PRQc 705 Opublikowano 13 września 2020 Opublikowano 13 września 2020 https://www.gamesradar.com/amp/read-the-world-exclusive-spelunky-2-review-and-more-in-the-latest-issue-of-edge-magazine/ Edge zrecenzował już Spelunky 2 i są zachwyceni sequelem. We wtorek sami sprawdzimy jak wypadła druga część:) Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 13 września 2020 Opublikowano 13 września 2020 Wyjdzie to na Switch w ogóle? Idealna gierka do handhelda. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 13 września 2020 Autor Opublikowano 13 września 2020 Z czasem pewnie wyjdzie na wszystkie możliwe platformy, tak jak pierwsza część. Na psn gra będzie kosztować 20$, więc u nas pewnie standardowe 84zł. Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 13 września 2020 Opublikowano 13 września 2020 Marzenie ściętej głowy, ale byłoby fajnie, gdyby Spelunky 2 wjechało z zaskoczenia na Vitę Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 13 września 2020 Autor Opublikowano 13 września 2020 (edytowane) Dobre, ale nie ma szans xD Nawet gdyby vita nie była już martwą konsolką to pamiętam, że już w jedynce gra potrafiła mocno zacząć klatkować gdy był poziom z zalaną dżunglą czy lodowy labirynt. Więc teraz przy tej całej fizyce płynów to nie wyobrażam sobie jakby to miało działać. Edytowane 13 września 2020 przez MBeniek Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 15 września 2020 Opublikowano 15 września 2020 Kupiłem, pobrałem - sprawdziłem 5 minut. Bardzo przyjemne deja vu 1 Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 15 września 2020 Opublikowano 15 września 2020 O ja cię wcale nie pitolę! Nie ma letko - 19 powtórzeń zajęło mi wyjście z pierwszego etapu: Gierka jest najeżona masą nowych pułapek, fauna i flora tez tylko czyha na nasz błąd. Wszystko musi iść w odstawkę, bo magia "jeszcze jednego podejścia" nie pozwala odkleić sie od TV 4 Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 16 września 2020 Autor Opublikowano 16 września 2020 Ja wczoraj pograłem tylko godzinkę z kolegą online i w pełni się zgadzam z tym zdaniem: Cytat You know when you finish a movie or book or game you love, and you wish you could experience it again for the first time? That’s what it has felt like to play Spelunky 2. I get to play my favorite game for the first time all over again. This isn’t a sequel. It’s yet another chance to play Spelunky with fresh eyes; everything is just a little different, another stroke that proves perfection is imperfect. Even the best can get better. I podobnie jak stoodio ginęliśmy głównie w pierwszym etapie, a i tak funu co niemiara. Ale o dziwo raz udało nam się dojść do bossa, ale to raczej tylko dlatego, że po dżungli zamiast trzeciego etapu był od razu on - nie wiem czy to bug czy gra losuje ile będzie etapów. Oczywiście samego bossa nie udało nam się pokonać 1 Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 16 września 2020 Opublikowano 16 września 2020 Każdy etap ma mieć mini-bossa - także to nie przypadek, że na końcu dżungli czeka na nas "on" Ja myślałem, że go na luzie załatwię, ale niestety miał parę asów (czy raczej bomb) w rękawie... Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 16 września 2020 Autor Opublikowano 16 września 2020 4 minuty temu, stoodio napisał: Każdy etap ma mieć mini-bossa - także to nie przypadek, że na końcu dżungli czeka na nas "on" W sensie po dżungli mieliśmy tego bossa Spoiler co w jedynce na "końcu" (Olmec) Jeśli to jest tylko "miniboss" dla dżungli to ciekawe jaki jest ostatni Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 16 września 2020 Opublikowano 16 września 2020 Ludzie cisną w dwójkę a ja dopiero odkryłem jedynkę Ale z dwójką będzie podobnie jak z jedynką - dla ludzi 10/10 a tylko wybrani skończą grę od początku do końca Cytuj
Szymek 1 055 Opublikowano 16 września 2020 Opublikowano 16 września 2020 No ja też ostatnio odkryłem jedynkę i pewna sobota uciekła mi nie wiadomo kiedy. Troszkę się przeraziłem i usunąłem z dysku xD 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 16 września 2020 Opublikowano 16 września 2020 (edytowane) Nie wiem, czy jest nadzieja na wersję na Switcha? Kiedyś na Twitterze główny dowodzący wspomniał, że dostaje dużo komentarzy itp. od chętnych, ale jakoś jedynka nigdy nie wyszła. To może sequel? A gdyby wyszedł to dużo się straci, gdy zacznie się od drugiej części? Czy wszystkie patenty z poprzedniej części są również i tu? Naszła mnie ochota na dobrego rogalika, a ponoć w tej grze są zaskakujące i unikalne mechaniki. Edytowane 16 września 2020 przez zdrowywariat Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 16 września 2020 Autor Opublikowano 16 września 2020 Derek Yu (twórca gry) zapytany na początku roku o wersję na switcha odp, że wszystko w swoim czasie, ale póki co skupiają się na ps4&pc. Więc tak, na 99,99% wyjdzie na switcha (i xboxa). I imo - nie, nie traci się wiele nie grając najpierw w jedynkę. Tam nie ma żadnej fabuły i też ciężko stwierdzić, że grę się przeszło. Dwójka to rozwinięcie idei i ulepszenie tego co było w pierwowzorze. Podejrzewam, że właśnie dlatego pierwsza część nie wyszła na switcha, ponieważ pewnie byli już w zaawansowanych pracach nad sequelem i stwierdzili, że nie ma sensu wydawać jedną część i zaraz następną. Główną, dużą nowością w sumie jest dodanie możliwości grania online. Więc równie dobrze można by zapytać czy trzeba ograć overcooked (1) zanim się weźmie za dwójkę 1 Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 16 września 2020 Opublikowano 16 września 2020 Swoją drogą polecam świetną lekturę autorstwa Dereka: Spelunky od kuchni. Gierka rozłożona na czynniki pierwsze -anegdoty, algorytmy, ciekawostki. 1 Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Pracuję właśnie nad skrótem do 3 etapu.. Jeśli miałbym wskazać jakiś mankament kontynuacji, to będzie to niestety OST - tracki są jakieś takie nijakie. Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 26 września 2020 Opublikowano 26 września 2020 Ponad 300 śmierci później wreszcie udało się ukończyć grę: Jest grubo - a to dopiero początek przygody... 4 1 Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 27 września 2020 Opublikowano 27 września 2020 Jak oceniasz poziom trudności w stosunku do pierwszej części? mi wydaje się trudniejsza mimo doświadczenia i sporego ogrania z pierwowzoru. Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 28 września 2020 Opublikowano 28 września 2020 (edytowane) Jest trudnej - weteran jedynki będzie się musiał nieźle napocić, a co dopiero jakiś nowicjusz. Wprowadzili statusy (posion/curse), masę wrednych przeciwników już na pierwszych etapach (krety/jaszczurki/witch doctor), losowe wydarzenia potrafią popsuć run (lawa/curse pot), trzeba się przebić przez większą ilość etapów. Ale fun pozostał ten sam Edytowane 28 września 2020 przez stoodio Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 29 września 2020 Opublikowano 29 września 2020 Za godzinkę premiera na steamie Może wreszcie pojawi się jakiś ruch w temacie... :d Cytuj
XM. 11 022 Opublikowano 29 września 2020 Opublikowano 29 września 2020 Kupiłem i Ja! 100% w jedynce więc wchodzę jak dzik w szyszki... I dostaje wpierdol. Jest strasznie ciężko. No i pierwsze co zrobiłem po 2 zgonach to zmieniłem sterowanie na klasyczne bo te nowe dramat. Może teraz będzie lepiej. Pierwszy zgon u shopkeepera xd myślałem, że stara technika działa a tu zonk. Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Można by przenieść temat do multiplatform. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi