ogqozo 6 574 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego Nie słyszałem nigdy jakoś konkretnie o żadnych różnicach względem oryginału. Na pewno są takie zmiany że dodano easy (chyba trzeba ściągnąć), że można zmienić poziom w trakcie gry w menu, oraz niektóre unowocześnienia powiedzmy czynią grę "łatwiejszą" bo np. łatwiej fuzjować mocniejsze pokemony z określonymi skillami. 1 Cytuj
Suavek 4 813 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego https://store.steampowered.com/app/1875830/Shin_Megami_Tensei_V_Vengeance/ 2 Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia Premiera tydzien wczesniej plus nowy trailer: https://www.nintendolife.com/news/2024/04/video-shin-megami-tensei-v-vengeance-second-official-trailer-released Cytuj
Suavek 4 813 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia Może być dużo ciekawsze od podstawki. Podobają mi się niektóre nowe designy. Jeśli mechanikę poprawili dostatecznie dobrze, to może sięgnę po gierkę szybciej, niż przypuszczałem. Ale na pewno nie na premierę tym razem. 1 Cytuj
tlas 442 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia 89 nowych utworów muzycznych, na zwiastunie prawie same nowe rzeczy, jaram się. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia Zapowiada sie wybornie. Jako ze juz raz dalem pelna cene to jednak oleje day 1 i poczekam na znizke. DLC widze bez zmian czyli mozna olac. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia Ja na pewno atakuje ponownie mimo tego że na switchu po kilkudziesięciu godzinach porzuciłem grę i ostatecznie sprzedałem. Zmian pełno no i wkoncu technicznie będzie też wybornie Cytuj
banzai 197 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia yay,mastema ty luju.. skopie ci tyłek. 10/10. kupuje dwie. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 5 kwietnia Opublikowano 5 kwietnia Zdecydowanie data nie zachęca na day1, bo Eldenik boży 21.06, ale chyba się skuszę, na Switchu pominąłem i jestem zadowolony z tej decyzji . Cytuj
Beelzeboss 324 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia (edytowane) Dagda w 3d Jak juz maja model to dawac remake smt4 + apo Edytowane 24 kwietnia przez Beelzeboss Cytuj
Suavek 4 813 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia Dużo modeli z SMT4 przerobili na 3d, ale pewnie już mieli część z tej mobilnej gierki. Cytuj
banzai 197 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia dagda nie miał przypadkiem być w dlc? chyba że będzie jako demon ale swoje 5 minut w dlc Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 30 kwietnia Opublikowano 30 kwietnia 14.06, hmm chyba przesunęli o tydzień, żeby nie wpaść na ER DLC :). Cytuj
Suavek 4 813 Opublikowano 1 maja Opublikowano 1 maja Nie wiem, czy to tylko wrażenie, czy faktycznie coś jest na rzeczy, ale oryginalny SMTV wygląda przy tych zwiastunach jak jakaś beta, albo wczesny koncept. No serio jestem ciekaw, na ile ten nowy wątek będzie bogatszy/ciekawszy od pierwowzoru. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 2 maja Opublikowano 2 maja Wlasnie ja bym sie nie napalal. Trailery orginalnej piatki wskazywaly ze fabula moze byc rzobudowana na poziomie 4 albo Apocalypse a wyszlo jak wyszlo. Coraz bardziej mnie ciekawi jak to wyjdzie, ale nie zaryzykuje kasy day 1. Cytuj
Suavek 4 813 Opublikowano 2 maja Opublikowano 2 maja Co to, to nie. Wystarczy, że kolekcjonerkę kupiłem na premierę. Tutaj gra czeka na konkretną obniżkę na Steam. Na brak gier nie narzekam, kolejka długa. Co nie zmienia faktu, że coś z tego może jeszcze być. Są nowe lokacje, nowe dungeony, nowe, czy poprawione mechaniki. Obiecują całkiem nowy wątek fabularny, a nie tylko dodatkowe questy, czy zakończenie. Dla mnie w sumie najistotniejsze, jaki będzie gameplay loop. Bo wg mnie to właśnie tutaj SMT5 trochę kulał. Świat był mimo wszystko pusty (czy raczej "mało urozmaicony", co by się zaraz kto nie przyczepił), levelowanie średnio przyjemne, a pewne blokady i ograniczenia dawały o sobie znać przez ponad połowę gry. Rozbawił mnie ostatnio ten filmik, bo wygląda to tak, że nawet osoby, które piątkę chwaliły, nagle zdają sobie sprawę, że jednak czegoś w oryginale zabrakło. Nawet, a może i tym bardziej biorąc pod uwagę wyniki sprzedaży. A warto obejrzeć/posłuchać, gdyż gość przedstawia trochę informacji z procesu produkcji gry, które mogą mieć znaczenie w kontekście Vengeance. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 8 maja Opublikowano 8 maja Testowali 2h demka z ps5: https://www.nintendolife.com/features/hands-on-shin-megami-tensei-v-vengeance-is-more-of-the-glorious-unhinged-same Dobrze ze dodali save w dowolnym momencie. Cytuj
Suavek 4 813 Opublikowano 10 maja Opublikowano 10 maja Podoba mi się to, co widzę. Może skuszę się na zakup szybciej, niż sądziłem. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 12 maja Opublikowano 12 maja W dniu 10.05.2024 o 22:39, Suavek napisał: Podoba mi się to, co widzę. Może skuszę się na zakup szybciej, niż sądziłem. Ja nie grałem na Switchu, więc wlatuje na SD day1. Mam tylko nadzieje, ze crossave bedzie dzialal na Steam pomiedzy SD, a kompem, bo Soul Hackers podobno ma coś zepsute, nie wiem jak Persona 3 Reload? Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja Spoko że gra będzie day 1 w gamepassie 1 Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja Fajne info. Nigdy w nie grałem. To chyba jest oryginalna seria bardziej nastawiona na walkę i trudniejsza? Bo persony to spin-offy z naciskiem na fabułę? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi