tomzacz 202 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 No Koopa dobrej zabawy to była Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Kurde a miałem na pierwszy strzał dać jakieś zdanie z Koopa. Coś mnie pokusiło zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rayos 3 170 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Misiaczki, @Velius - ojcze założycielu Oj wy... Wy niezdrowe wariaty. Brak mi słów by cokolwiek sensownego tu napisać, więcej na pewno napiszę potem, jutro, czy później, przy okazji przygotowania infografiki, A BĘDZIE O CZYM PISAĆ! Chciałem przede wszystkim podziękować WAM wszystkim za wzięciu udziału w tym bądź co bądź magicznym wydarzeniu, bo czegoś takiego drugiego w polskim internecie NIE MA, po prostu NIE MA! Trzeci rok z rzędu praktycznie każdemu odwalała maniana i zamiast kulturalnej wymiany giftów nastąpił istny chaos, armageddon, apokalipsa i jeźdźcy apokalipsy na ten widok zawrócili swoje konie i pojechali gdzieś indziej, bo tu nie ma po czym sprzątać nawet. JESTEŚCIE FAN-TA-STY-CZNI! Po raz kolejny cały event zrobił mi święta, cudownie było oglądać te wszystkie prezenty, podziękowania, gify, niedowierzania, przekleństwa i żarty o mieszkaniu pod mostem albo w kartonie na ulicy (wiecie, że zaraz mi laptop umrze i głupio mi tak iść teraz podkraść komuś prąd? niestety, nie wziąłem agregatu ze sobą do kartonu ) . Magiczna atmosfera znana jedynie nam, użytkownikom FORUM PSX EXTREME! A najlepsze we wszystkim jest to, że oficjalnie nie brałem tym razem udziału, a wydałem najwięcej kasy z tych wszystkich 3 lat Anyway, nie czytacie przecież tego posta po to by słuchać smętów jakiegoś randoma z internetu, chcecie MIĘSKA, prawda? Na smęty, łzy radości i wylew swojej miłości jeszcze przyjdzie czas. PORA NA STATYSTYKI! Oczywiście dane są tylko poglądowe i nie ma ich zbyt dużo, powiedzmy, że to najgrubsze mięso bez przypraw i potrzebnych dla smaku warzyw i dekoracji. Obrazy mówią więcej niż tysiąc słów więc.... Tak wygląda ilość zakupionych gier w poszczególnych dniach. Jak widać, apogeum nastąpiło dzień przed wigilią, w same imieniny Adama i Ewy trochę się rozleniwiliście toną żarcia przy stole i był spadek o 13 gier. W pierwszy dzień Świąt każdy odpoczywał i integrował się z rodzinką, gdzie nastąpił najgwałtowniejszy spadek ilości zakupionych gier. Potem rosło, znowu nagły spadek, by potem znów podnieść sięi jużsystematycznie opadać aż do końca wydarzenia, kiedy to w ostatnich minutach wyprzedaży zostały rzucone ostatnie bomby jednocześnie podnosząc finalnie wynik. Sumarycznie w tym roku zostało kupionych 506 gier z czego aż 295 tytułów było unikalnych. A ja głupi myślałem, że w tym roku nie będzie aż takiego rozstrzału Brawo @Kymel, dopiąłeś swego i najchętniej kupowaną grą tegorocznego wydarzenia było... GENITAL JOUSTING ! Aż 14 użytkowników dostało wirtualne tryskające penisy do wspólnej zabawy. Najpopularniejszym gatunkiem była... AKCJA. Co w sumie jest pojęciem na steamie bardzo szeroko zakrojonym Pora na mięsko najwłaściwsze, danie główne... Ale najpierw jeszcze drobne przystawki Najtańszą przed obniżką grą było Orbt XL namiętnie kupowane przez @tomzacz razem z kodami na inne gierki. Najtańszą jednak grą po obniżce był Cat on a Diet Najdroższą grą przed obniżką był Wolfenstein II: The New Collossus kupiony przez @kes dla @kultywator a najdroższą po obniżce był... Spellforce 3, który obniżki w ogóle nie miał. Zakupiony przez Żonę Blantmana dla @blantman Na @Rayos wydano dodatkowe, pozasteamowe 500 PLN na dwóch zrzutkach za które otrzymał 250 PLN doładowanie do eShop oraz Skyrima na Switcha Na gry Steamowe WYDANO 14 911,34 PLN sumując to z zakupami dla Rayosa wydano 15 411,34 PLN Gdyby nie promocja, to zostałoby wydane 33 494,8 PLN + 500 PLN dla Rayosa. Dla chętnych tabelka Cóż pozostaje mi dodać? Czekajcie cierpliwie na infografikę, ta powinna się pojawić DO KOŃCA STYCZNIA. Tymczasem... Jeszcze raz dziękuję za udział w wydarzeniu i po prostu... grajcie w te gry, cieszcie się nimi, radujcie i się nie zmieniajcie, bo zaje.biści z was ludzie i srogie poyeby! Czapki z głów 6 9 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Dobro powraca Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Bardzo ładna ankieta ale może nie licz mojej żony bo to a)kontrowersyjny temat b) w sumie był to zakup poza steam bo i klucz taniej kupiła poza steam . Niech lepiej w statystykach będzie giereczka kupiona przez jakiegoś forumowicza na steam bezpośrednio. Kilka bombek było i to nie małych za ponad 100 zł Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 15k pln na giereczki, ja pier.dole xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Jak chcesz to wywale, ale nie widzę powodu by to robić nie umniejszajac oczywiście Twojej żonie, jest ona zaledwie kropla w morzu gier i raczej jej zakup nie wadzi ale jak mówiłem, chcesz, to wywale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tomzacz 202 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Tylko 15 tys.? Muszę więcej kasy przygotować na następny rok Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Poyebane społeczeństwo, 15 tys na jakieś zabawki dla dzieci xD A co za rok? