Daffy 10 578 Opublikowano 12 lutego 2019 Autor Opublikowano 12 lutego 2019 skonczylem na razie dwoma postaciami (alfyn i olberic) i suma sumarum gra podala mi sie bardzo, poczatek to byl zachwyt, potem faktycznie wkradla sie rutyna i znurzenie ale wzialem sie na sposob (po zrobieniu kazdego 1rozdzialu kazda postacia wybralem juz sobie stala swoja czworke i do konca gry gralem tylko nimi czterema przechodzac ich chaptery na zasadzie 2,2,2,2, 3,3,3,3 itp, wyeliminowalo to farmienie, minus taki ze jak kiedys beda chcial zaczac druga czworka to praktycznie jakbym gre zaczynal od nowa). Muzyka i oprawa to majestria, bezdyskusyjnie najwspanialsza imitacja gry sprzed kilku epok komputerowej rozrywki z subtelnymi smaczkami wspolczesnymi (wykonanie wody,ognia, blur, animacje drzew, cienie rzucane przez ruszajace sie chmury, slonce itp). System walki jeden z lepszych jaki spotkalem w jrpg turowych - do samego konca nie znudzilo mi sie odkrywanie slabosci wrogow, breakowanie ich by dostac tury na swobodny lomot, kombinowanie z boostami (podbijaja nie tylko sile atakow ale i czas trwania umiejetnosci defensywnych), kombinowanie z profesjami, no miodzik. Nie ma niestety tak cudownie jak brzmia pierwsze zdania - historie postaci nie porywaja, interakcje sa fatalne (wygladaja jak napisane na minute przed premiera), dialogi takie se, a calosc faktycznie oparta jest na do bolu powtarzalnym schemacie chapterow, brakuje jakis urozmaicen, no nie wiem jakis mini gier, czegos co by sprawilo, ze na chwile by sie oderwalo od tej konstrukcji 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 8 marca 2019 Opublikowano 8 marca 2019 (edytowane) Prequel Octopath f2p na komorki https://gematsu.com/2019/03/octopath-traveler-champions-of-the-continent-announced-for-smartphones Edytowane 8 marca 2019 przez Shen 1 Cytuj
funditto 657 Opublikowano 8 marca 2019 Opublikowano 8 marca 2019 A dwójka w produkcji jako new console game. Ciekawe czy znów ex czy tym razem multiplatforma Cytuj
Hero of Orion 365 Opublikowano 9 marca 2019 Opublikowano 9 marca 2019 Jeśli się nie mylę to nitedo zrobiło patent na ten new retro styl grafiki więc chyba jak chcą żeby sequel wyglądał tak samo to musi być na nitedo ale ekspertem nie jestem Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 9 marca 2019 Opublikowano 9 marca 2019 6 godzin temu, Hero of Orion napisał: Jeśli się nie mylę to nitedo zrobiło patent na ten new retro styl grafiki więc chyba jak chcą żeby sequel wyglądał tak samo to musi być na nitedo ale ekspertem nie jestem Square Enix ma ten patent. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Gra traci status exa i jest spora szansa, że trafi na inne platformy. A dobrze, bo gra sama w sobie jest dobra i ciekawa. Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Opublikowano 5 kwietnia 2019 Dobrze wiedzieć. Jeśli dwójka trafi na inne platformy to niewykluczone, że jedynka będzie w formie jakiegoś kodu do preorderu. A już miałem kupować. Może i lepiej, bo moje zainteresowanie poszło ostatnio w kierunku The World Ends with you. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Opublikowano 11 kwietnia 2019 Dobra wiadomosc https://gematsu.com/2019/04/octopath-traveler-coming-to-pc-on-june-7?fbclid=IwAR3p5cTmcfSR0UWZE17uL0eQTnVvpLKO3VJrLr20Z7tt9cq_a_YVNhJSe5I Cytuj
mlodziany 0 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 (edytowane) siema.przeszedłem grę wszystkimi postaciami nabijają kazdą z nich przynajmniej 70lvl.co robić dalej?są sidequesty ...ale co pozatym?w necie widzi sie jak ludzie walczą z kozackimi monstrami (jak do nich dojść?)dodam ze srednio znam angielski ale jakbyście podali mi jakiś poradnik(moze byc po angielsku -użyje translatora) to byłbym bardzo wdzieczny.z góry dzieki i pozdrawiam forum Edytowane 16 maja 2019 przez mlodziany Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 Z tego co pamiętam to były dungeony (lochy) lub odnogi w lasach itp. w których takie potworki przeważnie znajdują się na samym końcu. O ile pamiętam to łatwo je rozróżnić ponieważ zanim wejdziesz to widzisz proponowany level jaki potrzebują twoje postacie. Zwyczajowo ten level jest znacznie wyższy niż miejscówka w której dany loch się znajduję. Cytuj
estel 806 Opublikowano 18 maja 2019 Opublikowano 18 maja 2019 Słyszałem gdzieś, że jak skończysz grę wszystkimi postaciami to odblokowuje się jakiś super trudny loch, ale nie wiem czy to prawda ani gdzie to jest. Cytuj
mlodziany 0 Opublikowano 19 maja 2019 Opublikowano 19 maja 2019 @estel no właśnie pi tym względem gra nie prowadzi za rączke...nie robie tego ale bede musiał sie chyba jakimś walkthroughem posiłkować. z moderacji nikt nie wie może co trzeba zrobić! Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 19 maja 2019 Opublikowano 19 maja 2019 (edytowane) Trudno to opisać w skrócie, bo każdy subquest ma jakieś swoje miejsce, gdzie się zaczyna. Nie widziałem, żeby ktoś to naprawdę ładnie napisał. Najbardziej przejrzyste, co widziałem, to ta tabelka, dajesz zakładkę "Side story" i są lokacje wszystkich z nich: https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTB8ETymokELfLd5J16Ebbl1GXFi7Hc1MB5PftFMZaq70wOn6ze-mfn5ce1k-8l7oYuOKyaNVDStZzx/pubhtml# Szerzej są opisane np. w poradniku ogólnym: https://gamefaqs.gamespot.com/switch/204212-octopath-traveler/faqs/76066/endlands-quests Chyba każdy z tych najtrudniejszych bossów się wiąże z którymś z tych sidequestów. Jest ich trochę... Najmocniejszy z nich to chyba ten z questa "Scaredy Sheep". Wszystkie konieczne questy po kolei, jakie prowadzą do supersilnego lochu po zakończeniu gry, i "prawdziwego" finałowego bossa, są opisane np. tutaj: https://kotaku.com/how-to-unlock-octopath-travelers-post-game-dungeon-1827578949 Edytowane 19 maja 2019 przez ogqozo 1 Cytuj
mlodziany 0 Opublikowano 19 maja 2019 Opublikowano 19 maja 2019 (edytowane) @ogqozo dzieki wielkie....właśnie dostałem wpierd****l robiąc jakiś side quest...A nie chce wyciągać karta z grą bo jak wyciągne to pewnie przez rok nie zagram...kurde trudna....w sumie to debil jestem bo dokupiłem se Darkest Dungeon na drugą zastępczą grę(fuck) ...czyli z deszczu pod rynne.nie lubie grać w gre dłuzszy czas(mam 210godzin na luczniku i przynajmniej 65level każdą postacią)i zostawić tak grę nieskonczoną. W opisie profilu widze ,ze z Jarosławia jesteś(Jarosław na podkarpaciu?) jeśli tak to ja jestem z Leżajska;) Podaj SW to Cie dodam.mam wykupiony online jak cos.Grasz w Splatoon2 może albo w MK8Deluks? Mario Kart może nie zabardzo bo Na WiiU online mam wyjezdzone z 400-500godzin.pozdr Edytowane 19 maja 2019 przez mlodziany Cytuj
Taikun 60 Opublikowano 25 grudnia 2019 Opublikowano 25 grudnia 2019 Gra już długo za mną chodziła, w końcu się za nią wziąłem, gram jedną czwórką, 35 lvl, gdzieś jest jakiś dobry spot do farmienia EXP? Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 26 grudnia 2019 Opublikowano 26 grudnia 2019 Jakiegoś szczególnego miejsca nie pamiętam. Bardzo pomaga na pewno umiejętność Dancera, która może Ci wylosować 2x exp, 5x exp itd. Do tego możesz losowo trafić na przeciwnika z workiem na plecach, który znacznie podbija exp za walkę. 1 Cytuj
Taikun 60 Opublikowano 26 grudnia 2019 Opublikowano 26 grudnia 2019 Ten czar dancera to wg YT potrafi nawet dropnąć 100x EXP ale mi maks poleciało 5x, no ale to tak rzadkie że nie ma nawet co się na to specjalnie nastawiać, tym bardziej że często można sporo sobie zwalić i wykosić drużynę. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 26 grudnia 2019 Opublikowano 26 grudnia 2019 Należy tego używać z głową. Bardzo często stosuję to mając naprzeciw już tylko jednego przeciwnika. Ani razu nie spotkała mnie śmierć drużyny, raczej różne śmieszne efekty nałożone na postacie. Jak chcesz podbić lvl to wbrew pozorom 5x exp trafia się bardzo często. Inna sprawa, że potrafię rzucać czar Dancera 10-20 razy w jednej walce, "podtrzymując przy życiu" jednego przeciwnika. 1 Cytuj
Taikun 60 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 Zacząłem grać drugą czwórka, bo głównymi pokonczylem fabułę na 65lvl i grindowałem sobie. Wszyscy na lvl 17 teraz, grinduje sobie, trafiłem Caita no to cyk myślę może wpadnie x100 exp, odpalam bewildering grace i wpadło i 110k exp i z 17 lvl wskoczyłem na 58 lvl, teraz jeszcze by się przydało x100 job 3 Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 10 stycznia 2020 Opublikowano 10 stycznia 2020 Ładnie! U mnie akurat job wpadł dla wszystkich na maxa podczas fabuły. Będziesz robił end game? Cytuj
Taikun 60 Opublikowano 11 stycznia 2020 Opublikowano 11 stycznia 2020 Chce, ale do tego jeszcze trochę mi brakuje bo nie mam jeszcze tych 4 najlepszych klas, a bez nich nie da się podejść do ostatniego bossa. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Odkurzyłem gierkę i 5 z 8 4 chapterów poszły. Dwa uber joby też wpadły. I trzeba przyznać że gra sie spoko, ale czasem przychodzi zniechęcenie. Na szczęście nowe joby i kombinowanie z nimi (jak zdobyć, jak użyć) sprawia frajdę. Historie też w większości spoko. Olberic, Cyrus, Alfyn - bardzo dobre, Therion, H'annit - takie se. Pitu-pitu między postaciami też trochę buduje opowieść, ale jednak smutne, że to zlali. Największe dla mnie problemy, to środek gry. Jobów nowych brak, mało skilli, poziomy nudne i nic nie wnoszące. No i jak się zacznie nieciekawie historie jak Ophilii... Do tego większość miast odwiedzamy po 2 razy jako opowieść z chaptera. Dojść trzeba długo. Meh. Ja dopiero pod dwoch latach wrocilem. Ale muzyka, grafika, część opowieści w swojej w sumie prostocie, bonusowe joby i wyzwania z nimi - mniam. Jeśli mi się nie znudzi to dociągnę resztę. Mam nadzieje ze w dwójce (ktora ponoc sie robi) poprawia to o czym pisze. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 24 sierpnia 2020 Opublikowano 24 sierpnia 2020 Dobra przeszedłem wszystkie osiem postaci do końca. Ostatni Ophilii nawet, nawet. Tressa - ok. Primrose - nuda. Pozostałe joby wpadły bez problemu. I zacząłem sub questy i mi się odechciało. Rozwalenie Mánagarmr mnie wymęczyło. A że przeczytałem czym jest endgame i jak trzeba się nagrindować i ile czasu spędzić na walce to sobie odpuszczę. Zobaczę może podsumowanie i tyle. Ogólnie bardzo spoko się grało. Część nużyła, za dużo czasem rozwlekania, za mało skilli, jobów, mid game to nuda. Ale kombinowanie w walkach, muzyka, w sumie postacie i proste acz zazębiające się historie, grafika (aż nie mogę się doczekać Eiyudena z ładnymi spriteami w takim stylu), świat - wielki pozytyw. Nie-leniwy sequel poproszę. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 25 marca 2021 Opublikowano 25 marca 2021 pograłem chwile, wydaje się całkiem przyjemna, bardzo podoba mi się muzyka i styl graficzny, nie jestem przekonany co do ilości postaci no ale na chwile obecna jest okej. Jest jakaś różnica kim zacznę, czy bez znaczenia? btw można przenieść do multiplatform Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi