Voytec 2 761 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 (edytowane) Czemu nikt w recenzjach nie wspominał o tym, że GoT to przedsmak PS5? To jak rozwiązali fast travel to jest jakaś magia i na tej generacji tak szybkiego ładowania w otwartym świecie sobie nie przypominam. Z patchy czekam aż w którymś wydłużą cykl dnia i nocy. Za krótkie są dnie i pogoda zmienia się zbyt drastycznie. Mam nadzieję, że niedługo poprawią. Edytowane 27 lipca 2020 przez Voytec Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Gdzies czytalem, ze musieli trochę wydłużyć loadingi, zeby gracze mieli czas poczytać hinty xD Protip: mogli zamiast tego dac "press x to continue" Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 445 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Loadingi to jest wysoka poprzeczka. Nie mowie tutaj o zgonie, czy wczytaniu gry z menu, ale tak jak wspomniał Wojtek. Najeżdżasz na szybka podroż w drugim końcu mapy i zanim pościsz przycisk juz tam jesteś Matko boska. Dlaczego tak nie bylo w Wiedzminie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 969 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Piękny taniec. Jeżeli reszta misji z Mitycznych Opowieści, będzie tak dobra jak pierwsza, Legenda Tadayoriego, to duży plus dla developera za ich jakość. Lokacja, co jest chyba standardem w tej grze, też świetna, a sam pojedynek nie za łatwy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Sa lepsze od tej pierwszej. I fakt, Mityczne Opowieści są naprawdę świetne Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 23 minuty temu, YETI napisał: Jeżeli reszta misji z Mitycznych Opowieści, będzie tak dobra jak pierwsza, Legenda Tadayoriego, to duży plus dla developera za ich jakość. Lokacja, co jest chyba standardem w tej grze, też świetna, a sam pojedynek nie za łatwy. No one są (prawie) wszystkie robione na podbobnym schemacie: opowieść mnicha-sledztwo(głównie szukanie konkretnego miejsca za pomocą mapy bądź punktów orientacyjnych) i boss. IMO każda kolejna jest ciekawsza. A jeśli chodzi o bossów z tych opowieści to kotem był ten z Yarikawy. Koorde szkoda że ten poziom lethal dopiero dzisiaj wjeżdża. Gra jest piękna, cudowna i w ogóle ale niestety jest dziecinnie łatwa Chyba po Cuszimie wjadę w końcu w Nioha z DLCkami i wymasteruje to na 100% to sobie przypomnę czym jest wysoki poziom trudności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 463 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 8 godzin temu, Kmiot napisał: Ty, no nie wiem, opis trofeum mówi o 10, ale prawdę powiedziawszy ich nie liczyłem, ot - kłaniałem się każdemu z tabliczką, który napotkałem i samo wpadło. W zasadzie nadal się kłaniam z ciekawości o efekt. https://psnprofiles.com/trophy/11090-ghost-of-tsushima/37-honor-the-unseen Faktycznie, 10 Jakoś szybko poszło i nawet nie zauważyłem niestety... 1 godzinę temu, MEVEK napisał: Jest jeszcze cos... A mianowicie czarny ekran zamiast krotkiej cutscenki Specjalnie mi to nie przeszkadza, ale jednak ciecia jakies daja sie we znaki. Jak na exa to troszke czuje sie zawiecldziony. O to to to - pamiętam jak w Days Gone czepiałem się czarnego ekranu tuż przed załadowaniem cut-scenki, a tutaj takowej w ogóle nie ma - pyk, czarny ekran i jakieś odgłosy w tle, a Ty sobie wyobrażaj, że np Jin płynie łódką czy coś. Jasne, że ogólnie gierka jest cudna i zachwycająca, ale też w wielu miejscach widać cięcia i chodzenie na skróty. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 827 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Najlepszy strój z gry zdobyty 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 30 minut temu, Ryo-San napisał: No one są (prawie) wszystkie robione na podbobnym schemacie: opowieść mnicha-sledztwo(głównie szukanie konkretnego miejsca za pomocą mapy bądź punktów orientacyjnych) i boss. IMO każda kolejna jest ciekawsza. A jeśli chodzi o bossów z tych opowieści to kotem był ten z Yarikawy. Koorde szkoda że ten poziom lethal dopiero dzisiaj wjeżdża. Gra jest piękna, cudowna i w ogóle ale niestety jest dziecinnie łatwa Chyba po Cuszimie wjadę w końcu w Nioha z DLCkami i wymasteruje to na 100% to sobie przypomnę czym jest wysoki poziom trudności Zdajesz sobie sprawę że 100% w Niohu (i w dwójce pewnie tez tak będzie) oznacza przechodzenie wszystkich misji jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 463 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 A zdajesz sobie, że piszesz do @Ryo-San, który spędził pierdyliard godzin w The Division i Destiny, przechodząc te same misje po 300 razy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Tak, ale Division czy Destiny to samograje przy Niohu Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Fajnie ze dodaja nowy poziom ale juz gra skonczona, wszystkie misje poboczne zrobione tylko brakuje jakichs znajdziek do platyny ale jeszcze raz albo ng+ nie mam zamiaru zaczynac, nie ciagnie mnie ani troche bo w sumie juz wszystko w tej grze widzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 827 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 A ja jak tylko wpadnie ng+ to zaczynam drugi raz na najtrudniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 11 minut temu, Il Brutto napisał: Fajnie ze dodaja nowy poziom ale juz gra skonczona, wszystkie misje poboczne zrobione tylko brakuje jakichs znajdziek do platyny ale jeszcze raz albo ng+ nie mam zamiaru zaczynac, nie ciagnie mnie ani troche bo w sumie juz wszystko w tej grze widzialem. Ale ten poziom wychodzi właśnie dla tych co chcą przejść grę jeszcze raz. Choć trochę dziwi mnie że wypuszczaja ten poziom tak szybko przed NG+, które wypuszcza na bank skoro już newsy serwisy tworzą że na Reddicie jest tyle próśb o to Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 (edytowane) 38 minut temu, Voytec napisał: Zdajesz sobie sprawę że 100% w Niohu (i w dwójce pewnie tez tak będzie) oznacza przechodzenie wszystkich misji jeszcze raz? Czyli trzeba przejść grę 2 razy? Ogólnie to jeśli chodzi o Nioha to tam sama platyna chyba nie jest takim problemem jak wyciśnięcie 100% z DLCków bo tam dopiero jest podobno hardcore przez duże H. Oczywiście mówię to z tego co gdzieś tam wyczytałem bo sam w Nioha jeszcze nie grałem ale że Cuszima odpaliła mi zajawkę na feudalną Japonię to chyba pójdę za ciosem : ) Edytowane 27 lipca 2020 przez Ryo-San 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 463 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 17 minut temu, Voytec napisał: Tak, ale Division czy Destiny to samograje przy Niohu A pamiętasz Ty naszą nieudolną (i nieudaną) próbę rajdowania w The Division 2? Ciężko ten fragment nazwać "samograjem" W temacie - jaka zbroja jest the best? Bo ostatnio pojechałem przez pół mapy do domu (ignorując po drodze masę rzeczy), żeby armor Sakaiów założyć wreszcie, ale tak średnio z wyglądem bym powiedział... Tzn sama zbroja jest ok, ale te rogi jelonka na hełmie Słucham wciąż o tej zbroi legendarnego obrońcy uciśnionych wieśniaków i niby po odbiciu każdej z wiosek na dole mapy dostawałem kluczyki, ale okazuje się, że jednak jeszcze nie mam wszystkich, choć dałbym sobie rękę uciąć, że już dawno 6 sztuk wpadło. Teraz, Ryo-San napisał: Czyli trzeba przejść grę 2 razy? Ogólnie to jeśli chodzi o Nioha to tam sama platyna chyba nie jest takim problemem jak wyciśnięcie 100% DLCków bo tam dopiero jest hardcore. Oczywiście mówię to z tego co gdzieś tam wyczytałem bo sam w Nioha jeszcze nie grałem ale ze Cuszima odpaliła mi zajawkę na feudalną Japonię to chyba pójdę za ciosem : ) Tam jakieś misje "zmierzchu" trzeba było robić, czyli te same, tylko z jakimiś modyfikatorami, trudniejsze chyba... No i mam bardzo podobnie Też mnie naszło na NioHa po GoT - będzie mocny reality check, bo dawno już w żadne souls-lajki nie grałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Ja się ta zbroja zawiodłem, choć z podobna biegałem w Niohach Chociaż mi zbroja Sakaiow się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 445 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 (edytowane) Musze przyznac, ze w koncu przywolywanie rumaka dziala, jak zawsze tego chcialem. Konik od razu w jednej chwili pojawia sie blisko. A nawet jak jest pare krokow dalej to podchodzi by ulatwic nam interakcje. I to jeszcze nie wszystko. Jezeli w tym samym czase zaczniemy biec, uciekac od niego to czworonog i tak do nas podbiegnie i bedzie utrzymywal tempo przez chwile - mala rzecz a cieszy, bo wykonana solidnie Edytowane 27 lipca 2020 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 572 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Ta gra to prawdziwe cudo, nareszcie samurajski klimat średniowiecznej Japonii na jaki czekałem od czasów pierwszego Tenchu. Jestem już po prologu i pierwszych misjach, siłą musiałem się oderwać aby coś zjeść. Gram na hard, leją mnie mocno, padam często ale zgony nie irytują tutaj jak w N2 gdzie miałem ochotę pyerdolnąć padem. Bardzo podobają mi się grafika, muza, wstawki dialogowe i mega szybkie ładowanie gry. Tyle wrażeń na wstępie, ułomności narazie się nie dopatrzyłem, wracam zarzynać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 28 minut temu, Ryo-San napisał: Czyli trzeba przejść grę 2 razy? Ogólnie to jeśli chodzi o Nioha to tam sama platyna chyba nie jest takim problemem jak wyciśnięcie 100% z DLCków bo tam dopiero jest podobno hardcore przez duże H. Oczywiście mówię to z tego co gdzieś tam wyczytałem bo sam w Nioha jeszcze nie grałem ale że Cuszima odpaliła mi zajawkę na feudalną Japonię to chyba pójdę za ciosem : ) W 1 jest sporo farmy zeby zdobyc platyne, w 2 juz zmniejszyli wymagania i jest latwiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 33 minuty temu, Ryo-San napisał: Czyli trzeba przejść grę 2 razy? Ogólnie to jeśli chodzi o Nioha to tam sama platyna chyba nie jest takim problemem jak wyciśnięcie 100% z DLCków bo tam dopiero jest podobno hardcore przez duże H. Oczywiście mówię to z tego co gdzieś tam wyczytałem bo sam w Nioha jeszcze nie grałem ale że Cuszima odpaliła mi zajawkę na feudalną Japonię to chyba pójdę za ciosem : ) Nie chce Cię skłamać ale chyba nawet więcej niż 2 razy. Dlatego ja w Niohach 100% odpuściłem. Platynki i zaliczone dodatki mnie satysfakcjonują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Wlasnie, te klucze co sie otrzymuje od wiesniakow do zdobycia tej zbroi (potrzeba 6szt) to da sie ogarnac na 1 mapce czy reszta jest dopiero w drugim akcie? Bo mam chyba 3-4 i juz wszystkie osady odbite, pare znaków zapytania tylko zostalo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 4 są na pierwszej wyspie, 2 na drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 246 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Gram naprzemiennie z Wieśkiem 3 na PC, a calkiem niedawno gralem w Zeldę Breath of The Wild i muszę powiedzieć, że ciekawe są odczucia, widać, że "trochę" się wzorowali na Wieśku i Zeldzie w pewnych aspektach. Grałem jeszcze mało, ale gra nawet w krótkich posiedzeniach daje mnóstwo fajnej zabawy. Podoba mi się to, ze questy nie są specjalnie rozwleczone i w kilkunastominutowych posiedzeniach idzie zawsze coś ogarnąć. Jedynie dalej nie mogę się przyzwyczaić to tego braku locka na przeciwnikach, ale wątpię by dodali to w patchu , wiec jakos trzeba z tym żyć, aczkolwiek nikt mi nie powie, że to jest wygodne:). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 969 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 (edytowane) Kilka moich fotek. Edytowane 27 lipca 2020 przez YETI 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi