Gość Kyo Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 W skrócie: Zbiór opowiadań innych autorów. Premiera 8 listopada! Cytat SUPERNOWA Niezależna Oficyna Wydawnicza NOWA szykuje na ten miesiąc nie lada gratkę dla wielbicieli twórczości Andrzeja Sapkowskiego. Już 8 listopada do księgarń trafi książka „Wiedźmin. Szpony i kły”. Oficjalny opis 400-stronnicowego zbioru „Wiedźmin. Szpony i kły”:No tak. Trzydzieści lat. Wiedźmin do wynajęcia za trzy tysiące orenów. Gdy pojawił się w Wyzimie, w karczmie „Pod Lisem” nie był młodzieniaszkiem. Pobielałe włosy, szrama na twarzy i ten charakterystyczny, paskudny uśmiech.Zaczął od górnego C: trzech oprychów, potem strzyga i kolejne stwory – ludzkie bądź nieludzkie – niegodne żyć w świecie, który został nam dany.A potem Biały Wilk poszedł własną drogą. Ciernistą, tak bym to ujął, ale cóż, każdy uczy się na błędach. Gdzieś w oddali łypie do mnie znacząco Hollywood, ale na razie cieszmy się tym, co wyłowiła z wiedźmińskiego konkursu „Nowa Fantastyka” i superNOWA: jedenaście opowieści zainspirowanych losami Geralta oraz jego przyjaciółek i kamratów.Czytałem je z uwagą, nie ingerując. Są wśród uczestników konkursu na „trzydziestkę” wiedźmina ludzie bardzo utalentowani. Wkrótce stworzą własne światy bądź zanegują istniejące. Nie straćmy ich z oczu! http://www.empik.com/nowa-ksiazka-fantasy-opracowanie-zbiorowe,p1167500156,ksiazka-phttp://lubimyczytac.pl/ksiazka/4811730/szpony-i-kly http://www.kawerna.pl/aktualnosci/ksiazki/item/17754-zbior-opowiadan-wiedzmin-szpony-i-kly-niebawem-w-sprzedazy.html Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 (edytowane) dajcie na wudkje Edytowane 2 listopada 2017 przez alienator Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 Przez chwilę miałem podgląd ceny w empiku: 36,90 zł ale to pewnie sugerowana Cytuj
zloto 737 Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 (edytowane) Czyli to są zbiory opowiadań, ale nie Sapka, tylko jakichś randomów? Tak zrozumiałem z tego chaotycznego opisu. Moze to i lepiej nawet, po tym jaki Sezon burz był przeciętny. Edytowane 2 listopada 2017 przez zloto 1 Cytuj
Moldar 2 267 Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 (edytowane) Andrzej Sapkowski przedstawia, ale nie będzie tam żadnego jego opowiadania Ale generalnie bardzo dobrze, sądzę, że jest sporo zapaleńców, którzy lepiej ogarną temat od niego. No i spoko, że autor to sam zatwierdza, to może dostaniemy jeszcze więcej historii, grunt aby to się jakoś kanonu trzymało. Edytowane 2 listopada 2017 przez Moldar Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 Czyli bierze teraz hajsy za udostępnianie licencji innym i do tego hajsy za publikację w jego książce? no no no. Przedsiębiorczy chłop. Cytuj
xbor 54 Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 (edytowane) Czyli bierze teraz hajsy za udostępnianie licencji innym i do tego hajsy za publikację w jego książce? no no no. Przedsiębiorczy chłop. A autorzy opowiadań pewnie "niech się cieszą że ich opublikowałem" i żadnej kasy nie zobaczą:D Edytowane 2 listopada 2017 przez xbor Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 w Empiku już jest "niedostępny" :( Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 Można już zamawiać np. na Selkar. Opowiadania: Spis treści: Marcin Zwierzchowski DZIEDZICTWO BIAŁEGO WILKA (przedmowa) Piotr Jedliński KRES CUDÓW (zwycięskie opowiadanie) Beatrycze Nowicka KREW NA ŚNIEGU. Apokryf Koral Sobiesław Kolanowski IRONIA LOSU Nadia Gasik CO DWIE GŁOWY... Katarzyna Gielicz SKALA POWINNOŚCI Barbara Szeląg BEZ WZAJEMNOŚCI Przemysław Gul LEKCJA SAMOTNOŚCI Tomasz Zliczewski NIE BĘDZIE ŚLADU Andrzej W. Sawicki DZIEWCZYNA, KTÓRA NIGDY NIE PŁAKAŁA Michał Smyk BALLADA O KWIATUSZKU Jacek Wróbel SZPONY I KŁY Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 Sprawdzi się z braku laku Cytuj
Rayos 3 177 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 a juz myslalem ze nowe cos calkiem od ASa... ale kto wie, moze opowiadania fanow beda lepsze niz proza sapkowskiego wezmie sie Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 (edytowane) Ciężko o poważny komentarz, więc cały pomysł skwituję tylko tym: xDDDDDDDDD edit:Serio będziecie kupować :v ? Edytowane 3 listopada 2017 przez Hendrix 3 Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 Sapek xDDDD - nawet nie chce mu się samemu wziąć do pisania. Jeszcze to pisanie, że Gdzieś w oddali łypie do mnie znacząco Hollywood Wezmę to może kiedyś z biblioteki publicznej jak się pojawi. Cytuj
Butt 3 435 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 Wezmę to może kiedyś z biblioteki publicznej jak się pojawi. Chyba tylko po to, żeby kutasy narysować na co 10 stronie. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 3 listopada 2017 Opublikowano 3 listopada 2017 Nie no, książki zawsze szanowałem - nawet te słabe. Pamiętam jak nieraz zdarzyło mi się sklejać wypadające stronice w książkach pożyczonych z biblioteki. Tak mnie ulica wychowała. ;) Cytuj
GwynBleidd_79 114 Opublikowano 4 listopada 2017 Opublikowano 4 listopada 2017 To nie jest pierwsza książka z opowiadaniami z świata Wiedzmina pisana przez innych pisarzy autoryzowana przez Sapkowskiego Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 4 listopada 2017 Opublikowano 4 listopada 2017 To nie jest pierwsza książka z opowiadaniami z świata Wiedzmina pisana przez innych pisarzy autoryzowana przez Sapkowskiego https://images84.fotosik.pl/885/5540d1544e5d6400med.jpg Ojciec to czytał. Syf podobno niemiłosierny. Opowiadania miksy(kontynuacje?) najlepszych historyjek z opowiadań, plus alternatywne rzeczywistości gdzie akcja toczy się w okupowanej przez Rosjan Polsce po drugiej wojnie światowej i w przyszłości gdzie Geralt poluje na roboty. Wolałem nie tykać. 1 Cytuj
Boomcio 4 155 Opublikowano 4 listopada 2017 Opublikowano 4 listopada 2017 (edytowane) Łojeje zabrzmiało strasznie! Ruscy w naszej prozie??? Only zone /stalker /gluhovski. Edytowane 4 listopada 2017 przez MAJOCHEY_PL Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 Jakim trzeba być łosiem, żeby płacić za takie grafomańskie fanfiki Nawet z chomika bym tego nie ściągnął A wydawnictwu Supernowa to superfallus w superdupsko za superżałosne gnojenie marki Wiedźmina Cytuj
Atos 392 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 To nie jest pierwsza książka z opowiadaniami z świata Wiedzmina pisana przez innych pisarzy autoryzowana przez Sapkowskiego https://images84.fotosik.pl/885/5540d1544e5d6400med.jpg Ojciec to czytał. Syf podobno niemiłosierny. Opowiadania miksy(kontynuacje?) najlepszych historyjek z opowiadań, plus alternatywne rzeczywistości gdzie akcja toczy się w okupowanej przez Rosjan Polsce po drugiej wojnie światowej i w przyszłości gdzie Geralt poluje na roboty. Wolałem nie tykać. Potwierdzam. Absolutne dno, sam nie wiem jakim cudem przebrnąłem do końca tych żałosnych opowieści. 2 Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 Sapkowski podobno nie bierze z tej książki kasy tylko ją "pobłogosławił" tak samo jak konkurs, a redaktor potwierdza, że to nie jest kanoniczne: http://www.fantastyka.pl/informacje/pokaz/1586 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi