Rezoo7 217 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 (edytowane) Chyba jeszcze długo nie dojdę do chapteru 2 tyle zadań pobocznych mam do wykonania w 1 chapterach każdego z miast. Oczywiście mam już pełną 8 postaci Edytowane 17 lipca 2018 przez Rezoo7 Cytuj
Afroman 81 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 30 minut temu, Bzduras napisał: Z ciekawości: ile sobie krzyczą w MM? 229 pln 1 Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Już w xkom brak na magazynie Ja już jutro powinienem dostać swoją kopię. 1 Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 (edytowane) 13 minut temu, Kolos28 napisał: Już w xkom brak na magazynie Ja już jutro powinienem dostać swoją kopię. Odstap komuś swoją kopię. Gra za droga, spajdermeny lepszejsze Edytowane 17 lipca 2018 przez bebbop Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Odstap komuś swoją kopię. Gra za droga, spajdermeny lepszejsze Aleś Ty głupi! Co poradzić jak nawet nie umiesz nic wywnioskować z postów Próbujesz się pośmiać z kogoś a sam stajesz się ofiarą! [mention=7704]_Be_[/mention] Widzę, że Ty również nic nie kumasz albo szukasz zaczepki 1 Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Panowie... Sorrki ale denerwuje mnie takie szczeniarstwo! Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 1 minutę temu, Kolos28 napisał: Sorrki ale denerwuje mnie takie szczeniarstwo! Które sam zapoczątkowałeś autystycznym postami. Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Które sam zapoczątkowałeś autystycznym postami. To po co się odzywasz jak tak uważasz?Ja nadal twierdzę, że OT to świetna gra, która zapewni mi na pewno nie mniej zabawy niż Spiderman (zapewne więcej) ale cena powinna być niższa bo koszty tej produkcji są o wiele niższe. Mam prawo uważać, że producent chce jak najmniejszym kosztem jak najwięcej zarobić.Jak widzisz, sam kupiłem grę bo uwielbiam pixel art (co nie którzy tutaj pisali, że pewnie to nie moja bajka) oraz mam wielki sentyment do Super Nintendo. Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Godzinę temu, Rezoo7 napisał: Chyba jeszcze długo nie dojdę do chapteru 2 tyle zadań pobocznych mam do wykonania w 1 chapterach każdego z miast. Oczywiście mam już pełną 8 postaci Nie trać czasu, leć z chapterami, po drodze będziesz robił poboczne. Do miast będziesz jeszcze wracać (no może mniej do tych z prologów) po ekiwpunek albo historie, często w jednym mieście są po dwa chaptery dla dwóch różnych poszukiwaczy przygód. Mimo paru powierzchownych rys - magiczna gra, nie mogę się oderwać. 1 Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Słuchajcie ja mam pewien problem jak chce zrobić zadanie poboczne to ludek gada i tyle nic nie pokazuje na mapie gdzie iść itp to tak ma być taka zagadka ze nie wiadomo gdzie szukać ? Cytuj
Bzduras 12 534 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 4 godziny temu, Afroman napisał: 229 pln Byłem dzisiaj w szczecińskim Saturnie, pomyślałem "a co tam, gierka warta kupna". 269 pesos Przeboleję tą niemiecką okładkę, wziąłem z Allegro. Tak właśnie niszczy się polskie statsy w sprzedaży. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 9 minut temu, Bzduras napisał: Byłem dzisiaj w szczecińskim Saturnie, pomyślałem "a co tam, gierka warta kupna". 269 pesos Przeboleję tą niemiecką okładkę, wziąłem z Allegro. Tak właśnie niszczy się polskie statsy w sprzedaży. Dlatego się na N bierze preordery, bo jeżeli gra chwyci to ceny dostają pi_er_do_lca Czyli 319 za kolekcjonerkę to był niezły biznes 1 Cytuj
Suboshi 3 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 (edytowane) W gamepstopie kolekcjonerka 100e na premiere więc 319zł w polsce to była świetna cena. Tak czy inaczej warte ceny. Szkoda tylko że mapa na papierze a nie na materiale jak w wersji US. Na razie zaczynam prolog 4 postaci. Podpinam sie pod wczesniejsze pytanie. Questy poboczne sa jakoś lepiej opisane czy po prostu trzeba gadać ze wszystkimi po drodze i szukac informacji? Edytowane 17 lipca 2018 przez Suboshi Cytuj
Daffy 10 578 Opublikowano 17 lipca 2018 Autor Opublikowano 17 lipca 2018 Jakim teamem gracie? Czym sie rozni field skill rycerza od hunterki? Bo oboje wyzywaja do walki 1vs1 Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 (edytowane) 26 minut temu, Ficuś napisał: Jakim teamem gracie? Czym sie rozni field skill rycerza od hunterki? Bo oboje wyzywaja do walki 1vs1 Kupiec/ Złodziej - kupujesz za kasę bez żadnych porażek (tracis tylko kasę), kradniesz mając procentową szansę na sukces (5 porażek i tracisz reputacje - do odnowienia za 8 tysi u karczmarza) Kapłanka/Tancerka - przekonujesz NPC to wyruszenia z tobą w podróż, kapłanka robi to bez żadnych konsekwencji, tancerka ma procentową szansę że się uda (reputacja j.w) Nauczyciel/Aptekarz - wyciąganie informacji (najbardzoej potrzebne przy pobocznych) aptekarz za free nauczyciel z szansą na sukces z konsekwencjami j.w. Rycerz/Hunter - wyzywanie na pojedynek i uwalanianie zablokowanych przejść, fighter walczy używając całego arsenału, hunter może używać tylko złapanych besti i itemów (nie może korzystać z broni ani zdolności) Gram Tressa Main, Rycerz, Tancerka i Aptekarz, każda z nich ma drugie jobsy więc można powiedzieć że mam wszystkie profesje w teamie. Nie mam jeszcze eiltarnych jobsów. 3 rozdział - 2/8. Gierka sztosik - palce lizać (fakt w każdym poście to pisze) Edytowane 17 lipca 2018 przez bulaxyz82 1 Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 3 godziny temu, Banan91PL napisał: Słuchajcie ja mam pewien problem jak chce zrobić zadanie poboczne to ludek gada i tyle nic nie pokazuje na mapie gdzie iść itp to tak ma być taka zagadka ze nie wiadomo gdzie szukać ? 32 minuty temu, Suboshi napisał: Podpinam sie pod wczesniejsze pytanie. Questy poboczne sa jakoś lepiej opisane czy po prostu trzeba gadać ze wszystkimi po drodze i szukac informacji? Sorki za post pod postem. Nie są opisane trzeba samemu poszukać lub się domyślić, wykonanie ich opiera się wyłącznie na akcjach podróżników. 80% wykonuje się w tej samej lokacji w której otrzymałeś zadanie. Ogólnie opierają się na tych samych schematach, także jak załapiesz pierwszych kilka pobocznych to leci z górki. Zazwyczaj NPC, który ma jakieś imię lub specyficzny przydomek sugeruje nam, że będzie potrzebny do jakiegoś zadania. Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Godzinę temu, Bzduras napisał: Byłem dzisiaj w szczecińskim Saturnie, pomyślałem "a co tam, gierka warta kupna". 269 pesos Przeboleję tą niemiecką okładkę, wziąłem z Allegro. Tak właśnie niszczy się polskie statsy w sprzedaży. W menago na stronie widnieje za 219. Niestety nie wiem, czy fizycznie mają na stanie. Mam nadzieję, że jutro będzie do odbioru moja kopia w x-komie :x Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 (edytowane) Zaciąłem się na Ophili, mam w teamie rycerza i merchanta, robię misje Ophili w jaskini, nie mogę zabić bossa, mimo ze rekomendowany lvl jest 7, ja w teamie mam 11,9 i7 lvl to padam za każdym razem ;/ nie chce spoilerów wiec napisze ogólnie se padam kiedy wybuchają przyzwane kulki edit uff rozj**ne Edytowane 17 lipca 2018 przez Banan91PL Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 5 godzin temu, Kolos28 napisał: To po co się odzywasz jak tak uważasz? Ja nadal twierdzę, że OT to świetna gra, która zapewni mi na pewno nie mniej zabawy niż Spiderman (zapewne więcej) ale cena powinna być niższa bo koszty tej produkcji są o wiele niższe. Mam prawo uważać, że producent chce jak najmniejszym kosztem jak najwięcej zarobić. Jak widzisz, sam kupiłem grę bo uwielbiam pixel art (co nie którzy tutaj pisali, że pewnie to nie moja bajka) oraz mam wielki sentyment do Super Nintendo. Jakie są koszty stworzenia Octopath Travelera? Cytuj
Pacquiao 889 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Godzinę temu, bebbop napisał: W menago na stronie widnieje za 219. Niestety nie wiem, czy fizycznie mają na stanie. Mam nadzieję, że jutro będzie do odbioru moja kopia w x-komie :x W szczecińskim MM leży w sklepie po 229 zł. Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Nie tak dawno temu wrzuciłem okazję na peppera że Octopatha można było dostać w xkom ie za 179 zł to zostałem zjechany że żadna to okazja Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 17 lipca 2018 Opublikowano 17 lipca 2018 Atak z drugiej strony to na metacritic solidne 8,5 się trzyma plus wysoka sprzedaż Bardzo dobrze wróżą w przyszłości na ewentualny sequel. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi