Skocz do zawartości

Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 2018

Featured Replies

• Odpowiedzi 8,2 tys.
  • Wyświetleń 370,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• raven_raven
    raven_raven

• Tak jest, to już dzisiaj najciekawsza grupa  

• raven_raven
    raven_raven

Moj stary oglądał mecz Polska-Kolumbia i mowil mi ze ich spokojnie rozj,ebiemy ja mowie co ty pier,dolisz Polska drużyna zaraz spie,rdoli ten mecz on wstal stary wstal i mowi co ty k,urwa gnoju i lape

Opublikowano

To co typujemy

Fabiański-Bereszyński-Glik-Pazdan-Rybus-Góralski-Peszko-Grosicki-Zieliński-Kownacki-Lewandowski

Opublikowano

w życiu nie uwierzę że Sławomir Peszko zagra na Mistrzostwach Świata w Rosji

choćby minute 

Opublikowano

Nie no szanujmy, nawet w najczarniejszych scenariuszach nie zakładam wystawienia Peszki od początku.

Według mnie => Szczęsny, Bereszyński, Glik (lub Bednarek), Pazdan, Rybus, Linetty, Góralski, Grosicki, Kownacki, Zieliński, Lewandowski

Edytowane przez Cedric

Opublikowano
4 minuty temu, Bartg napisał:

To co typujemy

Fabiański-Bereszyński-Glik-Pazdan-Rybus-Góralski-Peszko-Grosicki-Zieliński-Kownacki-Lewandowski

Szczesny

Bereszynski - Glik - Pazdan - Rybus

Krychowiak - Goralski

Kownacki - Zielinski - Grosicki

Lewy 

comment_F2BpQxee1HkEZUDpiAA2KYYysyGqV7QA

Opublikowano
1 minutę temu, schabek napisał:

Szczesny

Bereszynski - Glik - Pazdan - Rybus

Krychowiak - Goralski

Kownacki - Zielinski - Grosicki

Lewy 

tak wyjdą, wierze 

Opublikowano
  • Autor

No Góralski w środku to mus.

Jak tak myślę to Stano chyba nie hiperbolizowałby specjalnie z tym opadem szczęki, a mi opadłaby szczęka chyba tylko w przypadku gdy:

- Krychowiak lub Lewy na ławce

- Milik lub Peszko od początku

Inne zmiany były naturalną rotacją, nie jakimś szokiem, nawet Glik od początku nie dziwiłby bo mówi się o tym od dłuższego czasu.

Tymczasem składy na Brazylia - Kostarya. Szkoda że nie ma Firmino, bo jak wszedł ze Szwajcarią to zrobił więcej niż Gabriel Jesus przez cały mecz.

DgSiAclW4AAmYBm.jpg

Edytowane przez c0ŕ

Opublikowano

Fagner, aż musialem wyguglać :frog: Gdzie te czasy jak się wymieniało 20 brazylijczyków z kadry z pamięci jednym tchem

Opublikowano
  • Autor

Daniego Alvesa nie ma, Danilo wypadł też z kontuzją a Fagner nie grał od dwóch miesięcy bo w kwietniu doznał kontuzji :pawel: 

no nie wiem co tak słabo na prawej obronie

pewnie jak Fagner nie wypali to będą wystawiać Marquinhosa na prawej.

Edytowane przez c0ŕ

Opublikowano
  • Autor

fajne video znalazłem na twitterze jak Fagner cieszy się po ogłoszeniu powołań

Edytowane przez c0ŕ

Opublikowano

Z takimi udami to tę typiarkę mogli wziąć zamiast niego, niezłe bomby musi sadzić z takiego kopyta.

Opublikowano

Przed turniejem nie wyobrazalem sobie skladu bez Piszczka i Kuby ale to co zagrali z Senegalem...

Dla mnie Krychowiak obowiazkowo musi byc i musi miec kumpla obok do lamania nog Escobarom. Zielu i Grosicki tez w skladzie no bo kto ma grac za nich. Chyba ze za Zielinskiego Teodorczyk i na 2 napadziorow

Opublikowano

Chyba żyjecie na innej planecie jeżeli obstawiacie wyjściową 11 bez Piszczka w składzie :)

Opublikowano

Piszczek kojarzył mi się zawsze z tym, że można na niego liczyć, z walką i z pewnością siebie, a z Senegalem był całkowitym zaprzeczeniem tego.

Opublikowano
2 minuty temu, szejdj napisał:

Chyba żyjecie na innej planecie jeżeli obstawiacie wyjściową 11 bez Piszczka w składzie :)

Szanse 50/50 imo

Opublikowano

Kostaryka nie ma pełnosprawnego napastnika. To największy mankament w porównaniu z poprzednim mundialem. Joel Campbell jest bez formy, a jego naturalny zmiennik z mistrzostw w Brazylii, Marcos Urena nie jest niestety tej klasy piłkarzem.  Drugim problemem jest brak Crisitiana Bolanosa, który za najlepszych lat odpowiadał za wszystkie stałe fragmenty gry. Co prawda w meczu z Serbią zrobił za(pipi)istą zmianę, ale powinien grać od początku, a podejrzewam, że na rozegranie całego spotkania nie ma już po prostu sił z racji wieku (34 lata). Reszta składu funkcjonuje podobnie jak cztery lata temu, niestety w tej reprezentacji brak choćby jednego kluczowego ogniwa, powoduje poważne ubytki w jakości gry, bo na ławce jest bardzo słabo. Pozostaje nadzieja, bo w obronie jest naprawdę solidnie, ale dziś będzie to sprawdzać Brazylia, która swoją drogą mogłaby pożyczyć jakiegoś napastnika. Tylko na ten mecz. Może być nawet Taison.

Skład na mecz z Brazylią prawie identyczny w porównaniu z pierwszym spotkaniem. Brak Bolanosa i Urena jako środkowy napastnik. Jedyna zmiana to  boczny obrońca Oviedo, który wskoczył do składu za Calvo i z racji doświadczenia to chyba on powinien grać w pierwszym spotkaniu.

Piękne brazylijskie pośladki to sól tamtejszego futbolu.

Opublikowano

SCHABEK TO TY????

Opublikowano
Godzinę temu, c0ŕ napisał:

@mejm dwie strony temu wrzuciłem screeny z odpowiedziami Peszki, powinny działać

No wlasnie te nie dzialaly bo widze tylko biale puste miejsce ;/

Opublikowano

Kurczę, komentuje pacjent zakładu otwartego. Peszek.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano
  • Autor

z twittera ci powinno zadzialac

Opublikowano

Wy tu o Peszcze, a w sobotę ostateczny rewanż za IIWŚ, Marciniak sędzią GER-SWE xd

Opublikowano
46 minut temu, Yakubu napisał:

Szanse 50/50 imo

Szanse 100/0. Piszczek to filar tej drużyny. Jeżeli miałby nie grać z Kolumbią, bo słabo grał z Senegalem to cała drużyna musiałaby być wymieniona. Już widzę jak Bereś wchodzi obsrany w gacie do meczu o wszystko z Kolumbią na mundialu i gra lepiej od Piszczka. 

Edytowane przez szejdj

Opublikowano

Jedna ręka i fryzura Neymara są więcej warte niż cała kadra Kostaryki -#AndrzejJuskowiak