Skocz do zawartości

BROCKHAMPTON

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zdecydowałem że jedno z największych odkryć ostatnich miesięcy musi mieć swój temat. Brockhampton (ciekawostka: grupa w obecnym kształcie powstała praktycznie na fanowskim forum Kanye Westa "KanyeToThe") wystrzeliło szybko i intensywnie ale nie mogło być inaczej bo SATURATION 1 & 2 to naprawdę zaje.biste i kreatywne płyty które w tym roku zapętlałem jak poje,bany. Ogólnie podoba mi się ten projekt jako całość, łącznie ze stylistyką, cover artami a że jego członkowie to młode typy po dwudziestce to naprawdę możemy jeszcze sporo dobrego od nich usłyszeć w przyszłości. No i najlepsze że wszyscy oni trzymają poziom i naprawdę potrafią w muzykę, rap, co nie jest oczywiste przy tak licznych kolektywach.

Mała próbka ich twórczości:

No i LAMB to strasznie przyjemny kawałek. :3

Zwieńczenie trylogii czyli SATURATION 3 ma wyjść w połowie października, już się jaram.

Edytowane przez c0r
  • Plusik 2
Opublikowano

Tak sie konczy zakladanie na tematu na telefonie, bylem pewien ze dalem pisanie duzymi literami ;/. A nie po to sie tak stylizuja zeby to profanowac, juz napisalem do pana Kyo to zmieni.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To bylo do przewidzenia ze ta "polowa pazdziernika" ktora oglosil Kevin Abstract na swoim live na instagramie to byl zart. Takze GRUDZIEŃ.

DMZQaRKW4AAT-3n.jpg

• Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie no, gdzie Rzym, gdzie Krym XD Ale się sprawdzi, dwójka fajna była.

Opublikowano

W sumie mialem na mysli podobny okres czasu od zapowiedzi do premiery (do DAMN tez byly to dwa tygodnie z tego co pamietam), ale jak tak pomysle to w sumie hype nie mniejszy niż na Kendricka xD Saturation I & II to najlepsza rzecz jaka mnie spotkała w tym roku w kwestii nowowydanej muzyki.

Liczę na rozpier,dol.

Opublikowano
W dniu 3.12.2017 o 15:34, 44bronx napisał:

Ty, ale damn to bez szału jest

Absolutnie się nie zgadzam. Kolejny rubin w koronie Kendricka. 

Opublikowano (edytowane)

DAMN zaje.biste ale no troche nie sprostało hajpu, ale prosze państwa to temat o BROCKHAMPTON ponoć III SATURATION kosi oj kosi :banderas:

Edytowane przez _Be_
Opublikowano (edytowane)

A Kevin mówił że nie będzie singli w S3 :D

Nie no, Boogie jest banger, słucham dzisiaj cały dzień i chyba wbija się do mojego TOP5 z całej ich twórczości. Hipnotyzujący beat, energia (Joba <3) i jeszcze ten teledysk. Kur.wa, jak oni to robią że nie mogą zrobić czegoś słabego ;/.

Jestem tak nahajpowany na całość że nie wiem jak dziś zasnę. Idę słuchać S1 na przemian z S2 i rozkminiać czemu ludzie nie lubią GAMBA.

O (pipi), jeszcze BLEACH dzisiaj się pojawiło w necie :obama: Ale dobre, klimatycznie podobne do MILK. Kocham ten spokojniejszy, melodyjny styl w ich wykonaniu.

Edytowane przez c0ŕ
Opublikowano (edytowane)

To już jutro, tymczasem trzeci singiel.

STAINS

Za pierwszym razem miałem mieszane uczucia (dość dziwny wybór piosenki na singla), ale po pięciu odsłuchach jest dobrze. Przy 2:24 to już w ogóle zaczyna się zabawa.

Edytowane przez c0ŕ
Opublikowano

Zbyt dobre, ciężko mi uwierzyć że w ciągu pół roku brckhmptn wypuściło 3 albumy bez ani jednej słabej piosenki, ale tak rzeczywiście jest.

Boogie, Zipper, Bleach, Rental, Stains, Team już lecą na zapętleniu cały dzień, a jeszcze pewnie wkręcę się w resztę kawałków.

Już mi ciepło na myśl o Team Effort :cool:

Opublikowano

Serio dla was to takie dobre? Oprócz BOOGIE nie pamiętam żadnego kawałka, wszystko brzmi podobnie. Dwójka najlepsza > Gold > to.

Opublikowano

"Wszystko brzmi podobnie" xdddddd oj Rozi jak ty się tu mylisz.

Co do Gold to stos ale nie mieści się do mojego TOP10. 

Jeśli chodzi o albumy to S1 = S2 = S3.

• 4 tygodnie później...