kultywator 2 083 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Od zajebania różnorodnych misji. Questy zmuszają do exploracji mapy. Ciekawe postacie i dialogi - to tak na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Seria GTA. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Bardzo ciekawy świat był w new vegas ale dialogi i idiotyzmy postaci na zawsze odrzuciły mnie od tej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 po poście yakubu wnioskuje że już trolling Żodyn trolin, czysta brudna prawda. Automatę ogrywałem niedługo po Horizon, a więc byłem na bierząco z tymi narzekaniami jaki ten Horizon to ubiszrot, hurr durr milion znaczków, zdopy questy, krafting, wieżyczki, roślinki i tona lootu do zbierania oesu nie mogę na to paczyć. Dziwnym trafem najwięcej płakali ci, którzy jarali się Nierem, no i zagrałem i każde podobieństwo do Horizon kwitowałem z niesmakiem. "Wieżyczki"?No nie ma, ale są budki które odkrywają mapkę i są punktami szybkiej podróży. Kilkanaście-kilkadziesiąt znaczków na mapie gdzie masz iść? No są. Jakieś guwna do zbierania co kilkanaście metrów? No a jak. Miliard lootu do zebrania po każdej walce? No (pipi) jeszcze jak xd Robienie z tego guwna lepszych broni? Tak. Jeszcze kilka ubiszrotowych rozwiązań bym wypisał, ale dawno to było i już nie pamiętam. Gra cudowna, ale te całe rakowe sranie na początku roku troszkę popsuło mi zabawę z tym tytułem ;( Heh, nie dziwie się że uchodzisz za growego janusza. Największym ubi rakiem, rozprzestrzenionym nie tylko na sandboxy, ale także korytarze, jest zastąpienie aestetycznego "gpsa" z boku ekranu, nayebaniem po całym ekranie wskaźników, bez większości których nawet nie byłbyś w stanie dotrzeć do celu (Asasyny, MGSV, Mad Max, Far Kraje, itp.), oraz zayebanie cię milionem informacji n.t. aktualnych celów. GAME DESIGN DLA GRACZY Z ROZUMEM I GODNOŚCIĄ CZŁOWIEKA UBI GUNWO DLA YEBANYCH KAŻULI Wskaźnik pokazujący ci nie tylko drogę do celu, ale nawet dokładną odległość kompletnie zabija fun z samodzielnego odkrywania, bo prowadzi za rękę niepórywanalnie mocniej niż kwadrat w rogu ekranu, czyli t.j. np. masz w RDR, Nier, Yakuza. Serio co za zyeb wymyślił by gracz od początki misji wiedział gdzie, co do centymetra znajduje się cel misji? xD Na dalszych pozycjach masz m.in. nieograniczony wallhack/ oznaczanie wszystkich żywych wrogów, oraz setki zadań pobocznych bez jakiegokolwiek backstory (czyli kompletnie inaczej niż np. w wspomnianym Nierze, RDR, czy Yakuzie). "Wieżyczki"?No nie ma, ale są budki które odkrywają mapkę i są punktami szybkiej podróży. Budki odkrywają mapę? Ciekawe, ale fakt, system szybkiej podróży i korzystanie z niej podczas robienia zadań pobocznych w otwartym świecie, to najgorsze co może być. ;/ Bardziej żenujące było tylko stawianiu znaku równości między game designem Horajzona i Zeldy. [*] Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Grałeś w Horizon? Jak tam według ciebie zadania poboczne nie mają "backstory" to te w Nier i Yakuzie też nie mają. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 A napisałem coś takiego wprost i konkretnie n.t. tej właśnie gry ? Zwrotu "na dalszych pozycjach" użyłem nie przypadkiem i jednak łudziłem się że zechcesz odnieść się do ważniejszych kwestii, jak właśnie żenujące prowadzenie za rękę i wuchtę zbędnych przypominajek, oraz informacji na ekranie. Ech te merytoryczne kontry. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Widze juz komus peka doopa bo ktos gierke obrazil i musi WYJASNIAC i wyzywac od januszy. Ja pie.rdole. Tez uwazam ze Automata to dobra gra i nic wiecej. W dodatku duzo chu.jowsza od Niera jedynki. Jelsi nie rozumiesz idei tematu to cw masz niedaleko przeciez tam mozesz prowadzic swoje merytoryczne dyskusje i glosic jedyna swoja prawde Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 no tak jakby nie, bo Yakubu sam przyznał że Automata mu się podobała. :v po prostu słabo się robi, jak kolejny raz czyta się takie chybione porównania, pomimo parokrotnych wyjąsnień kilku innych osób, poruszanych w innych tematach dla nerdów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Aa czyli Automata nie jest ubiszrotem, bo z 10 rozwiązań ce(pipi)ących takie gry jest tylko 9, bo brakuje ikonki z dokładną odległością od celu, ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Tak samo chybione jest porownywanie Horizona do Zeldy a mimo to ty to strone wczesniej robisz. Kazdy ma inny gust i co druga tutaj opinie sie slabo czyta ale o to w tym temacie chodzi zeby napisac sobie na luzie swoja opinie bez konsekwencji naprostowywania tak jak ty wlasie robisz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Bardzo ciekawy świat był w new vegas ale dialogi i idiotyzmy postaci na zawsze odrzuciły mnie od tej produkcji. M.in. dlatego się nie zgadzam, a jest tego dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) Aa czyli Automata nie jest ubiszrotem, bo z 10 rozwiązań ce(pipi)ących takie gry jest tylko 9, bo brakuje ikonki z dokładną odległością od celu, ok. Podałem ci merytorycznie i bez hejtu 4 konkretne różnice game designu, dotyczące zaufania dla minimum percepcji gracza, w wykonaniu ubilajków, no ale hurr durr różnica jeden na 10 i pajacowanie emotkami. Spoko, poddaje się xD Jesteś serio niesamowity, jeśli nie dostrzegasz oczywistych różnic w traktowaniu gracza przez obie szkoły. Tak samo chybione jest porownywanie Horizona do Zeldy a mimo to ty to strone wczesniej robisz. Kazdy ma inny gust i co druga tutaj opinie sie slabo czyta ale o to w tym temacie chodzi zeby napisac sobie na luzie swoja opinie bez konsekwencji naprostowywania tak jak ty wlasie robisz. I dokonałem go... wypominając właśnie głupotę zrównywania podejścia obu gier (którego jednym z autorów był notabene Yakubu)? Jest zbyt mocno, ja przepraszam że ośmieliłem się wdać w polemikę, którą autor tematu tak jasno zakazał i w żaden sposób nie wyjaśnia która gierka ma się komu podobać ;/ Edytowane 30 Października 2017 przez nobody Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 nobody ale tak jak bym tutaj 3/4 postujących z przyjemnością wyjaśnił jakąś magisterką to nie o to chodzi w tym temacie, ot ludzie mają jakieś swoje gierki których nie cierpią z niewiadomych przyczyn i można tutaj w miarę bezstresowo to wyrzucić z siebie. Do dyskusji raczej nie powinno dochodzić, najwyżej zanotuj sobie w głowie "debil" przy danym nicku i cześć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Ten nowy gameplay gow'a xD. Tym razem mruk dostał kołnierz ortopedyczny i nie może się obracać, a jedynie cofa się jak tir. Do tego dynamiczne QTE i niesamowita narracja syna. I ludzie to kupią xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Nawet ja nie dm rady w to grać na premiere Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 A po premierze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 No kiedyś sie ogra Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Ano god of tlou wyglada chuyowo i hajp spadl do zera. Za to scenka z Detroit przypadła mi do gustu i może kiedyś się ogra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 chyba obejrzy Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 (edytowane) GoW to smutny upadek marki, ostatnio ogrywalem wszystkie czesci w dosc krótkim odstepie czasu i bylo czuc ze koncza sie pomysly, ale nie sadzilem ze tak zarżną swietnego slashera. Mam mieszane uczucia bo jedynke i dwójka mi sie podobały bardzo, a potem coraz gorzej i GoW 3 skonczylem zeby skonczyc w sumie. Edytowane 31 Października 2017 przez Velius Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Ja dokładnie jak Velius. Dwójką byłem pozamiatany a trójka to moje największe rozczarowanie growe poprzedniej generacji. Koncówka mnie bolała i zmuszałem się żeby to skończyć. Ten nowy? Ni ziębi ni grzeje, ot kolejny chodzony ex od sony. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 nobody ale tak jak bym tutaj 3/4 postujących z przyjemnością wyjaśnił jakąś magisterką to nie o to chodzi w tym temacie, ot ludzie mają jakieś swoje gierki których nie cierpią z niewiadomych przyczyn i można tutaj w miarę bezstresowo to wyrzucić z siebie. Do dyskusji raczej nie powinno dochodzić, najwyżej zanotuj sobie w głowie "debil" przy danym nicku i cześć. wybacz, zmyliły mnie podjęte wyjaśnienia, w odpowiedzi na podejrzenia o trolling... w wykonaniu samego autora tematu Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 chyba obejrzy Ale chyba spoko co nie Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 nobody ale tak jak bym tutaj 3/4 postujących z przyjemnością wyjaśnił jakąś magisterką to nie o to chodzi w tym temacie, ot ludzie mają jakieś swoje gierki których nie cierpią z niewiadomych przyczyn i można tutaj w miarę bezstresowo to wyrzucić z siebie. Do dyskusji raczej nie powinno dochodzić, najwyżej zanotuj sobie w głowie "debil" przy danym nicku i cześć. A jakie to muszą być niesamowicie uargumentowane przyczyny, żeby móc śmiało napisać, że nie lubi się jakiejś gierki ? Zresztą, w większości postów widzę parę słów "wyjaśnienia". Jeżeli czyjaś negatywna/pozytywna opinia o grze telewizyjnej wywołuje w Tobie na tyle silne odczucia, no to gratuluję. Takie trochę "stop liking, what I don't like !", tylko w drugą stronę. Zresztą widać, że więcej tutaj takich, co już powoli nie wytrzymują xd. Żeby nie było : Halo (zaliczyłem 1 i 2, nie miałem ochoty na więcej) : nudy, nijaki design świata, nie czułem mocy broni. Rozumiem, że seria zawdzięcza sukces i popularność multiplayerowi, no ale gro osób jara się kampaniami singlowymi, co już mnie trochę dziwi. Tlou : gra na 8/10, przyjemna, ale nie dostrzegłem w niej nic przełomowego czy ponadczasowego, szczególnie w temacie scenariusza. Left Behind leży nie ruszone od ponad 2 lat. Tyle chociaż, że oprawa jest z najwyższej półki. RDR : Również 8/10. Jak nie lubi się klimatów westernowych, to gra sporo traci. To nie jest uniwersalny klimat miasta, w którym każdy się odnajdzie. Poza tym typowy Rockstarowy open world, najlepiej wspominam chyba szukanie skarbów. 10 x bardziej od zapowiedzi RDR2 ucieszyłyby mnie wieści o produkcji Bully 2. GTAV >>> GTA IV 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Tez uwazam ze Automata to dobra gra i nic wiecej. W dodatku duzo chu.jowsza od Niera jedynki. Niby co takiego (pipi)owszego jest w Automacie niz w Nier Gestalt ? Pytam, bo z tego co pamietam, to gameplayowo to bylo drewo z grafa rodem z PS2. Wiadomo fabula i postacie mega, ale bardziej mnie Drakengard chwycil niz Nier 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi