El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 6 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2020 Oczywiscie, robilem to kilkakrotnie. Problem w tym, ze za zmianami w statystykach musialy isc zmiany w ekwipunku, skillach itd. Latwiej bylo mi zaczac na nowo, niz kompletowac wszystko od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 6 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2020 Najważniejsze, że się dobrze bawiłeś. Jeżeli grałeś na PC to polecam w przyszłości powrót do tytułu z różnymi modami rozbudowującymi system ekwipunku, umiejętności czy całkowicie zmieniający system walki. Ja sam jestem w 3 akcie, ale gram bardzo powoli. Świetna gra. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 6 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2020 Ogólnie na konsoli też wrzucony mody podstawowe mody. Więcej AP, zielarnia oraz usuwa perka Psiarz. Kurcze sam z chęcią bym drugi raz to ograł, ale chyba w spokoju poczekam na BG3 Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 6 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2020 11 godzin temu, estel napisał: Najważniejsze, że się dobrze bawiłeś. Jeżeli grałeś na PC to polecam w przyszłości powrót do tytułu z różnymi modami rozbudowującymi system ekwipunku, umiejętności czy całkowicie zmieniający system walki. Ja sam jestem w 3 akcie, ale gram bardzo powoli. Świetna gra. Ja zaczalem co-opa i jedziemy na wyzszym poziomie trudnosci. Teraz kazda w sumie walka to taktyczne rozkminy na dlugie minuty xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 16 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2020 Pojawił się nowy Gift Bag, a wraz z nim dobry powód by wrócić do gry. Cytat The Four Relics Of Rivellon is our biggest Gift Bag of free content to date. Adding new quests, new loot and new enemies, this content will enable players to adventure throughout the world of Rivellon hunting for four brand new sets of armour. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 28 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2020 Jak gra działa na prosiaku? Jest 60fps? Wygodnie się gra na padzie? Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2020 Czy wiadomo coś o wydaniu pudełkowej wersji gry na Switcha? Bo była taka zapowiedź w grudni 2019 i chyba cisza w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2020 (edytowane) @izon Limited Run Games to sprzedawało w pudełku na Switcha. Tylko trochę się spóźniłeś bo preordery można było składać w styczniu 2020 Ale na eBayu pewnie dorwiesz Edytowane 24 sierpnia 2020 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2020 2 godziny temu, Ryo-San napisał: @izon Limited Run Games to sprzedawało w pudełku na Switcha. Tylko trochę się spóźniłeś bo preordery można było składać w styczniu 2020 Ale na eBayu pewnie dorwiesz O to hardkor, myslale, ze będzie to jakoś normalnie dostępne:D Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 Genialna gierka Już się nie boję o Baldur's Gate 3. Miałem trochę mylne wrażenie o tym studiu bo lata temu odbiłem się od Divine Divinity, w Orginal Sin 1 grałem ponad 10h i o ile technicznie czy sama rozgrywka była ok tak cała reszta w mojej ocenie niemiłosiernie słaba jak na grę RPG. Tak dwójeczka gniecie Genialna gierka RPG w klasycznym stylu. Jak BG3 będzie jeszcze lepszy to mamy na nowo czasy świetności klasycznych gier RPG. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 No mówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Zaczynam grę.Czy lepiej stworzyć własną postać, czy wybrać bohatera stworzonego przez twórców?Jeśli będę grał własną postacią a następnie dołączę do drużyny "gotowego" bohatera, to czy będę miał dostępne questy unikalne dla tej postaci? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Lepiej mieć całe party postaci stworzonych przez twórców. Każda ma swoją własną historię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Jak kolega wyżej piesze dodatkowo możesz im zmienić klasy według własnego uznania czyli możesz mieć ulubionych bohaterów i build drużyny jaki chcesz. Chwilami psuje to immersję, ale i tak warto. Robienie swojej własnej drużyny przydaje się tylko jak chcesz min maskować grę i na najwyższy poziom trudności. Inaczej dużo stracisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Ja grałem własną postacią i było dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Nienawidze jak w grach trzeba samemu tworzyc postacie. Dlatego bards tale czy wasteland 2 mi nie smakują. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 Ja ogólnie to lubię tworzyć postać i często siedzę nad tym bardzo długoooo, ale w Divinity Nerkromata Kościotrup mi bardzo podszedł Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 Ja wychowałem się raczej na PCtowych RPGach więc nie lubię jak w grach z tego gatunku nie mogę stworzyć własnej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 Dlatego tutaj jest wybór, ale jak ktoś chce wyciągnąć z gry jak najwięcej pod względem fabularnym to tutaj trzeba brać postacie z backstory. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 12 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2021 (edytowane) Jako że kończę powoli Wasteland 3 to na kolejny tytuł upatrzyłem sobie Divinity. Dwa dni temu wyskoczyła mi aktualizacja do Wasteland więc nieco wcześniej odpaliłem DOS2 i przyznam że mnie wciągneło. Pierwszą część kiedyś próbowałem, ale nie specjalnie mi do gustu przypadła i odpuściłem sobie. Kontynuacja póki co znacznie lepiej wypada, jest kilka niuansów które nieco mnie nie przekonują ale ciężko się od tego oderwać. Do drużyny wybrałem sobie Ifana, Sebille, Lohse i tego czerwonego Jaszczura skupiając się na atakach fizycznych. Początek jest dość wymagający i trzeba czasu zanim człowiek zorientuje się czego ta gra wymaga. Trochę mnie irytuje to jak ogień w prawie każdej walce zasłania mi swoim efektem moje postaci na polu walki i chyba trzeba u kogoś doinwestować w umiejętności z działu hydro, ale nie wiem czy warto w moim zestawieniu. Gram jako łowca, do tego łotrzyk, 2h wojownik i nekromanta dokładanie tam magii chyba mija się z celem. To co zauważyłem to problemy z nakierowaniem kursora podczas walki na potencjalną ofiarę, zawsze gdzieś ucieka na bok, Wasteland 3 było znacznie sprytniejsze w tym elemencie. Zobaczymy co będzie dalej, ale zapowiada się na niezła przygodę mimo kilku niedogodności. Edytowane 12 marca 2021 przez Dalhi Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 12 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2021 Ja w to kiedyś pograłem niecała godzinę na PS4 i jak dla mnie sterowanie to katorga. Przecież przez to samo upośledzone sterowanie to gra się dwa razy dłużej niż na myszce. A sama gierka o wiele lepsza niż pierwsza część, polecam gorąco bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 12 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2021 Ognia w tej grze jest sporo tak więc będziesz chciał kogoś hydro tak samo aero. Lohse bym zostawił enchanterką tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 16 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2021 Im dłużej gram tym bardziej mnie dobija to ciągłe latanie za ekwipunkiem żeby jako tako nadążać za przeciwnikami. To chyba najsłabszy element tej gry. Wczoraj wykonywałem pewne zadanie które zakończyłem dwa poziomy wyżej niż startowałem, z uwagi na złożoność i wrogów którzy wymagali ode mnie awansu, w nagrodę dostałem elementy eq o dwa poziomy niższe. Zupełnie dla mnie bezwartościowe, rzadko coś w znajdźkach dobrego a fart u jednej postaci mam już 4, więc nie mało. Póki co kontynuuje bo jestem ciekaw jak to się rozwinie, ale coraz więcej rzeczy pozostawia drobny niesmak. Tak na dobrą sprawę nie jestem pewien czy to dokończę, zobaczymy. Tak na koniec dodam że bywały walki że zwyczajnie musiałem zejść z poziomem trudności, ale tu trzeba popracować nad umiejętnościami od CC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 16 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2021 Ja nie pamiętam problemów z ekwipunkiem, raz na jakiś czas wypadło coś fajnego. Jest to mocno taktyczny cRPG z wysokim poziomem trudności. Jak nie dajesz rady jest jakiś tryb przygody czy coś takiego. Ja mnóstwo walk powtarzałem bo mi rzut kostką się nie udał (albo moje umiejętności taktyczne były takie sobie). Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 724 Opublikowano 16 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2021 1 godzinę temu, Dalhi napisał: Im dłużej gram tym bardziej mnie dobija to ciągłe latanie za ekwipunkiem żeby jako tako nadążać za przeciwnikami. To chyba najsłabszy element tej gry. Wczoraj wykonywałem pewne zadanie które zakończyłem dwa poziomy wyżej niż startowałem, z uwagi na złożoność i wrogów którzy wymagali ode mnie awansu, w nagrodę dostałem elementy eq o dwa poziomy niższe. Zupełnie dla mnie bezwartościowe, rzadko coś w znajdźkach dobrego a fart u jednej postaci mam już 4, więc nie mało. Póki co kontynuuje bo jestem ciekaw jak to się rozwinie, ale coraz więcej rzeczy pozostawia drobny niesmak. Tak na dobrą sprawę nie jestem pewien czy to dokończę, zobaczymy. Tak na koniec dodam że bywały walki że zwyczajnie musiałem zejść z poziomem trudności, ale tu trzeba popracować nad umiejętnościami od CC. Taktyka tutaj jest bardzo wazna, ja do niektorych walk podchodzilem 3-4 razy aby je poprawnie rozegrac. Wysoki poziom trudnosci to dla mnie w tej grze zaleta. Jesli chodzi o ekwipunek to nie bardzo rozumiem o Co Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi