Skocz do zawartości

Ghost of Tsushima

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Square napisał:

Użyj szybkiej podróży.

Próbowałem, żadna z tych ikon na północy nie ma tej opcji włączone. 4

No nic, powalcze dzisiaj na południu i może coś wymysle. Może faktycznie coś ważnego ominąłem ale nic nie mi nie pokazuje. 

Opublikowano

Włącz menu i zobacz czy nie masz tam misji w opowieściach Jina.

Teraz, Patricko napisał:

No ale właśnie chyba obozy wszystkie trzeba odbić. Ale też już nie pamiętam dokładnie.

Nie trzeba.

• Dzięki 1
Opublikowano

Dalej lipa. Nie mam pojęcia co źle robie. Poczysciłem troche mape na dole. Zostały tylko opowieści cishimy. Podróż Jina dopiero po drugiej stronie mapy ma 3 zadania aktywne ale nie mam jak sie tam dostać. Zamek Kaneda zamknięty na amen i nigdzie nie moge znaleźć jakiegoś przesmyu. Skończyłem wcześniej zadanie Nowe Horyzonty (z początki 2 aktu) i chuj, dalej nie idzie. 

Ghost of Tsushima_20211130133915.jpg

Opublikowano
14 minut temu, messer88 napisał:

a tam się nie przechodziło bokiem koło zamku takim klifem? 

Nie ma przejścia. Ale w poprzedniej misji musiałem być jednak po drugiej stronie bo znalazłem jakas malutka kropkę która odwiedzałem bo ma szybka podróż. Ale lipa ze nie można normalnie isc. 

Opublikowano

Z tego co pamiętam to wejście jest tylko podczas misji, potem robisz fast travel, ale tej pierwszej lokacji nie masz zaznaczonej na mapie i przez to nie możesz się przenieść. Może sprawdź jakiś wcześniejszy sejw i ewentualnie powtórz misję z zamkiem.

• Dzięki 1
Opublikowano
W dniu 25.10.2021 o 11:08, Square napisał:

Jeszcze 6 tygodni i będzie 100% w każdej kategorii, może wtedy zrobię sobie przerwę jak dalej nie będzie chętnych.

No i stało się. Gdyby nie te Wyzwania Iyo to 100% byłoby jakieś 3 miesiące temu. Dalej grywam, jakby ktoś chciał dołączyć czy potrzebował pomocy to pisać.

GoT Legends 100.jpg

• Plusik 1
Opublikowano

Pewnie nikogo, ale kilka poprawek do Legend w najnowszym patchu

Cytat

Patch 2.14 contains the following changes:

• Fixed a bug preventing Mists of Yagata from healing teammates correctly.
  • Fixed a bug that sometimes prevented Hunter’s Explosive Arrow or Staggering Arrow ability from triggering correctly.
  • Fixed a bug that occasionally caused a stunlock if a player was attacked while holding a Bomb Pack.
  • Added descriptions for weekly Nightmare modifiers.
  • Kenji's Shared Brew and Healing Gourds with Resolve gains can now be used even while at full health.
  • Fixed a bug preventing waypoints from appearing above the last remaining enemies in Legends Story missions.
  • Fixed a bug causing Intimidating Counter to not deal the correct amount of damage.
  • Fixed a bug preventing players from un-muting themselves.
  • Increase stagger damage done by Wind Stance against spear enemies.

https://www.playstation.com/en-us/games/ghost-of-tsushima/patch-notes/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę że już by się tym chwalili, poza tym ten "sklep" nie wygląda zbyt wiarygodnie, według niego HL3 wyjdzie tez w przyszłym roku.

https://www.instant-gaming.com/pl/6694-buy-steam-game-steam-half-life-3/

Żeby nie było że neguję wersję pc bo ta będzie na bank, ale raczej nie w tak krótkim terminie po GoW żeby się kanibalizowały

• Plusik 1
Opublikowano

Ciekawe jak szybko zobaczymy Demon Souls remake albo jakiś inny ex na PS5 (spider-man? tam może licencja być problematyczna). Jeżeli miałbym czekać rok to nie kupowałbym PS5. Jeżeli 4 lata to jednak dalej warto kupić konsole.

Opublikowano

Jeszcze nawet Uncharted nie ma daty premiery na PC a tu wyskakują z Ghostem. Z większych gierek prędzej bym się spodziewał Spider-Mana jakoś za rok (1.5), jak już druga część będzie na horyzoncie.