Skocz do zawartości

Ghost of Tsushima

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałem ogólnie o grach Sony.

Juz to kiedyś napisałem- wspólny mianownik tych gier to ładny korytarz. 
Te gry nie są chujowe ani brzydkie. Jedynie Horizon odpuściłem i wyłączyłem tak szybko jak włączyłem. 
No i Ragnaroka mam do skończenia, ale tam mnie młody wkurwia :balon:

• beka z typa 4
  • WTF 1
Opublikowano

Jak dla mnie to otwarty świat tutaj jest lepszy niż w ostatnich  Assassasinach (poza Mirage) czy FarCry, ale o to nie trudno. Nie ma nasranych pierdyliona znaczników, fajnie się to eksploruje. 

W takim Stellar Blade te 2 otwarte mapy są totalnie niepotrzebne, tam lepsze byłyby małe huby i więcej korytarzowych lokacji z krótkimi odnogami, gdzie ukryliby znajdźki.

• Plusik 1
Opublikowano

Ładny świat i walka nie daunowata jak z asasyna i już dlatego tytuł jest lepszy od serii ubi. Mnie pamiętam zmęczyła na 3 mapce bo robiłem wszystko, ale mogli też zrobić końcówkę już bardziej kompaktową. 

W podstawkę grałem na PS4 amator i 32 calowej sonce FHD :niki: wersja PS5 czeka w folii, kiedyś się zagra na potężnym OLEDZIE plus DLC nie grałem więc będzie wspaniale. 

• Plusik 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
3 minuty temu, Dr.Czekolada napisał(a):

Asasyn tylko fajny.

Mój ostatni AC to dwojeczka kupę lat temu. Dziś się zastanawiam,czy chcialoby mi się skakać po mapie, gdzie wydaje mi się, różnice pomiędzy poszczególnymi częściami to - nowa mapa. 

GOT wydaje mi się mieć podobny pomysł na grę, jednak mega klimatycznie to wygląda, od miejscowej bo kozackie wdzianka, jako że lubię takie klimaty.

Może raz się skusze na to, wkoncu studio kiedyś zgotowalo szopa włamywacza. Szkoda że nie zrobili kontynuacji, jak w przypadku chociażby ratcheta.

Opublikowano
5 minut temu, BRY@N napisał(a):

Dodał bym, że bez murzyna ;)

No z tym murzynem to poszli po rajtach, bez kitu nie wiem co nimi kierowało, ale ciekawe jak gra wypadnie w zestawieniu z GOT

Opublikowano
1 minutę temu, lysyolec napisał(a):

Mój ostatni AC to dwojeczka kupę lat temu. Dziś się zastanawiam,czy chcialoby mi się skakać po mapie, gdzie wydaje mi się, różnice pomiędzy poszczególnymi częściami to - nowa mapa. 

GOT wydaje mi się mieć podobny pomysł na grę, jednak mega klimatycznie to wygląda, od miejscowej bo kozackie wdzianka, jako że lubię takie klimaty.

Może raz się skusze na to, wkoncu studio kiedyś zgotowalo szopa włamywacza. Szkoda że nie zrobili kontynuacji, jak w przypadku chociażby ratcheta.

Też nie lubię open worldów ze znacznikami. Za dużo tego człowiek na oczy widział i rzyga ale po tak długiej przerwie można raz kiedyś jednego takiego spróbować. Dałem szansę Tsushimie i nie żałowałem. Moim zdaniem dobrze skondensowana długość gry i mapy.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Dr.Czekolada napisał(a):

Też nie lubię open worldów ze znacznikami. Za dużo tego człowiek na oczy widział i rzyga ale po tak długiej przerwie można raz kiedyś jednego takiego spróbować. Dałem szansę Tsushimie i nie żałowałem. Moim zdaniem dobrze skondensowana długość gry i mapy.

Generalnie, da się zrobić dobrą grę w tym stylu. Z batmanow grałem tylko w asylum, i myślę, że "city" ma podobne rozwiązania na gameplay jak w AC, chociaż wyobrażam sobie, że sam arkham asylum, ale w otwartym mieście musi być kozackie. 

Jaram się przykładowo klimatami starożytnego Egiptu, ale z jakiegoś powodu strasznie ciężko mi w końcu zaopatrzyć się i zasiąść do "rpgowego" AC.

Pewnie uprzedzenie w dużym rozrachunku wychodzi z tego, że to ubi. Po tych far cryach i reszcie odgrzewanych kotletów, na myśl i jakiejkolwiek gierce od nich mam takie meh 

2 minuty temu, lysyolec napisał(a):

Edytowane przez lysyolec