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Do końca następnego roku bitcoin powinien być warty jakiś milion dolarów już, więc oh boy będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 8 minut temu, Rayos napisał: Jak chcesz to wywale, ale nie widzę powodu by to robić nie umniejszajac oczywiście Twojej żonie, jest ona zaledwie kropla w morzu gier i raczej jej zakup nie wadzi ale jak mówiłem, chcesz, to wywale Nie musisz wywalac ze statystyk ale dodaj przynajmniej najdroższą grę kupiona przez forumowicza na steam bo jestem ciekaw:D Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Pewnie Divinity II za te 145zł, szacun dla każdego kto mial jaja wydac tyle na tego sztosa @Rayos piekne zestawienie, sliczne dziekuje za włożoną prace oraz czas, jak wiadomo nie jest to łatwe i jestem pewny ze kazdy kto brał udzial mysli tak samo. Dodatkowo doyebales grami z tej i tamtej, no jestes wielki, czapki z głów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 37 minut temu, blantman napisał: Nie musisz wywalac ze statystyk ale dodaj przynajmniej najdroższą grę kupiona przez forumowicza na steam bo jestem ciekaw:D W takim wypadku Nioh za 179, na który się zrzucalismy, a potem tak jak velius mówi, divinity 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 1 godzinę temu, Rayos napisał: (...) Najdroższą grą przed obniżką był Wolfenstein II: The New Collossus kupiony przez @kes dla @kultywator (...) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 433 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 @Velius skoro nikt nie odgadł magicznego słowa to będziesz musiał wybrać najciekawsze życzeniaa/pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 2 godziny temu, Rayos napisał: Brawo @Kymel, dopiąłeś swego i najchętniej kupowaną grą tegorocznego wydarzenia było... GENITAL JOUSTING ! Aż 14 użytkowników dostało wirtualne tryskające penisy do wspólnej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) To co się wydarzyło przerosło zdecydowanie moje oczekiwania. Nie mogłem doczekać się godziny W by obdarować moją ofiarę. Chociaż już wcześniej Velsu i Rayos obdarowali mnie rogue legacy i beat copem. Nie wiedziałem do końca co to za gry na pierwszych dwóch miejscach wishlisty mojej ofiary ale nie wahałem się by podarować oba tytuły. Jak spojrzałem za kilka dni były ostro ogrywane. To mój pierwszy event i spodziewałem się jakiegoś indyka od mojego Mikołaja a tu Stona wjechał z atomówką w postaci Civ 6 i teraz w pracy nawet rozkminiam czy i jak szykować się na wojnę z Niemcami. No cudowny tytuł, a różnice względem piątej części mi bardzo leżą. Fala uderzeniowa tej bomby przyniosła mnóstwo kolejnych tytułów. South Park, Gta 4, Izaak, heroes 3 hd, superhot, to the moon, kopanito, Ftl, hotline miami 2, mother russia. To wszystko to wręcz pokłady gamingu. Ja naprawdę myślałem ze z całych mikolajek dostanę tylko jedną grę od Mikołaja właśnie a tu coś takiego Na pewno wszystko ogram, ale na spokojnie by nie dopadł mnie syndrom pirata, objawiający się zaczęciem wszystkich gier i nie skończeniem żadnej. Cześć gier czeka tez na zakup lepszego pada. Za każdą z tych wspaniałych gier próbowałem się odwdzięczyć jakimś dobrym tytułem, a ci co nie mieli dostali dodatkowo prysznic z tatą. Skala tego eventu była tak ogromna, że nie przygotowałem się na to by obdarować każdego. Na przyszły rok jednak się przygotuje lepiej. Dostałem tyle gier, ze nadszedł moment w którym już skasowałem listę i powiedziałem dość bo nie ogram wszystkiego a i budżet na gry dobiegał końca a odwdzięczyć się bardzo chciałem. Boże kochany, 15 tysięcy polskich złotych jesteście wspaniali i niesamowici. To community to wyjątek na skale światową. Nawet nie wiedzie jak mi zrobiliście święta tymi prezentami. Jak cudownie było oglądać wszystkie prezenty od innych dla innych. Velsu wielkie serduszko za organizacje i dla wszystkich za udział. Nosz kurde, nie mam słów. To wzruszające. DZIĘKUJĘ za gry, za wspaniałą społeczność, za prawdziwą magię świąt, za ten klimat ! Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Kosmos 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) 14 godzin temu, ireniqs napisał: Kurde a miałem na pierwszy strzał dać jakieś zdanie z Koopa. Coś mnie pokusiło zmienić. Ahaha, ja też, ale myślę nie no, za łatwe 15k na gierki. I to niby konsolomaniacy to wieczne bachory. Matko bosko, srogo. Gratki pany! Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Stona Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 341 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Kruczi gang, 15 kapci na gierki Szok i niedowierzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 433 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Jesteśmy poyebani, ale ja to podsumuje tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 341 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 W dniu 4.01.2018 o 22:01, Rayos napisał: Czekajcie cierpliwie na infografikę, ta powinna się pojawić DO KOŃCA STYCZNIA. @Rayos, czekamy! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 zapomniałem o tym całkowicie 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 @Rayos prosze sie wywiazac, caly czas czekam z koncowym przemowieniem na infografike 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 @Rayos infografika. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 niedlugo kwiecień nastanie i nadal nic :| Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi