lysy0800 5 Opublikowano 21 lutego 2020 Opublikowano 21 lutego 2020 21 godzin temu, mugen napisał: Tu masz całą mapę lokacji, musisz dojść do 'wyjścia' po lewej na górze. Pokaż ukrytą zawartość OK, dzięki, rozumiem, ale jak wrócić z tego fragmentu z mojego screena? Czy można z mapy się "cofnąć", czy muszę jakoś wracać postacią w grze? Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 Grałem na premierę, więc nie bardzo pamiętam, ale jak wyłączysz grę to nie zaczynasz po ponownym włączeniu przy 'ołtarzyku'? Cytuj
giger_andrus 3 145 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 Trochę mnie dziwi taka sytuacja. Grając w jedynkę w sumie nie dało się zabłądzić. System umiejętności, które otwierają drogę do kolejnych lokacji prowadził za rączkę. Przykładowo nie miałem dasha to nie wszedłem do krainy gdzie trzeba go używać. Czy w dwójce serio się to zmieniło? Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 24 minuty temu, giger_andrus napisał: Trochę mnie dziwi taka sytuacja. Grając w jedynkę w sumie nie dało się zabłądzić. System umiejętności, które otwierają drogę do kolejnych lokacji prowadził za rączkę. Przykładowo nie miałem dasha to nie wszedłem do krainy gdzie trzeba go używać. Czy w dwójce serio się to zmieniło? Nie, nie zmieniło dlatego też się dziwię, że kolega się zaciął. Stawiam, że coś musiał ominąć albo lami Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 Tak po prawdzie to w dwójce jeszcze trudniej się zgubić niż w jedynce, mimo bycia metroidvanią gra ma bardziej liniowy vibe ustawiając większość bonusów gdzieś w okolicy głównej ścieżki i ciężko mi zrozumieć jak tu się można zgubić. Cytuj
lysy0800 5 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 Heh, a jednak W Guacamelee (1) mam platynę, więc moje zdziwienie brakiem możliwości dalszego przejścia jest tym większe. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 Nie rozumiem w czym masz problem, jesteś tam gdzie na pierwszym screenie, po co? Jak sobie przejdziesz , albo dasz quit i load, to będziesz przy 'ołtarzu' z drugiego screena i idziesz w rejon mapy z trzeciego. 1 Cytuj
lysy0800 5 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 Dobra koledzy, wymiękam i porzucam tą grę. Z poziomu gry nie można zmienić swojej lokalizacji, żeby wbić jakieś ukryte bonusy, dostępne po upgradach umiejętności. 1 minutę temu, mugen napisał: Nie rozumiem w czym masz problem, jesteś tam gdzie na pierwszym screenie, po co? Jak sobie przejdziesz , albo dasz quit i load, to będziesz przy 'ołtarzu' z drugiego screena i idziesz w rejon mapy z trzeciego. O dzięki, jakieś światełko w tunelu Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 23 lutego 2020 Opublikowano 23 lutego 2020 Ale o co chodzi? Ktoś zatrzasnął drzwi? Nie mam jakiejś umiejętności, by przejść dalej to robię tył zwrot i przeczesuję mapkę. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 23 lutego 2020 Opublikowano 23 lutego 2020 coś mi świta z tym fragmentem na screenach wyżej że był kur/ewsko trudny znaczy trzeba było bardzo dobrze wykminić timing i musiałem obejrzeć na yt jak ktoś to przechodzi Cytuj
lysy0800 5 Opublikowano 23 lutego 2020 Opublikowano 23 lutego 2020 12 godzin temu, mugen napisał: 12 minut temu, tukan napisał: coś mi świta z tym fragmentem na screenach wyżej że był kur/ewsko trudny znaczy trzeba było bardzo dobrze wykminić timing i musiałem obejrzeć na yt jak ktoś to przechodzi Na YT gostek przefrunął to pod postacią ptaka. Tylko, że nie mam takiego skilla dla ptaka (jeszcze). Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 23 lutego 2020 Opublikowano 23 lutego 2020 No ale coś musiałeś ominąć, bo w levelach dla koguta jak wchodzisz to dostajesz skilla, którego potem używasz do wyjścia inną drogą, nie można się tam zaciąć. Cytuj
Szymek 1 055 Opublikowano 6 maja 2020 Opublikowano 6 maja 2020 Obecnie gierka jest za 21 zł na psn. Niedawno skończyłem jedynke która bardzo mi siadła. Druga część jest lepsza/gorsza/powinienem już ściągać ? Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 28 maja 2020 Opublikowano 28 maja 2020 (edytowane) Lekki offtop będzie bo nie chce mi szukać tematu o jedynce. Wróciłem do jedynki po bardzo długim czasie. Nie chce mi się jej zaczynać od nowa więc wracam w rozgrzebany temat bo platynka musi być. Przypomnijcie mi bo kompletnie zapomniałem dwóch rzeczy. Co dają te żółte kwadraciki pod paskiem energii (klepie właśnie bossa w Sierra Morena i ile bym mu combów nie doyebał to kwadraciki zawsze są full) no i najważniejsze pytanie jak się ściąga białą osłonkę z przeciwników? Tak wiem to wszystko było wytłumaczone na początku gry ale nie chce mi się zaczynać od zera a google chooya wie w tym temacie. Thank you from mountain! p.s screen przypadkowo podglądowy Edytowane 28 maja 2020 przez Ryo-San Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 28 maja 2020 Opublikowano 28 maja 2020 Kwadraciki to stamina, dzięki której wykonujesz ataki specjalne, a białą osłonę niszczysz po prostu w nią bijąc normalnymi atakami. Cytuj
Pupcio 18 646 Opublikowano 31 sierpnia 2020 Opublikowano 31 sierpnia 2020 Gram sobie i jest równie zajebiście co w pierwszej części, mnóstwo fajnych o nowych pomysłów, milion nawiązań do popkultury. Ale zdaje mi się że gra jest łatwiejsza i bardziej liniowa niż pierwsza część Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi