YETI 10 953 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 (edytowane) RPG, a raczej jrpg robiony min. przez twórcę Darksiders, z turowym systemem walki, podobno dobrą historią, ślicznie wyglądający z wpadającą w ucho muzyką, są polskie napisy, a nawet dubbing, który podobno jest bardzo dobry. Premiera dziś, cena chyba coś około 80zł. Fabuła Battle Chasers: Nightwar osadzona została w znanym z komiksów uniwersum, utrzymanym w stylu arcanepunk, czyli takim, w którym elementy magii i fantasy istnieją obok zaawansowanej nauki oraz nowoczesnych wynalazków. Gra opowiada zupełnie nową historię, więc nie wymaga znajomości fabuły komiksowej serii. Podczas zabawy przejmujemy kontrolę nad trzyosobową drużyną, złożoną ze znanych z kart komiksów bohaterów, takich jak legendarny wojownik Garrison, dziewięcioletnia dziewczynka Gully, golem Calibretto, czarnoksiężnik Kholan czy łowczyni nagród Red Monika.Źródło: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=264 Edytowane 3 października 2017 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 oceny swietne, czekam na wersje na switcha, miala wyjsc rownolegle ale w ostatniej chwili przelozyli, zdajsie to nawet w boksie ma byc Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 Rowniez biore (najlepsza) wersje na Switcha. Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 takie gierki na swicza zawsze z chęcią biore day one, ciekawe czy spolszcza Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 Będzie brane, wygląda świetnie. Na switcha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 Kiedy w końcu premiera na Switch? Pudło ponoć w grudniu dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 124zł za indyka? może jak trafi na wyprzedaz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 Wygląda super, mam nadzieję, że będzie po polsku Na Switchu Cytuj Odnośnik do komentarza
Xantu 147 Opublikowano 4 października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 października 2017 Gra ma polski jak to kogoś. Jestem pod wrażeniem tej gry. A przypisywanie tej gry statusu "indyka" jest lekko nie teges. Bardzo ładna malowana grafika, fajne postacie, ładnie wykonane miejscówki, przyjemna muzyka. Zobaczymy jak się turówka rozkręci dalej jak będzie więcej opcji w walce. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 12 października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 października 2017 W recenzji przeczytałem, że postacie nie biorące udziału w potyczce nie dostają expa. Och jak bardzo to jest złe rozwiązanie w turowych rpg. Grał już ktoś i powie czy wiąże się to z dużą ilością dodatkowego grindu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Xantu 147 Opublikowano 12 października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 października 2017 (edytowane) W recenzji przeczytałem, że postacie nie biorące udziału w potyczce nie dostają expa. Och jak bardzo to jest złe rozwiązanie w turowych rpg. Grał już ktoś i powie czy wiąże się to z dużą ilością dodatkowego grindu? Na chwilę obecną grind jest nie do wytrzymania, trzeba wybrać sobie 3 postacie i nimi grać. Ale dostali za to pojazd. I pracują nad patchem który sprawi, że postanie równo wbijają lv. Edytowane 12 października 2017 przez Xantu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 23 października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 października 2017 pojawil sie patch? ogral to ktos konkretniej? warto? wiadomo cos kiedy to wreszcie pojawi sie na switchu? Cytuj Odnośnik do komentarza
iks 80 Opublikowano 24 października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 października 2017 Jest patch, mam 10h na liczniku i gra ani razu się nie zawiesiła, działa bardzo dobrze. Co do samej gry to niestety trochę się zawiodłem, gra bardzo szybko nuży, system walki niby ok ale przez ilość i częstotliwość potyczek szybko się nudzi, jest tego za dużo. Przykładowy dungeon to 6-9 małych pomieszczeń, jego ukończenie często zajmuje dobrą godzinę ponieważ co 5 kroków musimy walczyć z wariacją przeciwnika z którym walczyliśmy już 100 razy tylko teraz jest niebieski :) Cena dobra ale radzę traktować tą grę jako odskocznia od innych tytułów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 4 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 czerwca 2018 pogralem z 4h i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, jest swietnie, dostalem czwarta postac do teamu i pytanie: czy zostala naprawiona najwieksza wada gry czy dalej leveluje tylko trojka ktora walczymy? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 4 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 czerwca 2018 nie wiem co do tej wady ale dla mnie największą wadą była nuda. Po kilku godzinach gra nuży. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 4 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 czerwca 2018 ja kupilem dwa turowe rpgi na switcha - south park najnowszy i nightwar, w pierwszym mam 13h, w drugim 4h i o dziwo bardziej podoba mi sie ten drugi po tych 4h Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 4 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 czerwca 2018 Daj znać po 13 h Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 29 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2018 No i jak tam? Czaje się na to, ale różnica w cenie pomiędzy PS4 (widziałem za 50 zł), a Switch (160 zł) jest powalająca. Czekam na przecenę na Switchu. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 28 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2018 (edytowane) Szkoda ze wczesniej nie widzialem takiej ceny na PS4 - w cenie 60 zl obecnie tylko na PC! Jak dla mnie kolejny mocny rpg, ze zdecydowanie ciekawsza fabula niz w Octopatch. Juz wiem, ze bede gral na przemian, mi akurat grind w takich grach w ogole nie przeszkadza, nie doszedlem jeszcze do 4 postaci, ale po wstepie jestem zadowolony! Fajni bohaterowie, ladna komiksowa grafika, swietny system walki - jest potencjal! Edytowane 28 lipca 2018 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 28 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2018 W wersji na Switcha ponoć loadingi są strasznie długie, więc też żałuję że nie wziąłem wtedy na przecenie na PS4. Trzeba czekać znowu na obniżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 28 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2018 Ja gdzieś słyszałem, że na ps4 też są długie loadingi ale czy krótsze niż na switchu to nie wiem - pewnie tak.Ja natomiast kupiłem świadomie wersje na switcha bo podobno niczym się nie różni od konsol a mogę grać zarówno w handheld jak i dock.Gierka super i cieszy mnie, że jest Polska polonizacja a w trybie przenośnym wygląda naprawdę ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 28 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2018 Klatek nie gubi? Bo ja najpierw ściągnąłem wersję "demo" na switcha, z wiadomych przyczyn nie miałem aktualizacji, ale gra chodziła naprawdę słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 28 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2018 Póki co nie zauważyłem spadków klatek ale pograłem tylko do momentu 3 osób w ekipie. Myślę, że w tej grze nie ma co zbytnio obciążać switcha bo przecież nie jest to chociażby Doom czy inne większe gry Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 28 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2018 (edytowane) No na moje oko to w eksploracji nawet tych 30 klatek nie trzymało, ale może patch coś poprawił. Fakt że nie jest to najistotniejsza rzecz w grze, ale jednak chodziło to kiepsko. Swoją drogą na ps4 pro gra też chyba chodzi w 30 fpsach... Edytowane 28 lipca 2018 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 28 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2018 No to na tyle co grałem to gra chodziła bardzo płynnie na pstryku i to podczas walk i eksploracji. Myślę, że w dalszej grze nie powinno się nic zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi