Skocz do zawartości

Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 2018

c0ŕ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, aphromo napisał:

To moze inaczej - czy z reka sercu mozesz powiedziec, ze Japonia nie jest lepsza od nas i powinna przegrac ?

To jest niestety ciężkie do przewidzenia. Piłkarze grając bez spiny mogą się okazać lepsi od tych co grają jeszcze o coś. Ten mecz może być bardzo różny. Zależy od podejścia tych con nie grają już o nic :)

Opublikowano
13 godzin temu, Czezare napisał:

Mam bardzo złe przeczucia odnośnie naszego meczu z Kolumbią. Nawet Tunezja przegrywając 2:5 z Belgią grało lepiej od naszych z Senegalem, także tego...

Wynik meczu Niemców trafiony, tu w zasadzie też. Prorok jakiś czy co?:dunno:

Opublikowano
6 minut temu, Tokar napisał:

Szkoda, że tu nie bałkany albo ameryka pd. Trochę strachu o własne bezpieczeństwo jeszcze nikomu nie zaszkodziło :nosacz3::nosacz3::nosacz3:

U nas to co najwyżej mogą liście polecieć na lotnisku :cool:

36087310_923583767823756_822950129729693

Opublikowano

Stano jak wyjaśnił reprę na weszło.fm

W skrócie: drużyna podzielona, Lewy funkcjonuje na uboczu, Nawałka wydziwia i praktycznie stracił drużynę. Obraz nedzy i rozpaczy

Opublikowano

Teraz się zacznie takie typowo polskie pyerd.lnie i historie jak za Smudy.Okaże się ze oni nie trenowali tylko kopali piłkę dla zabawy i do zdjęć dla dziennikarzy.Dodatkowo wyjdzie jakiś konflikt i totalna alienacja Nawalki od rzeczywistości. Szkoda tylko, że jak był czas na poprawę to wszyscy lizali sobie uszy. Pełna obłuda jak zwykle...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, puszkin napisał:

2:0 z Niemcami był.

:dynia:

To był fart, przy obronie częsztochowy

3:0 z Rumunami i pierwsza połowa z duńczykami na narodowym była w miarę

Edytowane przez Figuś
Opublikowano
4 godziny temu, Faka napisał:

Ten ze złotymi włosami na trybunie to był Higuita?

Bodaj Valderama czy jakoś tak? Bujne blond afro w (pipi)

i dlaczego musze drugi raz pisać w tym temacie ze smuteczek?!. Nawet w Londynie więcej Kolumbijczyków niż Polaków na ulicach..... 

Opublikowano
1 minutę temu, golab napisał:

chyba se jaja robisz

jaki byl przebieg meczu z niemcami z 2014? dojczland gniotl polske przez niemal cale 90 minut. W 2006 Polska zagrala najlepszy mecz w XXI wieku. Wlasnie z wicemistrzami europy z 2004 - Portugalia.

Opublikowano

Podsumowanko z WeszloFM tego co powiedział Stano (wzięte z Twittera:)

- Lewandowski jest odizolowany, nie ma kolegów w drużynie

- Jest wiele grupek

- Nawałce odbiło, popadł w jakąś chorą obsesję doskonałości

- Zmiana taktyki na 3-5-2 została źle odebrana w drużynie

Opublikowano

Błaszczykowski był do dyspozycji, po ostatnim urazie nie było już śladu. Nie zagrał od początku, bo chciałem sprawdzić ustawienie z trzema obrońcami i skorzystać z innych wariantów na boisku. Jakub miał pojawić się w drugiej połowie, ale musiałem zmienić obrońcę – wyjaśnił szkoleniowiec.

nie no kurla, mecz o zycie a ten chcisl sobie nowe ustawienie przetestowac xd szkoda chlopa

Opublikowano

nawałka już na euro dawał popis autyzmu - z Portugalią przy stanie 1:1 zrobił dwie zmiany, w tym wstawił jodłowca zamiast napastnika i nie zmienił fabiańskiego na boruca przy karnych,

jakoś rozeszło się po kościach, bo wyszli z grupy i zaszli aż do ćwierćfinału

• Plusik 2
Opublikowano

Prześlizgnęliśmy się na wielkim farcie przez eliminacje i liczyliśmy na to, że osiągniemy coś na mundialu, kadrą w której 5-6 piłkarzy przez pół roku nie wykonuje praktycznie swojego zawodu, lub robi to na poziomie 3 szeregu europejskiej piłki. Albo trzeba było po eliminacjach ryzykować i ogrywać 3-4 piłkarzy z ekstraklasy ale co mecz, z trzonem kadry, albo tak jak Nawałka szukać ustawienia 3-5-2 taranującego bramkę tak na prawdę 5 obrońcami i liczyć na cud kontr. To nie wyszło, do tego piłkarze zaczęli rządzić ustawienie i mamy to co mamy. Po 4 latach niezłej przygody mamy rozwaloną kadrę na koniec jak za Smudy czy Fornalika. Najgorzej, że zaczynamy od zera, kręgosłup został przetrącony, zmienników na dzień dzisiejszy nie ma, atmosfera zrujnowana, a w Polsce nie ma trenera, który mógłby przejąć kadrę. 

ps. czego mi zabrakło... gryzienia trawy, nie wiem może mi się wydaje, ale jak miałbym 20 mln zł na koncie i tak prestiżowe rozgrywki przed sobą, to jakbym się nie zżygał po meczu w szatni, to było by mi wstyd. 

I nadal uważam, że żaden piłkarz z ekstraklasy typu Szymański, Frankowski, Niezgoda, Żurkowski nie zmienili by tu nic, bo są nieograni, niedoświadczeni, nie próbowani odpowiednio wcześniej, nie wprowadzani wtedy kiedy gra szkielet kadry. Ale w każdej dyscyplinie drużynowej mamy tak samo: przychodzi trener - sukces na miarę możliwości, zmęczenie materiału, drużyna przejmuje władzę nad trenerem, fochy, granie za zasługi, brak jaj, wpier*ol i od nowa

• Lubię! 1