Czezare 1 450 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 Szkoda mi Duńczyków. na pewno nie byli zespołem gorszym w tym meczu. Obaj bramkarze... Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 Schmeichel dobry mecz. Finał Urugwaj Chorwacja nadal mozliwy. Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 Szczęsny będzie miał pożywkę z wychodzenia bramkarzy przed linię. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 1 lipca 2018 Autor Opublikowano 1 lipca 2018 Jezu jak się cieszę że jednak Chorwacja przeszła. To prawda że to nie był najlepszy mecz w ich wykonaniu, ale wciąż większa szansa że w dalszej fazie turnieju zaprezentują się tak zaje.biście jak w fazie grupowej niż że Dania wzniesie się na takie wyżyny formy. To teraz Ashley Young i spółka mają pyknąć Kolumbię (lub na odwrót, byle zwycięska drużyna z tej pary nie przeje.bała w ćwierćfinale xD) i jest do odratowania ta drabinka. 2 Cytuj
boston_luke 193 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 3 minuty temu, Ludwes napisał: Modric mial duzo szczescia, bo znowu uderzyl chuyowo Bardziej mi chodziło, że strzelali w światło bramki, a nie jakieś kiksy w trybuny. Chyba tylko strzał drugiego duńczyka był fajny, reszta to takie bezpieczne baloniki i modlitwa, żeby bramkarz się rzucił w drugą stronę. Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 Trochę niesmak pozostał po tej sytuacji na pustą bramkę. To w zasadzie zachęta do faulowania z premedytacją, bo lepszy karny i żółta kartka, niż stracona bramka. Suarez ze swoją ręką na linii bramkowej też by dostał tylko żółtą? 1 Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 Po co "odratowywać" jakieś tam drabinki? Ja tam lubię sensacje i zmiany niż ciągle widywać Niemców, Hiszpanów i innych papierowych faworytów. Nawet ta Dania w finale lepsza niż kolejny raz Francja. 3 Cytuj
mersi 804 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 (edytowane) brawo chorwacja, yebać danie i ich cwaniaczkowego trenera, chorwatom poleciłbym poćwiczyć pewniejsze karne po oknach albo tuż obok słupka, chociaż rusków powinni bez problemu pocisnąć Edytowane 1 lipca 2018 przez mersi Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 1 minutę temu, Kmiot napisał: Trochę niesmak pozostał po tej sytuacji na pustą bramkę. To w zasadzie zachęta do faulowania z premedytacją, bo lepszy karny i żółta kartka, niż stracona bramka. Suarez ze swoją ręką na linii bramkowej też by dostał tylko żółtą? Czerwo jest tylko za brutalny faul w polu karnym lub ręke, tak jak było w meczu Kolumbii z Japonią. Widocznie sędzia tu stwierdził że brutalnego faulu nie było i dał żółtą. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 za rękę z premedytacją jest czerwona Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 (edytowane) 12 minut temu, Kmiot napisał: Trochę niesmak pozostał po tej sytuacji na pustą bramkę. To w zasadzie zachęta do faulowania z premedytacją, bo lepszy karny i żółta kartka, niż stracona bramka. Suarez ze swoją ręką na linii bramkowej też by dostał tylko żółtą? To nie jest zmniejszenie kary względem faulu poza polem karnym, tylko... uczynienie jej relatywnie mniej większą. Za faul z premedytacją jest nadal czerwona kartka, tak samo jak za rękę z wyraźną premedytacją. Inna sprawa czy tutaj tak było. Ale jeśli sędzia dał żółtą, to uznał, że była to walka o piłkę a nie celowy faul. Edytowane 1 lipca 2018 przez ogqozo Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 Dania w tym meczu grała o wiele lepiej i to ona bardziej zasłużyła na zwycięstwo. Nie wiem co robili Chorwaci przez 90 minuty, ale na pewno nie grali w piłkę. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 (edytowane) 11 minut temu, c0ŕ napisał: Jezu jak się cieszę że jednak Chorwacja przeszła. To prawda że to nie był najlepszy mecz w ich wykonaniu, ale wciąż większa szansa że w dalszej fazie turnieju zaprezentują się tak zaje.biście jak w fazie grupowej niż że Dania wzniesie się na takie wyżyny formy. To teraz Ashley Young i spółka mają pyknąć Kolumbię (lub na odwrót, byle zwycięska drużyna z tej pary nie przeje.bała w ćwierćfinale xD) i jest do odratowania ta drabinka. Momentami przeżywałem ten mecz jak kolejny Realu czy czasami naszych robaków. Pierwszy raz się chyba ucieszyłem z „gola” Rakiticia. Edytowane 1 lipca 2018 przez MYSZa7 Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 Ja bylem za Dania, ale wiedzialem po karnym tego dunskiego napastnika, ze juz odpadli, bo jeszcze nie strzelal Rakitic, a jak juz podejdzie, to na pewno sie nie pomyli. Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 To już nie chodzi o to czy faul był celowy, czy w ferworze walki o piłkę. Liczy się kontekst, a sytuacja była jasna (pewna bramka dla Chorwacji). Faul jest faul, karne też nie są przyznawane za wyłącznie brutalne i popełnione z premedytacją faule. Poza tym umówmy się, akurat atak do najbardziej subtelnych nie należał, w dodatku od tyłu. Z mojej perspektywy neutralnego kibica to trochę niesprawiedliwy wyrok. Jak się za małolata grało na podwórku to w takich sytuacjach uznawało się bramkę Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 1 lipca 2018 Autor Opublikowano 1 lipca 2018 Ja właśnie karnego Rakitica strasznie się obawiałem, podświadomie miałem przed oczami karne z Turcja - Chorwacja na EURO 2008 gdy i Modric i Rakitic (jeszcze jako młode talenty) zje.bali swoje karne. Ale dał radę i to się liczy. W Szwecja - Szwajcaria trzymam kciuki za tych drugich, Shaqiri jest przyjemny do oglądania na tym turnieju. 1 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 (edytowane) Obok ciągnięcia przy stałych fragmentach, wychodzenie bramkarzy przy karnym to musi być najczęściej ignorowana oficjalna reguła futbolu. Bramkarze robią to mniej lub bardziej non stop. Niektórzy bardziej, inni mniej. Powtórek nie ma prawie nigdy. PRAWIE. A nawet jeśli, to powtórka karnego to niewielka kara, jeśli zazwyczaj się je trafia - ok. 75-80%, więc bramkarz nie ma czego ryzykować. To trochę nie fair wobec tych, którzy starają się zostać w linii, i nieprzewidywalne. Ten bramkarz wyszedł sporo i kto wie, czy jakby się trzymał w linii Aspas by strzelił tak samo. Podobnie Schmeichel. Świetny bramkarz, ale pod koniec dogrywki ważnego meczu ewidentnie złamał literę prawa. Jedyne, co może powiedzieć, to że wszyscy to robią i że sędziowie prawie nigdy tego nie gwiżdżą. Ale oficjalnie wychodzić nie wolno przy karnym. Rozumiem więc Szczęsnego. Jedni bramkarze mogą się trzymać oficjalnego przepisu, a inni nie trzymają się i dają swoim ekipom awans do dalszej rundy. Edytowane 2 lipca 2018 przez ogqozo Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 To jeszcze jutro Meksyk przyfarci z Brazylią, Japonia cyknie Belgię i zostaną same randomy Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 (edytowane) Nigdy nie widzialem tego meczu. Shaqiri mnie nie przekonuje. Ogladalem go przeciwko Brazylii i Serbii, i oprocz tego gola, i tego strzalu nic nie pokazal. Nie jestem fanem, a czy przejdzie Szwajcaria, czy Szwecja to juz tam jeden chuy. Dwie niezbyt ciekawe druzyny, a ze jakas musi przejsc - no trudno. Edytowane 1 lipca 2018 przez Ludwes Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 (edytowane) A day for keepers? Mam tylko takie podsumowanie. Rywale Hiszpanii oddali na tym całym Mundialu, licząc serię karnych, 11 celnych strzałów. Zdobyli z nich 10 goli. Mogło być 11, ale jeden obronił zdecydowanie najlepszy bramkarz świata. Ale to nie Lionel Messi, który ciągnie średnią drużynę (bez niego: słabą drużynę) gdzie może, żeby go za to ktoś oceniał i zabierał mu wartość. Opinie się tu nie zmienią. Zresztą może nie powinny. Ot 4 mecze w których nic nie zrobił, bywa. Drugi plus, i chyba ostatni, że Hiszpania odpadła, to że nie będę musiał więcej oglądać fryzury Ramosa. Włosy Neymara po prostu nie podobały się hejterom, a było o nie więcej burzy, niż o tę abominację, która w żadnej estetyce nie ma żadnego wyobrażalnego kurna sensu. Jutro już się obawiam, ilu Meksykańczyków wyjdzie w blond włosach i nie będę rozpoznawał, kto gra. Edytowane 1 lipca 2018 przez ogqozo Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 No niestety, jeszcze tak z 10 tysiecy podan zabraklo Hiszpanii do zdobycia bramki. A Dunczycy Ziomeczki szacunek calym sercem, kuhva bramkarz co lapal, te i d e a l n e wybicia z piatki na klatke/pod nozke, jak zyje nie widzialem jeszcze takiej dokladnosci, znakomita defensywa + solidna ofensywa, no kuhva jak sie skapnalem ze graja na bialo-czerwono to az zal scisnal Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 2 lipca 2018 Opublikowano 2 lipca 2018 10 godzin temu, Kmiot napisał: To już nie chodzi o to czy faul był celowy, czy w ferworze walki o piłkę. Liczy się kontekst, a sytuacja była jasna (pewna bramka dla Chorwacji). Faul jest faul, karne też nie są przyznawane za wyłącznie brutalne i popełnione z premedytacją faule. