michal 558 Opublikowano 22 września 2017 Opublikowano 22 września 2017 https://m.youtube.com/watch?v=Cml3fsUho6s Juz pierwsza odpowiedz na moj komentarz zwiastuje dobry film. W koncu gurwa normalne prawdziwe kino o polzdze. Premiera w Polsce 24 litopada. Zabieram matke i babunie do kina. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 22 września 2017 Opublikowano 22 września 2017 (edytowane) Scena z papierosami na koncu żenująca. Edytowane 22 września 2017 przez milan Cytuj
Paolo de Vesir 9 217 Opublikowano 22 września 2017 Opublikowano 22 września 2017 Życie pisze najlepsze scenariusze, a że życie w Polsce to dramat to i takie kino mamy na poziomie. Czekam. 1 Cytuj
michal 558 Opublikowano 22 września 2017 Autor Opublikowano 22 września 2017 Scena z papierosami na koncu żenująca. I jak bardzo polska. Cytuj
aux 3 807 Opublikowano 22 września 2017 Opublikowano 22 września 2017 No fajne, od razu wiadomo o co chodzi. I ta piosenka w tle :) Czy Smarzowski maczał w tym palce? Do kina raczej nie pójdę, ale jak będzie w Gali za 29,90zł to chętnie kupię. Zbieram polskie filmy. Cytuj
michal 558 Opublikowano 22 września 2017 Autor Opublikowano 22 września 2017 Mnie sie najbardziej podoba sekwencja witania sie z: A)niechecia b)niedowierzaniem C)rezygnacja I jeszcze ta niechec czy wrecz nienawisc wobec siebie wsrod 2 mlodych chlopakow, piekne. Dom zly tego nie mial. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 22 września 2017 Opublikowano 22 września 2017 Znowu polski film o patologii. Za mało ich we współczesnej naszej kinematografii. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 września 2017 Opublikowano 22 września 2017 Życie pisze najlepsze scenariusze, a że życie w Polsce to dramat to i takie kino mamy na poziomie. Czekam. Chyba w Białymstoku życie to dramat, mi się żyje bardzo dobrze. Cytuj
michal 558 Opublikowano 24 września 2017 Autor Opublikowano 24 września 2017 Zlote lwy dla cichej nocy<ok> https://festiwal-filmow.trojmiasto.pl/Kto-zgarnie-Zlote-Lwy-Relacja-na-zywo-z-Teatru-Muzycznego-w-Gdyni-n116777.html Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 3 stycznia 2018 Opublikowano 3 stycznia 2018 Wczoraj obejrzałem "Cichą Noc". Wcześniej o filmie wiedziałem tyle, że gra w nim Jakubik oraz Ogrodnik, no i że istnieje. Po seansie byłem naprawdę zdziwiony, że film sygnowany logiem PISF oraz marszałka województwa warmińsko-mazurskiego to jeden z najlepszych polskich obrazków, jakie widziałem. Święta na wsi, syn wracający zza granicy do rodziny - tyle wystarczy, by zbudować obraz szczery, wierny rzeczywistości i nie przedstawiający żadnej z postaci jako jednoznacznie czarnej lub białej. Każdy bohater ma w sobie coś, co sprawia, że czułem do niego sympatię i coś, co ewidentnie mi w nim nie odpowiadało - jak w życiu, można kogoś lubić, ale nie być wobec niego bezkrytycznym. Dialogi są wulgarne, ale nie w paprykowo-wege sposób, czuć w nich naturalność i ogląda się to bardziej jak dokument niż film fabularny. Tempo akcji jest niespieszne, wszystko toczy się swoim rytmem aż do punktu kulminacyjnego, gdy ostatnia scena zostawiła mnie z gorzkim poczuciem współczucia, ale jednocześnie skłoniła do refleksji nad hasłem reklamowym filmu i jednocześnie starym przysłowiem: "z rodziną wychodzi się dobrze tylko na zdjęciach". Spodziewałem się miałkości na poziomie drugich Listów Do M, a obejrzałem naprawdę mocną, angażującą w siebie i nie przesadzoną odrealnionymi motywami opowieść. Jakubik jako ojciec głównego bohatera wypada rewelacyjnie, a Ogrodnik w roli głównego bohatera to strzał w dziesiątkę, jego gra aktorska jest naturalna i aż czuć targające nim emocje. Film był dla mnie OGROMNYM zaskoczeniem i daje mi nadzieję na to, że polskie kino ma jeszcze coś do powiedzenia. 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 3 stycznia 2018 Opublikowano 3 stycznia 2018 Też byłem, tuż po świetach i jako emigrant zarobkowy w UK wracający na wieś to poczułem jakbym obraz o sobie widział. XD Nie tak drastyczny ale jednak trochę zbieżności było. Widziałem trailer i obawiałem że cały film będą pić wódkę jak u Smarza albo drzeć mordy jak u Papryka. Całość jest jednak bardzo dobrze wyważona, świetne dialogi i porządne aktorstwo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi