teddy 6 881 Opublikowano 6 sierpnia 2020 Opublikowano 6 sierpnia 2020 9/10 +miejsce wśród najlepszych gier tej generacji, nie masz co odpalać Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 sierpnia 2020 Opublikowano 6 sierpnia 2020 A to bandyta, nie dał 10 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 sierpnia 2020 Opublikowano 6 sierpnia 2020 Dziękuję za wspaniałą przygodę, panie Sakai: Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 6 sierpnia 2020 Opublikowano 6 sierpnia 2020 Jak to możliwe, że tylko ja przy tej grze ziewałem jak poyebion, gdy zbiera tak dobre opinie Steelbook już poszedł na olxie. Trudno żyć pod prąd. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 sierpnia 2020 Opublikowano 6 sierpnia 2020 Może po prostu nudzą cię open worldy. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Opublikowano 7 sierpnia 2020 (edytowane) 12 godzin temu, Killabien napisał: #teamkage Uwielbiam sluchac jak Jin wola rumaka po imieniu. Jakos sie tak przyjemniej wtedy jezdzi. TYLKO KAGE I TYLKO CZORNY RUMAK swoja droga to jakos mi sie kojarza klimaty z tego utworu, jak zapiepierniczam konikiem po polu Edytowane 7 sierpnia 2020 przez Andżej Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Opublikowano 7 sierpnia 2020 11 godzin temu, _Red_ napisał: Jak to możliwe, że tylko ja przy tej grze ziewałem jak poyebion, gdy zbiera tak dobre opinie Steelbook już poszedł na olxie. Trudno żyć pod prąd. Witaj w moim świecie miałem tak z days gone. Ja vs to forum. Nie każda gra musi każdemu sie podobać 1 Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Ostatnio twórca Yakuzy nie mógł wyjść z podziwu, że najbardziej japońska grę, bardziej niż jego, stworzyli nie Japończycy. Gra w pewnym momencie była całkowicie wyprzedana w Japonii. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Dla tych co przeszli 2 akt. Na zawsze w serduszku mój Kage 2 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Opublikowano 7 sierpnia 2020 15 godzin temu, Dr.Czekolada napisał: Może po prostu nudzą cię open worldy. Zdecydowanie. Far Cry pewnie juz nie dotknę przez dekadę, podobnie assassina. Ostatni jaki jeszcze mnie wkręcił to Days bo lubię zombie/postapo, a najwyraźniej klimaty japonskie + jazda na koniku po dużej mapie to juz nie to. Ale szacunek za Metacritic, dawno nie widzialem takiej zgodności opinii zarowno w magazynach jak i wśród graczy. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Bo obiektywnie to poprawnie zrobiona gra, złożona z elementów znanych z innych produkcji. Ostatni open world jaki dotykałem to bodajże RDR2 na premierę i od tamtej pory miałem przerwę. Jakbym miał dotykać wszelakie ubiklony szukałbym już sobie innego hobby, bo dosyć miałbym już gier. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Dokładnie, u mnie następny open world to chyba dopiero będzie Ruda 2. 1 Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Opublikowano 7 sierpnia 2020 oby nie byla taka nudna, jak jedynka. 1 Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Opublikowano 7 sierpnia 2020 3 godziny temu, Andżej napisał: oby nie byla taka nudna, jak jedynka. Patrzac na side questy to mogliby sie wiele podszkolic ogrywajac GoT. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Skończone. Przynajmnie fabula. Ale chyba platyne docisnę. O ile 3 akt dłużył mi się niemiłosiernie i Spoiler ten śnieg mnie wkurzał. Brzydkie to. To zakonczenie mega pasowało. Spoiler Wzialem niby to zle. Ale zabicie Shinury to dla mnie idelane (acz mega smutne) rozwiązanie. W ogole idealna opcja zakonczen - wybierz na końcu. A nie ze masz tylko dwa kawałki pępowiny, ojej. Mimo dluzyzn to jednak dość fajne questy poboczne. Piękny swiat (poza 3 aktem). Klimat mi idealnie pasujący. Stylizacja (te napisy rozpoczynające, kończące questy). Mega jeśli ktoś lubi smarujaskie kino. W miare fajny system walki i skradania. A minusy - dluzyzna, brak synchronizacji dialogów dla japońskiego (grac w to po angielsku, meh), powtarzalność, za szybko czułem się przekokszony. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Jak 3 akt mógł Ci się dłużyć jak jest jak jedna długa misja? Bardzo krótki (złożony z krótkich misji) który można skończyć w bodaj 1,5 godziny. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 14 godzin temu, MEVEK napisał: Patrzac na side questy to mogliby sie wiele podszkolic ogrywajac GoT. Mogliby też dać rudej miecz żeby walka z ludźmi była tak samo fajna jak z maszynami Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 53 minuty temu, messer88 napisał: Mogliby też dać rudej miecz żeby walka z ludźmi była tak samo fajna jak z maszynami Przeciez miala - wlocznie Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 2 godziny temu, Voytec napisał: Jak 3 akt mógł Ci się dłużyć jak jest jak jedna długa misja? Bardzo krótki (złożony z krótkich misji) który można skończyć w bodaj 1,5 godziny. No ten wstep Spoiler Brak quick travela. Do tego zawsze najpierw robiłem poboczne, mongolsjie obozy. Jakoś wolałbym ciut krótsze. No i nie było takiej różnorodności jak wcześniej. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Nadal jeszcze jestem w pierwszym akcie. Dzisiaj eksplorowałem wyspę, od czasów Wiedźmina 3 tak się nie wkręciłem w zwiedzanie otwartego świata. Aż korci, żeby zajrzeć do każdej pojedynczej chatki, nie używać szybkiej podróży, zatrzymywać się aby podxiwiax ten świat. Póki co, najlepszy open-worldzik od Sony. 3 Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Pod koniec drugiego aktu to wrażenie mija i zaczyna się wkradać monotonia - gdyby nie interesujący wątek główny to trzeciego regionu chyba bym nie zobaczył. A ten trzeci region to już w ogóle przesyt - nie dość, że w większości brzydko, to już ogólnie za dużo tego wszystkiego (dobrze, że ogólnie małe to i krótkie). Super fajna gierka, właśnie lecą napisy końcowe, ale żeby stawiać to na piedestale, mianować do GOTY czy nawet gry generacji? Solidna, dobra produkcja na max 8/10, posiadająca sporo braków, umowności i niedoróbek, nieprzystających tytułowi AAA z 2020 roku, ale nadrabiająca genialnym klimatem, interesującą fabułą i ciekawymi questami pobocznymi (choć w większości przewidywalnymi, albo o gorzkim posmaku na koniec). Zakończenie piękne, epilog fajny... Ogólnie więc oceniam pozytywnie, ale nie mam zamiaru gierki wybielać, jak niektórzy tutaj, bo im TLoU Part II nie podeszło (bardzo delikatnie powiedziane), więc teraz gloryfikują gierkę Sucker Punch jakby na złość Naught Dog, w akcie jakiejś dziecinnej "zemsty" czy ch#j wie czego (z wielu postów bije tutaj taka małostkowość, ale nie tylko na forumku - recka AngyJoe to też dobry przykład takiej dziecinady). 5 1 Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Opublikowano 9 sierpnia 2020 moze poprostu gracze wola grac w gry, ktore daja fun 2 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Z oceną Wrednego prywatnie się zgadzam, ale też 2020 po prostu póki co niczym specjalnym poza Doomem i TLOU2 nie uderzył, biedny ten rok przez pandemię niestety. Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Tez mam podobne odczucia i rozumiem ze dla kogos to GOTY jak sie jara chinskimi bajkami itp. Ale obiektywnie rzecz biorac nie jest to zaden mesjasz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi