Skocz do zawartości

Spelunky 2

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie zapowiedź targów. Spokojnie to mogli wrzucić na koniec zamiast scenki z TLOU2 :P

Spelunky 2 >>> jakaś feudalna Japonia (w wykonaniu SP)

P.S. Pewnie gra, prędzej czy później, wyjdzie na wszystkie możliwe platformy, no ale na razie niech temat będzie w tym dziale, skoro Sony takie dobre  :banderas:

EDIT: Mam nadzieję, że Derek Yu sprawuje piecze nad projektem. Bo gościu dobrze ogarnia o co chodzi w roguelike'ach. 

Edytowane przez MBeniek
Opublikowano

W sumie to samo miałem napisać. Największy boner to by było oczywiście zapowiedź jakiegokolwiek Spelunky na Switcha, ale więcej na dużym ekranie też wzbudziło szybki namiocik.

Opublikowano

Bo Sony ma d.upie swoja kosole. Nawet zwiastuny gierek na Vite i PS4 na oficjalnym kanale na Youtube sa oznaczane jako gry tylko na PS4. Trudno tez mowic o jakimkolwiek wsparciu developerow, to ze wychodza jeszcze jakies gierki to po prostu wyraz chceci i ambicji tworcow. Poza tym ostatni powod czyli Vita jest nuz troche za slaba na dzisiejsze indyki

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

W końcu będzie można pograć online :banderas: ale z tego co widzę to ginąć będę jeszcze częściej :pawel:

Premiera niestety dopiero w 2019.

Edit:

Co do największych zmian, oprócz możliwości grania online, to m.in:

Cytat

For example, each level will have a second layer that you can go back and forth between. Sometimes the entrance is right there and sometimes it’s a hidden shortcut. Even though the gameplay is still 2D platforming, this adds a feeling of a third dimension to the exploration.

We’ve also added liquid physics that are really fun to play with – combined with the destructible terrain you get things like dynamic water or lavafalls that you have to deal with on each run.

https://blog.us.playstation.com/2018/08/29/first-look-spelunky-2-gameplay-mossmouth-interview/

Plus kilka screenów:

Spoiler

29395162307_914d8837b6_o.jpg

29395162767_ca2b1d03f1_o.jpg

42523148150_b3c05e3b72_o.jpg

Edytowane przez MBeniek
Opublikowano

Wyglada na wiecej tego samego ;) Nowe zdolnosci sa spoko, cieszy bardziej rozbudowana fizyka w tym przede wszystkim symulacja cieczy ktora zapowiada sie na prawdziwy gamechanger. Super ze bedzie coop online. 

Opublikowano

Obok Dmc5 najbardziej wyczekiwana gra przeze mnie, ale graficznie nie podoba mi się, coś mi tu nie pasuje i odpycha. W każdym razie 100% znowu wpadnie :fsg:

Opublikowano (edytowane)

mi się najbardziej podobał oryginał, mam też do niego największy sentyment 

g_-_-x-_-_s_x20150820133020_0.jpg

potem już tylko był downgrade 

Edytowane przez oni
  • 1 rok później...
Opublikowano

Premiera za miesiąc! Cały trailer oglądałem z obawą, że nie będzie zabawy cieczą, ale cała szczęście nie porzucili tego

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Najlepszy news tego eventu :banderas: Wspaniałe to będzie pożegnanie generacji :fsg:,

A przez tą ciecz czuję, że będę ginął w jeszcze bardziej kuriozalny sposób :usmiech:

edit: https://twitter.com/mossmouth/status/1291481377158787073 -> wersja na steam wyjdzie trochę później i z czasem chcą przenieść tytuł na inne platformy

Edytowane przez MBeniek
Opublikowano

Świetna wiadomość, kilka dni temu zastanawiałem się czy wyjdzie pod koniec roku czy jednak obsuwa na 2021, a tu duża niespodzianka:) 

Gameplay wygląda bardzo dobrze i zachęcająco, jest to bezpieczny sequel bez udziwnień, ale dla mnie to plus - jedynka jest bliska ideału imo.