Bansai 11 198 Opublikowano 30 grudnia 2018 Opublikowano 30 grudnia 2018 13 godzin temu, easye napisał: Szkoda, ze dopiero teraz przeczytałem post Bansaia jak kraść w grze xD Piękna jest ta gra! *rozmowa z wiszącymi na kiju głowami, które próbują nas namówić nas na otwarcie skrzynki xDDD Pokaż ukrytą zawartość [WESOLEK] Powiedz ze nie masz do tego glowy powiedz ze wolisz znajomosci o bardziej cielesnym charakterze *przewraca oczami* powiedz mu, ze wydaje sie sztywny - jakby kij polknal *jego wzrok kipi nienawiscia powiedz, ze nie chciales go urazic, Zapytaj, czy mozecie sobie podac rece jak przyjaciele! *zaczyna udawac, ze mnie nie widzi Przepros ze go urazilas i ze lubisz stroic sobie zarty, niech zatka uszy palcami. *Odcieta glowa zamyka oczy i udaje martwa a później podchodzimy do kolejnej xDDDDD Edit: bez sensu jednak ta wiedzma, przerobie go na 100 na Death Knight, zarowno fizyczne jak i nekromancja bedzie pod reka! Czulem sie jak jebaniutki demon rozkminy jak na to wpadlem. Robilem heisty niczym w Ocean's Eleven. 1 Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 30 grudnia 2018 Opublikowano 30 grudnia 2018 Rewelacja, jak jeszcze zagadujesz 2,3 postacie na raz. Po prawie 30h zaczalem od nowa, wiem wiecej, pare rzeczy na pewno zmienie, Fane bedzie jako inkwizytor, bo od poczatku mam dwureczna bron i dostep do nekromancji, no i trzeba zlodziejstwo min 3 postaciom dac xD Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 30 grudnia 2018 Opublikowano 30 grudnia 2018 Po 30 h to juz powinienes miec dostęp do respec'u wszystkich. Chyba że chcesz rozwiązać jakieś questy inaczej. Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 30 grudnia 2018 Opublikowano 30 grudnia 2018 Tam pewnie z 10h to zapauzowana gra na Wikipedie xD dopiero z fortu wyszedłem, więc wolałem zacząć od nowa. Zastanawiaa mnie czy w forcie jest sposób na to by Lohse zapanowała nad głosem w głowie i nie zabijała elfki. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 30 grudnia 2018 Opublikowano 30 grudnia 2018 (edytowane) jest Spoiler musisz atakować Lohse resztą party w swoich turach jak straci chyba z 3/4 hp to walka się przerwie persuasion checkiem tam się nic nie zdziała, zawsze odpali się walka a po co złodziejstwo na 3 postaciach? Edytowane 30 grudnia 2018 przez messer88 1 Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 30 grudnia 2018 Opublikowano 30 grudnia 2018 (edytowane) w sumie nie mam złodzieja w ekipie i pomyślałem, że jak poswiece po 1 punkcie to będę mógł przynajmniej w forcie wykrasc wszystkie interesujące księgi, ewentualnie na początku pogram krasnoludem i jego zrobię złodzieja. Bo rozumiem, że jak 1 postacią mam informację, że NPC został już okradziony, to mogę spróbować kolejna? Czy nie? im im wyzszy poziom zlodziejstwa, tym wiecej mozna ukrasc? Edytowane 30 grudnia 2018 przez easye Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 31 grudnia 2018 Opublikowano 31 grudnia 2018 nie jestem pewien ale tak chyba każda postać z party może po kolei jumać npców. Ja miałem na jednej postaci wymaksowane ze względu na lockpicking. Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 31 grudnia 2018 Opublikowano 31 grudnia 2018 Tak, wystarczyło na 1 level wrzucić komuś dodatkowo poza Fane i można okradać raz jeszcze, w ten sposób zabiorę wszystkie interesujące ksiegi zanim rusze dalej, a wymaksuje tylko na Fane. W Inkwizatorze mam podnosci glownie sile/inteligencje i kondycje? i ostatnie pytanie - od bystrości zalezy, ktora postac pierwsza zaczyna walke? Wczoraj pierwszy raz użyłem śpiwora przez przypadek, człowiek przeszedłby grę bez wiedz, że tak łatwo można odzyskiwać zdrowie między walkami xD Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 31 grudnia 2018 Opublikowano 31 grudnia 2018 kolejka tak od wits - ja miałem sporo punktów na sebille bo poza kolejką zwiększa % na krytyka oraz wykrywanie sekretów Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 31 grudnia 2018 Opublikowano 31 grudnia 2018 To Sbilla wydawałaby sie najdosadniejsza, skoro dałem jej także przywołania, zaraz pozniej Mag. co to jest za gra! Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 31 grudnia 2018 Opublikowano 31 grudnia 2018 jezu easye ale ty kombinujesz, wiecej czasu spędzisz na robieniu drużyny idealnej niż na normalnym graniu ja to pierwsze party zrobiłem na czuja, zobaczyłem co i jak w 1 akcie, potem pyk respec, w którym zrobiłem poprawki i jedziemy, zero czytania w necie a nieidealna drużyna jest nawet lepsza, bo trzeba więcej kombinować i się ciekawiej gra po prostu Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 31 grudnia 2018 Opublikowano 31 grudnia 2018 A i w kondycję w ogóle nie warto inwestować IMO, no może poza tankiem ale też bez przesady, lepiej iść w pure dmg. Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 31 grudnia 2018 Opublikowano 31 grudnia 2018 (edytowane) Ale to mi się najbardziej Dahaka podoba, do tego stopnia, że zamiast czekać do 2 aktu wolałem zacząć od nowa, bo sam fakt ile ksiąg zostawiłem w forcie przez brak wiedzy nie dawał mi spokoju. To, że tej grze trzeba poświecić 100% uwagi, zastanowić się jak ma wyglądać nasza drużyna, jak połączyć klasy, czy zrobić maga bojowego, czy może inkwizytora z nekromancja, inwestować w pirokineze, czy polimofe, a może hydrozofia - to jest całe piękno tej gry! Te 16 stron, które tylko trochę pomogły na początku, w 1 grałem bardzo dawno, ale wiedziałem na co się nastawić przy 2ce - nowe osoby mogą być aż przytłoczone możliwością opcji, zwłaszcza na forum, dla których nowy Assasin jest przegięty pod względem "grindu" Ja zaś dzięki tym opcjom nie mogę się od paru dni oderwać od ekranu... Messer - Inkwizytora póki co robiłem 1:1 siła z kondycją i czasami inteligencja, żeby nie ginął za szybko, ale nie czuje jakiś wielkich różnic między magiem bojowym, gdzi w zasadzie tylko inteligencje pakuje. Edytowane 31 grudnia 2018 przez easye Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 31 grudnia 2018 Opublikowano 31 grudnia 2018 Grać w rpg, który czerpie garściami z papierowych rpgów przy użyciu wikipedii? W tej grze naprawdę ciężko być poszkodowanym, bo decyzje w questach i to od czego się je zacznie to kwintesencja mechaniki no, ale co kto lubi. Dodam od siebie, że na wyższych levelach warto poswiecić po 2 pkt (na 20 lvl maks 4) w atrybuty jak str/dex/con/int. Dlatego, że dzięki temu postać może nosić praktycznie każdy ekwipunek w grze. Jednym z minusów jak czułem podczas przechodzenia gry to własnie zbyt dużo korzysci wynikających z samych premii z ekwipunku niż to jakie dają obrony do pancerzy, przez co wolałem np. na 14 lvl magu nosić item z 9 lvl, bo nie znalazłem niczego wartego uwagi na aktualnym poziomie. Dlatego zwiększając atrybuty z których nie korzystamy, zwiększamy także pulę itemów, które możemy nosić, a tych jest od groma. Rozwój w tej grze wcale nie jest oczywisty bo np. taki mag ubierając hełm "dla wojownika" zyska +2 do hydrozofii i przywołania dlatego, że nie poskąpił 3 punktów w siłę. Czekam niecierpliwie na trzecią częsć. Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 31 grudnia 2018 Opublikowano 31 grudnia 2018 (edytowane) ale nikt tutaj nie pisze o graniu z poradnikiem, decyzjach w fabule, czy questach, a o samych builkdach, skillach i zależnościach w tworzeniu postaci... Edytowane 31 grudnia 2018 przez easye Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 31 grudnia 2018 Opublikowano 31 grudnia 2018 (edytowane) Tym bardziej. W każdym momencie gry można nauczyć postać prawie wszystkich skilli, zresetować jej staty i zmienić jej rolę o 180 stopni. Nie wiem, graj oczywiscie jak wolisz, taka natura rpgów, ale wydaję mi się akurat w tej grze perfekcjonizm = masochizm. Edytowane 31 grudnia 2018 przez Bartolini Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 (edytowane) No ja po tych poświęconych godzinach jestem póki co zadowolony z drużyny. Czy grając Inkwizytorem który zadaje obrażenia fizyczne o Siły, powinienem też pakować cześć punktów w inteligencję, jeżeli zależy mi na nekromancji? Edytowane 2 stycznia 2019 przez easye Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 Ofensywne czary z nekromancji skalują się także z warfare i zadają fizyczny dmg, także lepiej pakować w samą siłę przy takim buildzie. 1 Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 3 stycznia 2019 Opublikowano 3 stycznia 2019 (edytowane) RPG życia! Co prawda, jak przy jedynce - parę stron w temacie, paru użytkowników - szkoda, dla mnie jedna z tych gier, której nie wyłączę, póki nie przejdę, a na końcu jeszcze będzie mi przykro, że już koniec... Edytowane 3 stycznia 2019 przez easye Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 9 stycznia 2019 Opublikowano 9 stycznia 2019 Nawet po parudziesięciu godzinach człowiek ciągle poznaje coś nowego w tej grze. Nie wiedziałem, ze zjadając ciała można nauczyć się czarów - szkoda, że nie wziąłem tego talentu jako 1 dla Lohse. Jeżeli ktoś ma problem by okraść handlarza w stylu Bansaia, zagadując innych świadków to polecam zdjąć maskę z Fane, poczekać, aż ten ucieknie na bezpieczną odległość i wtedy spróbować xD Dopiero w 2 akcie wsadziłem pierwsze runy do ekwipunku, bo myślałem, że są jednorazowe ^^, okazuje się, że każdą można zdjąć przed sprzedażą rzeczy. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 9 stycznia 2019 Opublikowano 9 stycznia 2019 corpse eater to tylko dla elfów, tak więc nic nie tracisz na lohse 1 Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 9 stycznia 2019 Opublikowano 9 stycznia 2019 (edytowane) Ewentualnie pożyczyć tą maskę Lohse i zamienić ją w elfa, albo w ogóle stworzyć dla niej oddzielną maskę Edytowane 9 stycznia 2019 przez Bartolini Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 21 stycznia 2019 Opublikowano 21 stycznia 2019 (edytowane) ano własnie - to jest jedna z tych gier, która nawet po 100h wciąż potrafi czymś zaskoczyć. Trochę nie doceniałem Deszczu, dla mnie jeden z najlepszych skilli w grze, zwłaszcza, jak jak mamy jeszcze kogoś z magią wiatru/piorunów. Kompletnie za to rozczarował mnie Blood Rain - z czyms to Bansai łączyłeś, że zabijałeś 1 skillem? Sam czas tez wynika, z obsługi samego pada - gra sie wolno, zwłaszcza jak trzeba pozaznaczać rzeczy do sprzedażny, zmienić sobie skróty skilli, przenieść coś między ekwipunkami, dodać skróty itp. Edytowane 21 stycznia 2019 przez easye Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 21 stycznia 2019 Opublikowano 21 stycznia 2019 Dużo stracę jak nie grałem w jedynkę? No i jest jakiś easy tryb dla noobow gatunku? Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 21 stycznia 2019 Opublikowano 21 stycznia 2019 no gra mocno nawiązuje do niektórych wydarzeń z 1 części, ale nie jest też tak, że kompletnie nie będziesz wiedział o co chodzi, bo w końcu to nowi bohaterowie. Jest tryb fabularny, jeżeli w standardowym nie dawałbyś rady, w każdej chwili można zmienić poziom. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi