MaiorZero 1 400 Opublikowano 12 października 2017 Opublikowano 12 października 2017 Proszę o pomoc. Jakie parametry dokładnie i jakie wymagania musi spełniać wzmacniacz by można było przez niego puścić sygnał 4K HDR na telewizor? Oznakowanie 4K Pass to chyba za mało. Nie znam się na tym... Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 12 października 2017 Opublikowano 12 października 2017 Chyba musisz czytać w parametrach urządzenia, czy jest coś o 4K. Jak i 4K jest to i HDR będzie. Mam ONKYO TX-NR656 i jestem zadowolony: prosta obsługa, 4k hdr:), wifi, bluetooth. A brzmienie? Ja tam nie słyszę różnicy między wcześniejszym, podobno świetnym Harmanem AVR365. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 (edytowane) Masz dwa rozwiązania. Drogie i tanie. Drogie: Wzmacniacz z wejściem HDMI 2.1 wzywż zapewnia przepust (z konsoli do wzmacniacza i z wzmacniacza do TV) obrazu w rozdziałce 4K i 60fps. Wzmacniacz potrzebuje dodatkowo obsługiwać moduł HDR, więc nie jest tak jak mówi grzybiarz - niekoniecznie wzmacniacz, który pociągnie 4K pociągnie też HDR. Tanie:Którykolwiek wzmacniacz z wejściem optycznym na dźwięk. Wciąż możesz cieszyć się dźwiękiem Dolby Digital 5.1. i niewiele ustępuje jakości HDMI. Chyba, że zależy Ci na nowszej technologi Dolby Atmos, to optyk już tego nie obsłuży. Konsolę łaczysz optykiem do wzmacniacza a kablem HDMI bezpośrednio do telewizora i cieszysz się obsługą wszystkiego na co pozwala Twój TV. Proste i skuteczne. Dla mnie to działa, chociaż jeszcze nie przeszkoczyłem na 4K. Niestety mój wzmacniacz ledwo wyciągnie 4K (mam HDMI 1.4 - to 4K przy 24fps - do filmów spoko, do gier nie bardzo). Edytowane 17 października 2017 przez MierzejX Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 22 października 2017 Autor Opublikowano 22 października 2017 Chyba obczaiłem, że jak amplituner ma hdmi 2.2 to już obsługuje HDR. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi