Gość Rozi Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Druga wyspa jest jeszcze piękniejsza od pierwszej, teraz to dopiero mnie klimat uderzył. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 463 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Wszystko fajnie, cudna gierka, ale obsługa inventory jest koszmarna. Używanie wabików itp to dramat - nieintuicyjne i zmusza do wycelowania z broni, co z kolei powoduje, że trzeba się wychylić z trawy np. To, plus odblokowany potrójny stand-off, powoduje że praktycznie przestałem się skradać (oprócz misji, w których jest to wymagane), a jak już się skradam, to nie wykorzystuję gadżetów, bo mi się nie chce bawić z kombinacją przycisków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Wlasnie teraz zrobilem wszystko na pierwszej wyspie. Mam tak samo, na poczatku sie skradalem, teraz juz pierdziele i lece stand offy. Mialem tez pare potyczek z Spoiler straw hats i nie powiem potrafia dac w dupsko. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 (edytowane) O tak z nimi o wiele ciekawiej się walczy. Co do tych wabików czasami się bawię ale racja wygodniejsze by tu było takie zwykłe kółko wyboru. Edytowane 22 lipca 2020 przez messer88 Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Gierka niestety skonczona zostalo mi 1 Haiku ktore ni chuja nie wiem gdzie jest i kilka prostych Trophy do platynki. Smutno ze juz koniec zakonczenie bylo epickie jedna z najlepszych gier tej generacji 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Ile godzin? Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Nie ma licznika a nie jestem na tyle pojebany zeby liczyc sobie w glowie Gre dostalem w Czwartek gralem bardzo duzo pewnie z 55/60 godzin. Nie nudzilem sie nawet sekunde jak w tych gownach pokroju HZD, AC, czy duzo lepszych grach jak RDR2 gdzie blagalem budde o koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 827 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Zwiedzam drugą część mapy i nie mogę się napatrzeć jejku jaka ta gra jest dobra, bardzo mi się fabuła podoba i wszystkie poboczne postaci które spotykamy. Jin kozaczek Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Chyba znalazłem najpiękniejszy zestaw do ozdabiania miecza - Sekret Fujina Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 463 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Kurde, ale Sony mogło by ogarnąć te liczniki czasu w swoich gierkach, bo to już któryś tytuł bez tego ficzera - zwłaszcza w sandboxach to boli. A coś czuję, że będzie gruby wynik, bo gierka mimo kilku niedociągnięć, mających korzenie jeszcze w poprzedniej generacji, potrafi niesamowicie hipnotyzować i ciężko się oderwać. Wszystko tu jest takie mistyczne, magiczne i relaksujące, że każdą czynność robi się niespiesznie, z namaszczeniem i z zachowaniem rytuałów (ostatnio nawet kłaniam się przy trupach poległych rodaków, jak się natknę - Jin zawsze coś powie i czuję się ten spirytualizm w powietrzu). Co chwila łapię się na porównaniach do Wiedźmina i RDRII - z pierwszego ogólny feeling samotnika, ubijającego "potwory" i pomagającego ludziom w potrzebie, a z drugiego ten brak pośpiechu, celebrowanie każdej czynności, czy chociażby pojedynki. No i oprócz wizualiów świata przedstawionego, bardzo podobają mi się również menusy oraz mapa - pięknie jest to zrobione i bardzo w klimacie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 827 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 A mi właśnie podoba się ten wybór gadżetów. Jest dużo szybszy niż koło wyboru. Pasuje do charakterystyki gry. No i sorry...skradac się jak się tak kozacko macha katanka xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Potwierdzam, zmiana postaw powinna być bardziej płynna, po ciosie np albo na d-padzie, tu czasami potrafi zamulić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 11 godzin temu, Rozi napisał: Kurde, fajna muzyczka przygrywa podczas kąpieli w gorących źródłach, ale nie mogę jej nigdzie namierzyć Ja Ci mam mówić co masz robić? Spoiler Rozmyślaj o wuju. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Ok xD PIERWSZY!!! 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 W ogole fajny patent jest ze po japonsku nie mowia na katane katana tylko tachi. Ktos juz chyba nawet o tym wspominal w tym temacie, ze w tamtych czasach jeszcze nie bylo katan. Taki maly historyczny szczegol. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 W tamtych czasach chyba nie bylo tez Kunai-a wiec elo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Były, kunai to narzędzia starożytne, które nie były przeznaczone do walki. Potem dopiero zostały zaadaptowane do użytko bojowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Odnośnie wizualiów. Trailery trochę za bardzo narobiły mi hajp na grafikę swego czasu. Tam to wyglądało jak prerender, żyleta. A realnie mam taki miks uczuć - raz wszystko pięknie, trawka faluje, słońce świeci, a raz wejdę na wieżę i w tle krowi placek z obiektami 3D z PS2 Łatwiej było mi pyknąc szybko fotke niz screenshota: Nie jestem graphic whore (Desperados 3 cisne od miesiaca), ale poprzeczka wysoko mi się podniosła po zapowiedziach. Gram dalej, skupiam się na misjach fabularnych, poboczne tylko jak są po drodze. Po 2h pod rząd w jednej sesji jednak mam trochę dość i przychodzi zmęczenie materiału. Walki przy wiekszej ilości wrogów to camera clusterfuck, tłuką i strzelają z każdej strony, aż nie nadążam jej obracać (co nie znaczy, że sama walka jest jakoś trudna - jest fajnie, plynnie, parry, stancje, bomby). Gra zbiera świetne opinie i bardzo dobrze, ale niestety po paru dniach podtrzymuję swoje początkowe odczucia, że nie zakochałem się. Skończę historię, ale raczej nie wycisnę wszystkich pobocznych aktywności. Wolno chyba mieć opinie inną niż tłum Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Nie bylo Kunai-a w zastosowaniu bitewnym... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Nie tak dawno grałeś w Days Gone, więc nie dziwota, że czujesz zmęczenie materiału. 1 minutę temu, wet_willy napisał: Nie bylo Kunai-a w zastosowaniu bitewnym... Cytat Wiele broni stosowanych przez ninja było zaadaptowanymi narzędziami rolniczymi, w przeciwieństwie do broni używanych przez mnichów z Szaolin. Ponieważ kunai było tanie, miało przyzwoity rozmiar i ciężar, i łatwo było je zaostrzyć, zostały zaadaptowane jako broń. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Ja wiem Rozi ze to jest gierka i to jest wszystko umowne ale jako ze mnie tata nie placil za szkole i musialem sie o wszystko sam starac powiem tylko tyle... Mongolowie robili inwazje na Japonie koncem XIII wieku a Ninjasy wybiegaly na dachy w XV. Tata ci za zostanie Historykiem placil? Dobrze zainwestowane pieniadze o7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 (edytowane) Ale w grze ani razu nie pada slowo kunai po japonsku tez. Wiem, ze jest po angielsku, ale po angielsku mowia na miecz katana. Czyli sie liczy, ze jest poprawnie Edytowane 22 lipca 2020 przez Killabien Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 No nie bo Samurai nie uzywal Kunaia ani do rolnictwa ani do walki a ci co uzywali to jeszcze 200 lat ich nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 8 minut temu, wet_willy napisał: Ja wiem Rozi ze to jest gierka i to jest wszystko umowne ale jako ze mnie tata nie placil za szkole i musialem sie o wszystko sam starac powiem tylko tyle... Mongolowie robili inwazje na Japonie koncem XIII wieku a Ninjasy wybiegaly na dachy w XV. Tata ci za zostanie Historykiem placil? Dobrze zainwestowane pieniadze o7 Ale co ty teraz pierdolisz? Napisałem, że kunai istniały od czasów starożytnych i POTEM zostały zaadaptowane do użytku bojowego, ty mi piszesz, że nie były, no to ci wkleiłem, że były. Nigdzie nie napisałem, że były WÓWCZAS stosowane jako broń miotana (jako broń biała mogły być WÓWCZAS używane, bo było ostre, ciężkie, można było dźgnąć, albo przywiązać do kija i używać jako włóczni). Szkoda, że ci tata nie płacił za szkołę, mógł chociaż zapłacić za lekcje czytania ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi