oglądać, zostawiam sobie jak najwięcej do samodzielnego ogrania Cytuj
Donatello1991 1 440 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 Kiedy recki? Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 Lepiej samemu sprawdzić za 4zł. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 Będzie grane jutro Cytuj
Paolo de Vesir 9 222 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 W ogóle się wycwanili w MSie, bo NZ ma premierę jutro o 23 ich czasu lokalnego. Cytuj
ASX 14 715 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 to podejrzane że embargo na resztę recenzji schodzi dopiero jutro, zazwyczaj nie jest to najlepszy sygnał Cytuj
Dalhi 211 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 21 minut temu, ASX napisał: to podejrzane że embargo na resztę recenzji schodzi dopiero jutro, zazwyczaj nie jest to najlepszy sygnał Nie ma dialogów, nie ma tekstu, nie ma jako takiej fabuły, podobno że dwa razy otrzeć się można o walkę. Gra jest o chodzeniu po obrzydliwych korytarzach w akompaniamencie nastrojowej muzyki. Trochę trudno to będzie im obronić, zresztą przesunięcie premiery na kilka dni przed Plague Tale 2 to dość jednoznaczny sygnał. Obczajcie sobie to w weekend w oczekiwaniu na nowe przygody szczurów i gówniaka. Cytuj
SnoD 2 341 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 35 minut temu, Czoperrr napisał: Myślę, że "nightmare" będzie się przewijało w recenzjach Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 14 października 2022 Opublikowano 14 października 2022 Jak mi nic nie wypadnie to dzis cały wieczór ze słuchawkami na uszach bede łaził i cieszył się klimatem. Nastawiam się na odrobinę bardziej rozbudowany symulator chodzenia ze wspomnianymi puzzlami. Coś jak Amnesia tylko w swiecie obcego. Jak mi to dowiozą to będzie elegancko. Cytuj
Paolo de Vesir 9 222 Opublikowano 14 października 2022 Opublikowano 14 października 2022 27 minut temu, MaLeKrSkr napisał: O której spada embargo? Jak nie ma teraz to raczej spodziewam się, że przy premierze o 12. Cytuj
ASX 14 715 Opublikowano 14 października 2022 Opublikowano 14 października 2022 czytałem fragmenty recenzji, która omyłkowo za wcześnie opublikowana i nie była ona zbyt pozytywna, było sporo narzekania na gameplay, a głównie strzelanie. Do tego stopnia, że recenzent uznał że gra byłaby lepsza bez walki, jako zwykły symulator chodzenia. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Paolo de Vesir 9 222 Opublikowano 14 października 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 14 października 2022 Bez zaskoczenia. Pewnie znów powiesz, że robię CW, ale jak czytam o jakimś dealu MSu na jakąś mniejszą grę na wyłączność to wiem, że będzie potężny średniak z żółto na meta. Dla dobra rozmowy posłużę się przykładami: The Gunk (66-71), The Ascent (68-74), Below (67-70), The Medium (71-75), Recore (58-63), Sable (71-76) itd. Zdarzają się wyjątki, ale jak słyszę o dealach MSu to zawsze wieje mi taką potężną taniochą i branymi pod skrzydła dawno zapomnianymi projektami i zapala mi się żółta lampka. Jak na firme z takimi budżetami powinniśmy dostawać Ori za Cupheadem, a nie kolejne żółtko których na Xie było tyle, że już przypomina to kogel-mogel. 13 Cytuj
Rtooj 1 663 Opublikowano 14 października 2022 Opublikowano 14 października 2022 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Bez zaskoczenia. Pewnie znów powiesz, że robię CW, ale jak czytam o jakimś dealu MSu na jakąś mniejszą grę na wyłączność to wiem, że będzie potężny średniak z żółto na meta. Dla dobra rozmowy posłużę się przykładami: The Gunk (66-71), The Ascent (68-74), Below (67-70), The Medium (71-75), Recore (58-63), Sable (71-76) itd. Zdarzają się wyjątki, ale jak słyszę o dealach MSu to zawsze wieje mi taką potężną taniochą i branymi pod skrzydła projektami dawno zapomnianych projektów i zapala mi się żółta lampka. Jak na firme z takimi budżetami powinniśmy dostawać Ori za Cupheadem, a nie kolejne żółtko których na Xie było tyle, że już przypomina to kogel-mogel. Niestety taka prawda, chyba większość osób tutaj ma świadomość że ciężko może być grę nawet skończyć, bo ile można lecieć na wizualiach, gameplay wygląda po prostu nędznie. No ale za 40 zł można zaryzykować. Od pierwszego pokazu było wiadomo że to takie max 74 będzie, gorzej jak recenzje wskażą że koszmarem jest samo granie. Cytuj
Paolo de Vesir 9 222 Opublikowano 14 października 2022 Opublikowano 14 października 2022 1 minutę temu, Rtooj napisał: Niestety taka prawda, chyba większość osób tutaj ma świadomość że ciężko może być grę nawet skończyć, bo ile można lecieć na wizualiach, gameplay wygląda po prostu nędznie. No ale za 40 zł można zaryzykować. Od pierwszego pokazu było wiadomo że to takie max 74 będzie, gorzej jak recenzje wskażą że koszmarem jest samo granie. Ja tę grę rozpatruję w kategoriach experience jak Journey, flow czy flower. Ma być krótkie to się będzie dawkować, bo jednak czuję, że klimat zmiażdży. Cytuj
Rtooj 1 663 Opublikowano 14 października 2022 Opublikowano 14 października 2022 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Ja tę grę rozpatruję w kategoriach experience jak Journey, flow czy flower. Ma być krótkie to się będzie dawkować, bo jednak czuję, że klimat zmiażdży. Wolałbym nie, Journey mnie odrzuciło po 5 zjeździe po piasku Cytuj
ASX 14 715 Opublikowano 14 października 2022 Opublikowano 14 października 2022 Journe, czy Flower były fajnami relaksacyjnymi gierkami. Scorn będzie na przeciwnej szali, bardziej podobna do Limbo czy Inside, które potrafiły przydusić swoim klimatem. W tej recenzji które czytałem recenzent zwracał uwagę, że klimat był tak gęsty, że dawał radę grać tylko w sesjach nie dłuższych niż godzina i musiał odpocząć psychicznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi