Skocz do zawartości

Guacamelee! 2

kes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

21 godzin temu, mugen napisał:

Tu masz całą mapę lokacji, musisz dojść do 'wyjścia' po lewej na górze.

Pokaż ukrytą zawartość

guacamelee-2-badlands-100-collectibles-c

OK, dzięki, rozumiem, ale jak wrócić z tego fragmentu z mojego screena? Czy można z mapy się "cofnąć", czy muszę jakoś wracać postacią w grze?

Opublikowano

Trochę mnie dziwi taka sytuacja. Grając w jedynkę w sumie nie dało się zabłądzić. System umiejętności, które otwierają drogę do kolejnych lokacji prowadził za rączkę. Przykładowo nie miałem dasha to nie wszedłem do krainy gdzie trzeba go używać. 
Czy w dwójce serio się to zmieniło?

Opublikowano
24 minuty temu, giger_andrus napisał:

Trochę mnie dziwi taka sytuacja. Grając w jedynkę w sumie nie dało się zabłądzić. System umiejętności, które otwierają drogę do kolejnych lokacji prowadził za rączkę. Przykładowo nie miałem dasha to nie wszedłem do krainy gdzie trzeba go używać. 
Czy w dwójce serio się to zmieniło?

Nie, nie zmieniło dlatego też się dziwię, że kolega się zaciął. Stawiam, że coś musiał ominąć albo lami :pawel:

Opublikowano

Tak po prawdzie to w dwójce jeszcze trudniej się zgubić niż w jedynce, mimo bycia metroidvanią gra ma bardziej liniowy vibe ustawiając większość bonusów gdzieś w okolicy głównej ścieżki i ciężko mi zrozumieć jak tu się można zgubić.

Opublikowano

Nie rozumiem w czym masz problem, jesteś tam gdzie na pierwszym screenie, po co? Jak sobie przejdziesz , albo dasz quit i load, to będziesz przy 'ołtarzu' z drugiego screena i idziesz w rejon mapy z trzeciego.

rbANqHu.jpg

• Dzięki 1
Opublikowano

Dobra koledzy, wymiękam i porzucam tą grę. Z poziomu gry nie można zmienić swojej lokalizacji, żeby wbić jakieś ukryte bonusy, dostępne po upgradach umiejętności.

1 minutę temu, mugen napisał:

Nie rozumiem w czym masz problem, jesteś tam gdzie na pierwszym screenie, po co? Jak sobie przejdziesz , albo dasz quit i load, to będziesz przy 'ołtarzu' z drugiego screena i idziesz w rejon mapy z trzeciego.

rbANqHu.jpg

O dzięki, jakieś światełko w tunelu

Opublikowano

coś mi świta z tym fragmentem na screenach wyżej że był kur/ewsko trudny znaczy trzeba było bardzo dobrze wykminić timing i musiałem obejrzeć na yt jak ktoś to przechodzi

Opublikowano
12 godzin temu, mugen napisał:
12 minut temu, tukan napisał:

coś mi świta z tym fragmentem na screenach wyżej że był kur/ewsko trudny znaczy trzeba było bardzo dobrze wykminić timing i musiałem obejrzeć na yt jak ktoś to przechodzi

Na YT gostek przefrunął to pod postacią ptaka. Tylko, że nie mam takiego skilla dla ptaka (jeszcze).

Opublikowano

No ale coś musiałeś ominąć, bo w levelach dla koguta jak wchodzisz to dostajesz skilla, którego potem używasz do wyjścia inną drogą, nie można się tam zaciąć. 

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Lekki offtop będzie bo nie chce mi szukać tematu o jedynce. Wróciłem do jedynki po bardzo długim czasie. Nie chce mi się jej zaczynać od nowa więc wracam w rozgrzebany temat bo platynka musi być. Przypomnijcie mi bo kompletnie zapomniałem dwóch rzeczy. Co dają te żółte kwadraciki pod paskiem energii (klepie właśnie bossa w Sierra Morena i ile bym mu combów nie doyebał to kwadraciki zawsze są full) no i najważniejsze pytanie jak się ściąga białą osłonkę z przeciwników? Tak wiem to wszystko było wytłumaczone na początku gry ale nie chce mi się zaczynać od zera a google chooya wie w tym temacie.

Thank you from mountain!

p.s screen przypadkowo podglądowy

ef1a29e475bc4.jpg

Edytowane przez Ryo-San
Gość Rozi
Opublikowano

Kwadraciki to stamina, dzięki której wykonujesz ataki specjalne, a białą osłonę niszczysz po prostu w nią bijąc normalnymi atakami.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Gram sobie i jest równie zajebiście co w pierwszej części, mnóstwo fajnych o nowych pomysłów, milion nawiązań do popkultury. Ale zdaje mi się że gra jest łatwiejsza i bardziej liniowa niż pierwsza część