Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 2 minuty temu, Wredny napisał: To zmień listę po przeczuwam podobne nawrócenie również i w tym przypadku Nie jestem jakoś nieprzychylnie do tej gry nastawiony, tylko po prostu w ogóle mnie nie kręci, a poprzednie tytułu miałem od dawien dawna na liście. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 z sandboxów to days gone jest chyba w moim top3, dej mu szanse. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 Jezu, trzy razy podchodziłem do tej gry i Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 Jakby wyglądała tak to byś walił do niej konia 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 10 minut temu, grzybiarz napisał: z sandboxów to days gone jest chyba w moim top3, dej mu szanse. ale to nie jest tak, że nie dam, ale na liście priorytetowo jest TLOU2 dla którego w sumie kupiłem plejkę Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 4 minuty temu, Wredny napisał: Jakby wyglądała tak to byś walił do niej konia tylko żeby w gamepassie nie było 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 Tsushima super. Może trochę za dużo zadań "tam są mongoły", ale ogólnie wszystko na najwyższym poziomie. No i Legends na deser, platynę wbiłem jakoś w 70 godzin chyba, do tego 10-15h na Iki, a reszta spędzona w multi i łącznie mam już ponad 350h Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 Cóż to jest przy Horizonie A tak bardziej w temacie - trudne te rajdy? Z randomami da radę ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 Największy minus to właśnie te zadania poboczne, ale już opowieści kompanów to kawał świetnej narracji. Z trochę mniejszych dałbym jednak zasraną aktywnościami mapkę (zdecydowanie ten sam poziom co Assassin's Creed), duży recycling assetów i przepakowany sprzęt, bo po otrzymaniu Spoiler zbroi ducha gra przeszła się już sama (grałem na hardzie). Całościowo jednak to świetny tytuł. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 Mnie pod koniec wymęczyły obozy ale sam sobie byłem winny bo wbijałem jak gracz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 No Jin może być nieźle dopakowany, to fakt. Ja grałem na hardzie i nie powiedziałbym, że jest jakoś super łatwo, ale jakoś wymagająco też nie. 4 minuty temu, Wredny napisał: A tak bardziej w temacie - trudne te rajdy? Z randomami da radę ogarnąć? Wszystko da radę zrobić z randomami, pytanie tylko czy trafisz na kumatych czy debili. Bo np w sobotę leciałem Raid Chapter 1 z randomami, i pomimo, że tłumaczyłem im co trzeba zrobić to i tak nie ogarniali. Dwa razy musiałem wyjść w trakcie, bo już mnie coś brało. Ogólnie najlepiej grać ze znajomymi, albo chociaż z kimś kto wie co robić aby ci wytłumaczył. Wczoraj już trafiłem na kumatych, w tym jednego co grał Raid pierwszy raz i poszło błyskawicznie. Jakby co to zapraszam do tematu Legends, ja jestem codziennie, czy to misje, czy przetrwanie/rywale czy raid. Na tyle mi się to podoba, że mogę je robić w kółko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 967 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 Jak juz mowa o wcześniejszych grach Sucker Punch. Pierwsza części inFamous i twist fabularny pod koniec. Grałem w tą grę na premierę, a pamiętam to do dziś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 Godzinę temu, Pupcio napisał: gays done Odbiłem się po 30 minutach ale jeszcze kiedyś wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 Z DG jest jak z HZD albo się uwielbia albo się ma wywalone Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 Days gone wciąga dupom horizona. Guerilla może kiedyś zrobi dobra grę a nie tylko graficzkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 967 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 DG? Średnia na meta idealnie odzwierciedla poziom tej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 Godzinę temu, Wredny napisał: Jakby wyglądała tak to byś walił do niej konia Po prostu jest przeciętną gierką, niedopracowaną (latarka XD), wtórną, taki ubi-rak, ale od Sony. Grafika tutaj nie ma nic do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 33 minuty temu, Rozi napisał: taki ubi-rak, ale od Sony Takie samo pyerdolenie było w przypadku Ghost of Tsushima, a gówno prawda - tak właśnie powinny te "UBI-raki" być robione (jak HZD, GoT czy DG) i wtedy nikt by ich tak nawet nie nazwał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 Ghost of Tsushima >>> wszystko >>> Nier Automata >>> HZD >>> Days Gone Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 @Wredny Nie no, ale też trzeba przyznać, że ubi robi czasem dobre ubiraki. Problem jest taki, że to co jest największym zarzutem przeciwko ubisofciakom (wieżyczki, śledzenie śladów, nasrane znaczków) to dość powszechne rzeczy w grach od Sony tylko one są od Sony, a o nich nie można nic złego powiedzieć. Ubisoft za to to taki chłopiec do bicia, nawet jeśli takiemu AC Origins (czy jeszcze lepszemu Odyssey) nie brakuje niczego by być hitem to i tak jebać. BO UBIRAK Po prostu na forum tolerancja graczy na poczyniania Sony jest zdecydowanie wyższa niż dla innych wydawców. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 Ubiraki od sony mają fajną walkę - czy tutaj, czy z maszynami w Horizonie. A ubiraki ubi mają słaby system. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 322 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 Na obronę dg powiem że bawiłem się przy niej lepiej niż przy horizonie, nie jest to wybitne osiągnięcie ale zawsze coś! Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wredny 9 460 Opublikowano 18 października 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Problem jest taki, że to co jest największym zarzutem przeciwko ubisofciakom (wieżyczki, śledzenie śladów, nasrane znaczków) to dość powszechne rzeczy w grach od Sony tylko one są od Sony, a o nich nie można nic złego powiedzieć. Nope. Błędne myślenie. Dlaczego nie jebiesz Ghost of Tsushima, skoro "wieżyczki/obozy/śledzenie śladów"? Bo w grach od Sony jest to podane z umiarem, w ciekawy sposób (tallnecki w Horizon>>>>wieże w AC/FC, liski/ptaszki w GoT>>>>>jebitny znacznik z metrami do pokonania) i w przeciwieństwie do UBI - zupełnie opcjonalne (w ich nowych raczyskach wręcz trzeba zaliczać te pierdoły, żeby przylevelować do wątku głównego). Origins? No spoczko piaskownica, ale to jest właśnie RAK - tego tam jest tyle, że chyba już czwarty rok mojej "gry" się zaczął - zero umiaru, przytłoczenie szajsem i zmęczenie grającego. Fajnie, że zmienili formułę, ale po własnoręcznym sprawdzeniu wolę starego Assassina. No i jeszcze brak fajnych postaci czy interesujących historyjek, podczas gdy te "ubi-gry" od Sony za każdym razem wciągały mnie właśnie fajną opowieścią obok zajebistej eksploracji świata (nawet Spiderman, którego uważam za gorszego od trójcy HZD/DG/GoT, miał fajne postacie i ciekawą, a nawet wzruszającą historyjkę). Tak więc o grach Sony nie mówi się tak surowo bo to są "UBIgames done right", a nie klepane od jednej sztancy, bezduszne, coroczne kopiuj-wkleizmy i kuwety osrane milionem znaczników, spod których nie widać mapy. 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 4 godziny temu, Wredny napisał: No i jeszcze brak fajnych postaci czy interesujących historyjek, podczas gdy te "ubi-gry" od Sony za każdym razem wciągały mnie właśnie fajną opowieścią obok zajebistej eksploracji świata (nawet Spiderman, którego uważam za gorszego od trójcy HZD/DG/GoT, miał fajne postacie i ciekawą, a nawet wzruszającą historyjkę). Zgadzam się ze wszystkim oprócz stwierdzenia ,że HZD ma fajne postacie czy interesujące historyjki. Ruda spoko, reszta do zaorania. Pomijam w DG bo jeszcze nie ograłem, tak w HZD fabuła, dialogi są miałkie a misje poboczne to chyba najgorsze jakie widziałem. Jedynie co jest interesujące to te informacje zaszyte w gierce co się działo przed kataklizmem albo w trakcie. System walki sztosik, świat też ale sama historia, dialogi i postacie to element który zdecydowanie muszą poprawić w nadchodzącej odsłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 18 października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 października 2021 5 minut temu, Ukukuki napisał: Zgadzam się ze wszystkim oprócz stwierdzenia ,że HZD ma fajne postacie czy interesujące historyjki. Ruda spoko, reszta do zaorania. Mnie urzekła właśnie główna bohaterka i główna oś fabularna (poboczne to lipa - fakt), a także znajdźki, odkrywające przeszłość. Reszta postaci faktycznie nijaka, tylko Erend mi zapadł w pamięć i był sympatyczny, ale obawiam się syndromu Jonaha z nowych Tomb Raiderów i że zrobią z niego wkurzającego gamonia, którego musi ratować strong female protagonist (takie wrażenie odniosłem po trailerze Forbidden West). No i Sylens, choć to pewnie spora zasługa aktora, który go odgrywał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi