Il Brutto 1 623 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Automatyczne parry podczas TWOJEGO ATAKU. W sensie jak atakujesz przeciwnika z wlocznia to on nic ci nie moze wtedy zrobic/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 (edytowane) W któryms drzewku bankowo byla możliwość blokowania czerwonych ataków włócznia. Mam je teraz na niebiesko. Edytowane 22 lipca 2020 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 443 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 A ja stalem jak kolek i sie zastanawialem czemu nie parruje mi Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Gadżety wydają się mocno OP. Taka bomba zrobiona na maxa kosi wszystkich...nawet miecza nie trzeba wyciągać xD. Osobiście używam tylko bombę dymna bo efektownie można szybko skosić 3 typków. No i nie miałem okazji jeszcze wypróbować ataku pod L1+R1. Plan na dziś to zdobyć dwie zbroje. Jedna to z mitycznego zadania ta związanymi z kluczami a druga bardzo bliska Jinowi (pewnie ta z okładki). Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 A strzelcie sobie strzałą wybuchową w grupkę co patroluje drogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 826 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 (edytowane) Pierwsza mapka wyczyszczona, wchodzę na drugą. Gra GOTY, gra się cudownie, grafika kosmos, walki nie nudzą... no jest pięknie. Baaaardzo mnie cieszą poboczne misje które są naprawdę fajne, z dobra fabuła i prowadzeniem. Ogólnie co mnie jedynie mocno denerwuje to fakt, że gra ma problemy ze zmianą postawy jesli robimy to za szybko (musi najpierw choc kontura stylow sie ujazac zeby chcialo zmienic). Do tego w sumie to lista ciosow to pare na krzyz(choc moze tu to trochę za duzo wymagam żeby samurajowie robili combosy z nioha). Największy mimo wszystko minus to ciągle gadanie o honorze samuraja, że tak nie wolno walczyć, przytakujemy wujowi i innym, a lecę na Mongołów i jak gdyby nigdy nic dalej ich tak napierdalam . No jest to dla mnie bardzo duża wada - ewidentnie brakuje tu systemu karmy na samuraj/pysda i z biegiem gry zmiany w rozmowach/fabule bo kłóci mi się to z dialogami postaci i ogólnym kierunkiem głównego wątku. 1 godzinę temu, Szymek napisał: Gadżety wydają się mocno OP. Taka bomba zrobiona na maxa kosi wszystkich...nawet miecza nie trzeba wyciągać xD. Osobiście używam tylko bombę dymna bo efektownie można szybko skosić 3 typków. No i nie miałem okazji jeszcze wypróbować ataku pod L1+R1. Plan na dziś to zdobyć dwie zbroje. Jedna to z mitycznego zadania ta związanymi z kluczami a druga bardzo bliska Jinowi (pewnie ta z okładki). To mi sie podoba że strzał z łuku w głowę - kill, mimo klasy przeciwnika. To samo kunai dobrze trafiony. Edytowane 22 lipca 2020 przez XM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Il Brutto napisał: Automatyczne parry podczas TWOJEGO ATAKU. W sensie jak atakujesz przeciwnika z wlocznia to on nic ci nie moze wtedy zrobic/ Odpalilem by przeczytać opis. Ciekawe, bo tekst mowi, ze "automatycznie parujesz ciosy włócznia, gdy postawa wiatru jest aktywna". Czyli w teorii aktywna dla mnie oznacza włączona - i wystarczy stać w bezruchu, a Jin powinien parować sam. O i jest to błąd tlumaczenia, w engliszu mamy "automatically parry spear attack during any wind stance attack". To troche zmienia kontekst. Translator się nie popisał. Kupiłem ten skill i zdaje się, ze parowanie działa tylko przy wiatrowych atakach trójkątem. Jak uderzam kwadratem to obrywam od włócznika, gdyż jego cios ma priorytet nad moim parry. Edytowane 22 lipca 2020 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 (edytowane) No co do wad to u mnie jest jedna...dialogi podczas misji. A dokładnie brak jakiegoś truchtu czy czegoś pośredniego między spokojnym chodem a sprintem (również na koniu) pierd.oła ale troszkę mniej komicznie by to wygladalo xD a co do honoru i tego co mówi wuj i kodeks to chyba stanie na tym że samuraj dawno umarł a robił to duch osobiście nie ma z tym problemów. A walczy się bosko...czasami szkoda że to kończy się tak szybko i nie ma ich więcej. Edytowane 22 lipca 2020 przez Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 826 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 A, co mnie jeszcze denerwuje - brak tlumaczonych tekstów npców. No gram po jap. I ni hóia nigdy nie wiem co tam gadaja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 1 minutę temu, XM. napisał: A, co mnie jeszcze denerwuje - brak tlumaczonych tekstów npców. No gram po jap. I ni hóia nigdy nie wiem co tam gadaja. Ha..no...nadal nie wiem co mówi Jin po wejściu na konia xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 2 minuty temu, XM. napisał: A, co mnie jeszcze denerwuje - brak tlumaczonych tekstów npców. No gram po jap. I ni hóia nigdy nie wiem co tam gadaja. Właśnie super klimacik, coś jak język brazylijski w MP3. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 13 minut temu, Rozi napisał: Właśnie super klimacik, coś jak język brazylijski w MP3. Chyba Portugalski matolku Brazylijski to moze byc co najwyzej dialekt. Jakie znasz jeszcze jezyki? Meksykanski? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 (edytowane) https://pl.wikipedia.org/wiki/Brazylijska_odmiana_języka_portugalskiego No tak, mogłem napisać portugalski. A dialekt matołku, to może być małopolski, albo mazowiecki. Edytowane 22 lipca 2020 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Pytanie, czy tutaj jest to celowe, czy raczej bug/niższy budżet. W MP3 miało to o tyle sens, że Rockstar chciał żebyśmy się czuli tak samo jak Max w obcym kraju, gdzie nie zna języka. A gdzie tutaj sens w Cuszimie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 A znasz japoński? Nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Jesteś w skórze chińczyka Jina, więc tak średnio bym powiedział, tak średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Wiem, wiem, zgrywam się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Czasami po misji mam tak, że Jin coś powie, pewnie komentuje to co się stało, a nie ma do tego żadnych napisów. Dlatego na dualingo zacząłem uczyć się japońskiego. Do skończenia gry nadrobię Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 (edytowane) No dobra chlopaki, jak macie pytania do tego co mowi Jin po japonsku a nie macie napisow to pytajcie. Np wsiadajac na konia slyszalem poki co 3 rozne wersje: - Hashire <imie konia> - Biegnij <imie konia> - Kakero <imie konia> - to samo co wyzej - Omae hodo uma ga inai, <imie konia>(cos w ten desen, teraz nie pamietam) - Nie ma lepszego konia od ciebie Ja swojego nazwalem Kage. Edytowane 22 lipca 2020 przez Killabien 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Ja Sora i zawsze wydaje mi się że słyszę rusko brzmiące paszli sora 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 A co znaczy to co wykrzykuja mongolscy lucznicy co brzmi jak "dojo"? To mnie akurat wkur.wia ale w ogole najbardziej klimatyczne sa wlasnie te glosy Mongolow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Mongolskiego akurat nie znam, ale japonscy lucznicy krzycza "yokero" czyli cos w stylu schyl sie, zrob unik Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 Czy mi się wydaje, czy oni ostrzegają nawet gdy juz nie ma żadnych kompanów na drodze? Wtedy trochę głupio, że informują mnie o strzale xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 491 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 3 godziny temu, XM. napisał: A, co mnie jeszcze denerwuje - brak tlumaczonych tekstów npców. No gram po jap. I ni hóia nigdy nie wiem co tam gadaja. Pewnie Polaków obrażajo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 318 Opublikowano 22 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2020 W luźnym tłumaczeniu mówią znane japońskie powiedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi