Voytec 2 761 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 Mam nadzieję, że przy tym ograniczonym hudzie zniknie podświetlanie przedmiotów rodem z asasynów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 Z recenzji ACG wynika ze na hardzie nie czekaja grzecznie w kolejce tylko atakuja z kazdej strony bezlitosnie. Co ponoc sprawia spore problemy jak mamy zroznicowanych wrogow na ktorych specyficzne postawy sa mniej lub bardziej skuteczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 609 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 Przejrzałem kilka recek i zapowiada się spoko gierka. Taki asasyn w japonii tylko pozbawiony kilku irytujących elementów z gier ubisoftu (tj. okropnego huda, wątku współczesnego i nadnaturalnych elementów) do tego questy poboczne przypominają trochę te z wiedźmina i sumie nie wiem czego jeszcze potrzeba. Na pewno ogra się w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 968 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 462 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 26 minut temu, SlimShady napisał: Coś jak Horizon, minimum hard, żeby czerpać jakąkolwiek frajdę. Horizon też ograłem na Normalu i uznaję za jedną z najlepszych gier generacji, więc mi do "czerpania frajdy" w takich grach wyższy poziom trudności jest niepotrzebny. Jasne, są gatunki, gdzie to jest wskazane, jak np survival horror - tu nie wyobrażam sobie grania na innym niż najwyższy, ale tego typu open worldy - i tak ich przejście jest k#rewsko długie, nie mam ochoty sobie tego wydłużać jakimiś zgonami podczas starć. No chyba, że będę szedł jak przecinak, wtedy się zmieni na Hard... Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 5 minut temu, Wredny napisał: Horizon też ograłem na Normalu i uznaję za jedną z najlepszych gier generacji, więc mi do "czerpania frajdy" w takich grach wyższy poziom trudności jest niepotrzebny. Jasne, są gatunki, gdzie to jest wskazane, jak np survival horror - tu nie wyobrażam sobie grania na innym niż najwyższy, ale tego typu open worldy - i tak ich przejście jest k#rewsko długie, nie mam ochoty sobie tego wydłużać jakimiś zgonami podczas starć. No chyba, że będę szedł jak przecinak, wtedy się zmieni na Hard... Miałem konkretnie na myśli samą walkę, jeśli jest zbyt fajna, to dlaczego mam mieć zerowe wyzwanie? Nie zapominaj, że dzisiejszy normal, to bardzo często odpowiednik poziomu easy. Jako jeden z nielicznych, to kojarzę, że REVII miał "prawdziwy" normal. Jeżeli z kolei walka jest szrotem, w takim razie poziom trudności jest nieistotny, skupiam się na innych elementach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 462 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 No w Horizonie walka z ludźmi była szrotem, a walka z maszynami cymesik. Tutaj będzie cymesik (z tego, co wynika z praktycznie każdej recenzji), więc jeśli faktycznie będzie za łatwo i ta kolejka do miecza zacznie irytować, to przełączę na wyższy poziom. Ogólnie zgadzam się z tym, że dzisiejszy normal to easy, ale jest sporo wyjątkó od reguły - piszesz o REVII, a ja bym dorzucił jeszcze obydwa nowe DOOMy, a także Wolfenstein the New Colossus. Pewnie coś by się jeszcze znalazło. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 Dooma, to ja ledwo skończyłem, skoki poziomu trudności powiedziałbym, że nawet lekko przesadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 324 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 Każda gra od sony na tej generacji= minimum hard 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 Juz niedlugo sie sami przkonamy jaki poziom jest. Ja pewnie bede platynke robil, exy od Sony tej generacji maja calkiem latwe platyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 2 godziny temu, Rozi napisał: Ja jestem ciekawy, czy będzie - uwaga, spoiler historyczny: Pokaż ukrytą zawartość tajfun, który zniszczy mongolską flotę. Z tego co pamiętam, to się wydarzyło przy próbie podboju samej Japonii kilka lat później Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 Tak, tak, ale mogliby troszkę nagiąć, dla widowiskowości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 A nie było tak, że podczas obu najazdów flota była rozbita przez tajfuny? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 Ale to już u wybrzeży Japonii, a nie na Cushimie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 (edytowane) Kurde, niech już ten piąteczek przybywa i wbijam na chilloucie na Czusimę. Akurat po TLOU2 te sielskie kolory wjadą aż miło na ukojenie. Trochę słabo, że stealth jest "tylko" standardowy, a AI podobno głupiutkie. Niestety w tym aspekcie to ta generacja już daaaawno dobiła do ściany i nawet bardziej liniowe tytuły nie były w stanie zaoferować nic sensownego w tej materii. Trzeba czekać na nowe konsole, choć tutaj też wątpię, aby się to jakoś szybko zmieniło. Inna sprawa, że nie lubuję się specjalnie w skradaniu, więc wszelkie błędy w tej materii przełknę pewnie znacznie łatwiej. Choć może być też tak, że gra po prostu promuje agresywnie granko nawet jako Ninja (wbijanie na pełnej do obozu, rzucanie nożami kunai i bombami dymnymi w kogo popadnie), a recenzenci chcieli się bawić w chowanie w trawie przez 30 minut. No nic, najwyżej będzie ucinanie głów na lajcie i robienie w bambuko Mongolskich generałów. Edytowane 14 lipca 2020 przez Cedric 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 O Jezu oby to było lepsze od days gone , horizon zero dawn ... Oby to było lepsze od days gone, horizon zero dawn... Napaliłem się na gierkę i w piątek polecę do media. Oby nie było rozczarowania jak w innych open world by sony 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 Nadzieja jest ale nie nastawiałbym się na Twoim miejscu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 21 minut temu, Cedric napisał: Trochę słabo, że stealth jest "tylko" standardowy, a AI podobno głupiutkie. Niestety w tym aspekcie to ta generacja już daaaawno dobiła do ściany i nawet bardziej liniowe tytuły nie były w stanie zaoferować nic sensownego w tej materii. Trzeba czekać na nowe konsole, choć tutaj też wątpię, aby się to jakoś szybko zmieniło. Kiedyś czytałem, że zrobienie mądrzejszych przeciwników nie jest problemem. Problemem jest zaś podobno głupota ludzi, którzy za szybko zostawiają grę kiedy przegrywają Cytuj Odnośnik do komentarza
hitor 18 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 (edytowane) Cytat In regards to the Charm system, as a Muslim player, bowing down to idols, honoring statues of other Gods, etc, makes the game unplayable for me. Z Reddita xd Edytowane 14 lipca 2020 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 44 minuty temu, hitor napisał: Mmmm, najpierw odetne leb, potem strzepe krew z miecza a potem strzepe se konia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 393 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 Mmmm, najpierw odetne leb, potem strzepe krew z miecza a potem strzepe se konia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 Prosiak ma opcje większej ilości klatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 15 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2020 8 godzin temu, Szymek napisał: Prosiak ma opcje większej ilości klatek. z recek wynika że tylko rozdzielczość albo stabilność. Więc strzelam że 30 fps ale stabilne lub latające ale ładniejsze widoczki. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 968 Opublikowano 15 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2020 Ktoś zamawiał tą wersję? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi