Najtmer 1 082 Opublikowano 16 lipca 2020 Opublikowano 16 lipca 2020 granie jako ninja jest slabe? Cytuj
QTF 8 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 elo elo, moze ktoś potwierdzić wielkość day one patcha? W odmętach internetów natrafiałem na bardzo zróżnicowane wielkości. Byłbym wdzieczny za info Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 Pograłem z 1,5h jak na razie. Jedna osada odbita (typowy Far Cry). Wizualnie pieknie, do mechaniki trzeba sie przystosowac. Mysle, ze w tym wzgledzie gra zyska z czasem. Niestety AI przeciwnikow jest na mega slabym poziomie, przynajmniej jak na razie. Sami pod miecz wpadają często. Na te chwile jestem delikatnie zawiedziony paroma rzeczami ale licze, ze z czasem bardziej sie przekonam. Co do patcha to sam nie wiem. Po zainstalowaniu gry sciagalo mi patcha 1.04 1,6gb tylko, odpalilem gre i chyba jeszcze cos w tle dociagalo bo po ok 15min gry wyskoczylo, ze aktualizacja pobrana ale nawet nie wiem ile tam moglo byc. Takze spoko, nie ma tragedii. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Patricko 1 404 Opublikowano 17 lipca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 lipca 2020 Gra jest piękna, to jest najładniejszy design mapy jaki ostatnio widziałem, o ile nie najładniejszy w ogóle. Niekiedy ma się wręcz wrażenie, że jest jak z bajki. Raz pędzimy przez las przy zachodzie słońca, gdzie dominuje żółta i pomarańczowa barwa, a zaraz jesteśmy w wiosce pełnej deszczu, niczym z filmów Kurosawy.System walki. Co prawda jeszcze nie odkryłem tych najlepszych ciosów i kombosów, ale widać, że naprawdę włożono w niego sporo pracy. Cała walka mocno zalatuje systemem "flow", czyli bardziej wyczekiwanie na ruch przeciwnika i parowanie/unikanie. Później mamy fajne skille, że po opóźnionym parry możemy zabić jednym hitem. Standoffy z gameplaya są praktycznie non stop, bardzo fajna mechanika rozpoczęcia walki. Oczywiście można się też zakraść. Gra nie karze nas za granie jedną czy drugą metodą, ale jak czyściłem osadę po cichu to pojawił mi się filmik, że tylko tchórze walczą z ukrycia Wraz z progresem pojawiają się nowi przeciwnicy, znacznie bardziej dopakowani, z szybkimi atakami albo jakieś przerośnięte kloce. Jedyny minus podczas walk to brak namierzania przeciwnika. Tzn gra namierza sama i nie można tego zmienić, więc czasami jak się chce uderzyć kogoś innego to lekko irytuje, bo zanim gra ogarnie, że chcemy uderzyć kogoś innego to już jest za późno. Kamera też lubi uciec podczas walk, ale to sporadycznie. No, ale jest to w jakiś sposób do poprawy. Jest też sporo do ulepszania. Nasza katana i ten mały mieczyk, pancerz, opaski, maski, łuki, różne dodatkowe rzucajki, siodło na koniu, itd. Ogólnie jest co robić ze zdobytymi materiałami. Pancerze same w sobie mają kilka bonusów, np. namierzanie pad wibruje przy artefaktach albo większy zasięg odkrywania mapy. Zaś pancerz samuraja to taki typowy zestaw, czyli więcej zdrowia, mniej obrażeń. Podobają mi się questy poboczne, które są praktycznie odrębnymi historyjkami. Nie ma żadnych fedexów, przynajmniej nie spotkałem do tej pory. Szkoda, że nie można przeskakiwać dialogów ani przerywników, nie wiem czemu nie dali tej funkcji. Znajdziek jest od groma, powiedziałbym, że aż za dużo, ale na szczęście gra daje opcje namierzania wszystkich za pomocą wiatru, więc nie trzeba błądzić po całej mapie. Ogólnie poruszanie się po mapie jest bardzo wygodne, a każdy odwiedzony punkt to fast travel, a widoki rekompensują wszystko.No i gurwa strzepanie miecza po walce to bajeczka 14 2 Cytuj
messer88 6 478 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 49 minut temu, Patricko napisał: Tzn gra namierza sama i nie można tego zmienić, więc czasami jak się chce uderzyć kogoś innego to lekko irytuje Podczas walki lewą gałką nie zmienia się celu? Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 Tak, tylko postać czasami nie ustawia się przodem do tej, którą chcielibyśmy zaatakować. Ale to jest takie szukanie igły w stogu siana, przy większej ilości przeciwników i tak wycofuje się i ciacham jednego po drugim, stanie w środku zadymy tutaj to pewna śmierć, przynajmniej na razie. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 No gra kozak. Graficznie ostra. Pierwsze minuty ogrywałem bez patcha (6,5 giga) więc trochę szarpała animacja. Dopiero po wyborze konia i przejechaniu do zamku zresetowałem grę i już działa płynnie. Dziś po pracy popróbuję zagrać ze zwiększoną liczbą klatek. Wizualnie niesamowita. Grywalnie też. Czuć moc japońskiego miecza jak się dobrze zabiera do każdego przeciwnika to te Mongoły nie mają szans. Krew bryzga jak w kultowych filmach Kurosawy 1 Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 https://blog.playstation.com/2020/07/16/ghost-of-tsushima-the-road-to-launch/ Rozwazano piracki setting chciałbym mocno. Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 3 godziny temu, messer88 napisał: Podczas walki lewą gałką nie zmienia się celu? Zmienia. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 5 minut temu, XM. napisał: https://blog.playstation.com/2020/07/16/ghost-of-tsushima-the-road-to-launch/ Rozwazano piracki setting chciałbym mocno. Ale po co, skoro jest taka piracka gra, w której...( ͡° ͜ʖ ͡°) Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 8 godzin temu, Najtmer napisał: granie jako ninja jest slabe? To zależy w jakim kontekście pytasz? Cytuj
messer88 6 478 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 Gierka kupiona teraz tylko ogarnąć chałupę coś tam zrobić do obiadu i można napier dalać oczywiście prawilnie na hardzie z chińskim głosem Cytuj
Liberator 1 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 1 minutę temu, messer88 napisał: Gierka kupiona teraz tylko ogarnąć chałupę coś tam zrobić do obiadu i można napier dalać oczywiście prawilnie na hardzie z chińskim głosem Japońskim. 1 2 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 Z ciekawości odpaliłem PL dubbing, jest b.dobry, szok heh 1 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Soul 1 321 Opublikowano 17 lipca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 lipca 2020 (edytowane) Po jakiś 4h spędzonych z grą napiszę krótko jak dla mnie obecnie to najlepsza gra na PS4, gram oczywiście po Japońsku z PL napisami z gry wylewa się klimat na każdym kroku a pierwsza jazda na koniu, gdy Jin lekko dłonią łapię wysoką trawę z kapitalną muzyką w tle zwala z nóg, od razu byłem kupiony no SZTOS Od pierwszych minut miejscówki walą takim klimatem po gałach, że głowa mała, ten wiatr robi niesamowity efekt wizualny,to jak trawa i drzewa powiewają wygląda rewelacyjnie Oświetlenie i HDR pierwsza klasa, kolory intensywne soczyste niże wrzucę parę screenów z tel, no bo jeszcze ten ambilight Oczywiście zdarzają się jakieś gorsze tekstury, nie jest to RDR 2 ale i tak jest solidnie, fajny efekt brudzenia się ubrań w błocie, można się w nim wysmarować na maxa podczas czołgania, wystarczy wejść do wody i myk Jin znowu jest czysty fajny detal tak samo jak łapanie tej trawy na koniu. No zagrać zobaczyć samemu bo warto Tsushima jest wykonana kapitalnie, to mega klimatyczne miejsce, które powala i do tego ta muzyka Walka jest mega, polecam od razu grać na HARDZIE w tedy błąd na prawdę boli, goście atakują nie czekają na swoją kolejkę i tu mega sprawa czekaj cierpliwe, wyczuj kiedy zaatakować a będzie piękna nagroda, walką jest dynamiczna i sprawia masę satysfakcji, jeszcze jak siądzie animacja za animacją jak się wszystkich dobrze wyczuje z kontruje to Wyzwanie czy jak to się tam nazywa też sprawia masę radochy, trzymasz trójkąt i musisz go w dobrym momencie puścić, nie ma nic lepszego jak zaczęcie walki właśnie w taki sposób no miodzio, umiejętności jest naprawdę dużo już nie mogę się doczekać KOXA JINA, przecież oni będą tam latać na lewo i prawo. Mało tego można rzucać kunai itp rzeczy no jest tego trochę, w tej kwesti mamy spore pole do popisu, ja tam jestem spłniony i nie mam problmu z tym kogo aktulanie chce bić Nie porównał bym też tej gry do Assassina bo to nie ta liga, gra ma dużo większe ambicje, to co można w nim robić jest zrobione tak jak być powinno wszystko ma sens wszystko coś nam daje, także warto odkrywać znaki zapytania i inne aktywności, kolejna rzecz, która mi się mega podoba to opcja, że gra mówi co konkretnego dostaniemy za wykonane misje, także, zawsze można wszystko zaplanować z głową. Świat jest piękny i chce się zwiedzać go całego zupełnie jak w Wiedzminie 3. No i ta customizacja Jina, stroje, kapelusze, maski , opaski, kabury no zadbano o każdy szczegół, nawet te opcje w samej rozgrywce jak kąpiel w gorących źródłach rozmyślanie, układanie kamieni itp Panowie można by pisać i pisać a ja proponuje zagrać, dla mnie póki co to najlepsza gra na PS4, fabuła, muzyka, gameplay no wszystko się PRAWIE zgadza napisałem prawie bo, no nie jest to gra tak wypolerowana jak inne gry AAA, czasami komiczne animacje, wspinanie wygląda przy takiej walce no o klasę niżej, tak samo jak przeskakiwanie przez przeszkody po takim Last 2 widać sporą różnicę, to samo AI jeszcze w walce ok typy atakują jest ogień tak czasami no jest żałośnie aaaa i jak dla mnie trochę za dużo gadania a gadać trzeba bo dowiadujemy się w ten sposób o nowych aktywnościach póki co mocne 9/10 a może być tylko lepiej. Philips Ambilight specjalnie daje takie foty. Edytowane 17 lipca 2020 przez Soul 11 6 1 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 Soul ty nie miałeś Tv od Lg? Skad te światełka Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 (edytowane) 6 minut temu, Starh napisał: Soul ty nie miałeś Tv od Lg? Skad te światełka Nie, Phlips ambi mnie kupiło. Miałem do wyboru B8 albo ten model, ten w testach wypadał dużo lepiej. Edytowane 17 lipca 2020 przez Soul 1 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 5 godzin temu, Patricko napisał: No i gurwa strzepanie miecza po walce to bajeczka My man. Kazdy kto nie docenia takich malych rytualow po walce jest plebsiorem. Dostalem potwierdzenie ze kolekcjonerka do mnie jedzie. Ale w miedzyczasie chyba sobie i tak edycje zwykla kupie dzisiaj, najwyzej sprzedam w promocyjnej cenie. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 3 minuty temu, Bansai napisał: Dostalem potwierdzenie ze kolekcjonerka do mnie jedzie. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 Szczerze to gdzieś w serduszku miałem nadzieję, że będzie tak dobrze bo bardzo lubię Sucker Punch i w nich wierzyłem, ale nastawiałem się raczej, żeby był to chociaż poziom asasynów od Ubi. Okazuje się jednak, że SP przebiło ten sufit z (pipi)nięciem bo zrobili otwarty świat, który nie jest tak generyczny jak w ich poprzednich grach a do tego wprowadzili kilka ciekawych rozwiązań jak brak klasycznych misji pobocznych, ciekawe znajdźki i podejście do mapy. Oczywiście trzeba ograć samemu ale chyba najbardziej jaram się tym, że wszyscy zachwycają się modelem walki a z początkowych gameplayów były obawy, że będzie to one button mash jak w AC. Sweet baby Jesus. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 Ci co grają- jak wiatraki? Muszę ładować słuchawki czy idzie bez nich grać? Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 10 minut temu, XM. napisał: Ci co grają- jak wiatraki? Muszę ładować słuchawki czy idzie bez nich grać? Pędzą jak w samolocie podczas startu Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 9 godzin temu, QTF napisał: elo elo, moze ktoś potwierdzić wielkość day one patcha? W odmętach internetów natrafiałem na bardzo zróżnicowane wielkości. Byłbym wdzieczny za info Patch 4,8 GB w EU 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi