MBeniek 3 260 Opublikowano 30 września 2020 Autor Opublikowano 30 września 2020 14 godzin temu, XM. napisał: No i pierwsze co zrobiłem po 2 zgonach to zmieniłem sterowanie na klasyczne bo te nowe dramat. Klasyczne? Chyba nie widziałem tam takiej opcji. Czy chodzi ci o ten wł/wył automatyczny bieg? Na początku też wydawało mi się jakieś dziwne te sterowanie, ale jak ginąłem to i tak przez jakieś nowe pułapki lub sprawdzanie jak coś działa, a teraz już normalnie wszystko ładnie wchodzi. A co do tego, że jest strasznie ciężko to poczekaj aż dojdziesz do poziomów 3-X Aż się boję myśleć co będzie przy czwartym poziomie i dalej. 27 minut temu, stoodio napisał: Można by przenieść temat do multiplatform. Jeśli jakaś gierka wyszła na jedną platformę (xbox/ps/switch) + pc, to dalej zostaje w dziale tej jednej platformy. W ogóle jakoś wątpię, że na tym forum znajdzie się osoba, która będzie w to grała na pc. Podejrzewam, że kto jeszcze nie kupił na ps4, to pewnie czeka na wersję na switcha - rogaliki idealnie wchodzą na przenośnych konsolkach. Sam pewnie kupię drugi raz Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Zmieniłem pod l1 wchodzenie do pomieszczen, r1 bieg i defaultowo postać chodzi. Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 3-1 to pikuś, gorzej się robi od 5-1. Speedunky w tej części to będzie masakra... Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Najdalej po 150 zgonach 4-4, ale ja nie o tym. ILE TA GRA MA SEKRETOW. W porównaniu do jedynki to kurczę- dwa różne etapy na poziom, mnóstwo nowych broni, itemów, różnych sklepikarzy, challengey...o panie. Ciekaw jestem kiedy wszytko ludzie rozwiklaja i jaki jest odpowiednik piekla w tej części jako ostatni finałowy etap. No świetny sequel i kiedy myślałem, że niepotrzebny tak grając jaram się i ciesze że nikt mnie nie słuchał w podjęciu tej decyzji xD Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 Poszło! Gra jest o wiele trudniejsza niż jedynka, niestety głównie też z tego powodu że i mniej sprawiedliwa - taki dark souls 2 gdzie czasem jak się załaduje etap to nie wiadomo jak i gdzie się przedostać przez te masę przeciwników. Teraz zaczyna się dopiero zabawa z sekretami. 1 1 Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 3 października 2020 Opublikowano 3 października 2020 Mnie ostatnio zupełnie nie idzie - strasznie irytujący jest ten curse pot. Byłem na ostatniej prostej do czegoś wielkiego i ni z dupy ni z pietruchu coś rozbiło urnę i duch dołączył do zabawy Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 3 października 2020 Opublikowano 3 października 2020 Przerabana ta dżungla w tej części, black market też jakiś bardziej nasączony przeciwnikami no masakra jak będzie się chciało zrobić w tej części ostatnia bonusową rundę to Run będzie trwał z 40 minut. Czasem to hoi strzela od tanich zagrywek, a szczytem są ukryte niedźwiedzie pułapki w dżungli których nie widać poza małym wystający bolcem albo trapy mocno zlewajace się z budową etapu. Wulkan prosty, DOPOKI cos komus nie odyebie/nie wybuchnie i nagle sie okazuje ze nie da sie przejsc etapu bo wszystko jest pokryte lawą i nie przejdziemy. Boss w 3 to wiadomo buła. 4-x na pamięć znam i lecę jak przecinak(japoński layout - piramidy jeszcze nie szlifowalem), to samo 5-1 z lodową jaskinia, ale szczyt to poyebane 6-1/3 gdzie runda to jakis nielogiczny labirynt z miliardem latających pierdół. Aż strach pomyśleć jak wyglądają ostatnie bonusowe etapy, a sam ostatni boss w podstawowe rozgrywce trochę lipa i klon Yamy z jedynki. Gra ogolnie jest GOTY, ale jednak boli trochę recykling wszystkiego, zwłaszcza pierwsza połowa gry to jest Spelunky 1 z ficzerami z dwojki. Mały tip - pamiętajcie smażyć indyka dla dodatkowego żarcia. Jest ich sporo i czasem się zdarza że po wyjściu z kopalni mam już 10 żyć. Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 3 października 2020 Opublikowano 3 października 2020 Zasadnicze pytanie. Czy gra ma ten sam limit czasowy, co w jedynce? W sensie, czy w pewnym momencie pojawia się "duch", który wymusza zakończenie etapu? Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 4 października 2020 Opublikowano 4 października 2020 (edytowane) Duch pojawia się po 3 minucie, także jest czas na eksploarację. Do tego pewne miejsca mają gwarantowany przedmiot, który daje nam dodatkowe 60 sekund (zazwyczaj tam, gdzie jest coś do zrobienia). Każdy kij ma jednak dwie strony medalu i jest pewna urna na planszy, której rozbicie od razu wywołuje ducha Edytowane 4 października 2020 przez stoodio 1 Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 4 października 2020 Opublikowano 4 października 2020 No i duch w tej części po pewnym czasie zamienia się jeszcze w dwa duchy które są ultra szybkie. To tak żeby nie było za wesoło. 1 Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 4 października 2020 Opublikowano 4 października 2020 A żeby było wręcz smutno, to po 4 minutach mamy już 4 duchy. Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 4 października 2020 Opublikowano 4 października 2020 Widzialem ze odkryles ostatni skrot, @stoodio- jak Ci się udało ludka doprowadzić do babki od budowania tuneli? W tej części wyrywa się strasznie pomocnik i nie ma co jak bezpiecznie przeprowadzić. Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 4 października 2020 Opublikowano 4 października 2020 Skorzystałem ze skrótu z 1-4, tam jest zawsze typek. Przedzierałem się przez dżunglę, gdzie łatwiej mi było uśpić/uziemić "pomocnika" (dobre są takie "dołki" - biega w kółko i wali w kimę) i go, go, go do wyjścia. Spokojnie ponad 100 prób i pykło... Złoty klucz przy tym randomowym chaosie to pryszcz. Potem się okazało, że Spoiler w 4-2 masz gwarantowanego pomagiera i tylko 2 etapy do przelecenia. Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 5 października 2020 Opublikowano 5 października 2020 Znalazłem zayebisty sposób na dostarczenie niewolnika do babki od tuneli- wystarczy go na początku etapu złapać, puścić i położyć się obok niego. Gość zasypia i mamy spokój na cały etap. Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 5 października 2020 Opublikowano 5 października 2020 Pisałem o usypianiu - są różne sposoby. Z tym "spokojem na cały etap" to niestety różnie bywa, lubi się obudzić i zdechnąć po drodze. Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 5 października 2020 Opublikowano 5 października 2020 A to nie ogarnąłem we wcześniejszym poście o co chodzi z tym uspieniem teraz klucz i potem jadę już ze wszystkimi lokacjami. Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 6 października 2020 Opublikowano 6 października 2020 Co mogłem, to porobiłem - reszta wyzwań była dla mnie zbyt enigmatyczna, więc zajrzałem w internety (fajny pliczek, zbiera wszystko do kupy): https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1LqvgWWfybs6BTFVSKtN_bq8ddY3YhRucKZTnQIc0Zzg/htmlview Po lekturze z żalem stwierdzam, że platyny nie będzie - co tam się odjaniepawla... 1 Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 6 października 2020 Opublikowano 6 października 2020 Jak się dostać do duatu? Oko w 1-x zdobyte, korona, ankh i sceptre również, następnie poświęcam się na ołtarzu i nic się nie dzieje - po prostu wraca mnie do początku rundy... Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 6 października 2020 Opublikowano 6 października 2020 Masz 1hp i giniesz od upadku na ołtarz - to nie jest ofiara. Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 6 października 2020 Opublikowano 6 października 2020 To jak to zrobić? Muszę mieć minimum 2 życia? Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 6 października 2020 Opublikowano 6 października 2020 No tak - upadając z wysokości na ołtarz, stracisz 1hp i będzie ci się kręcić w głowie, złożysz się w ofierze (kolejny hpk). A tu od samego upadku pęka Ankh i po ptokach 1 Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 6 października 2020 Opublikowano 6 października 2020 Dziś 8 razy doszedłem do złotego miasta lub piramidy i jakoś głupio ginalem... raz mi się udało doczlapac do Duatu, ale na bossie zginalem. Nie wiem jak zrobić płatynke w tej grze jak ten duat to połowa true endingu . Oczywiście prostsza połowa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi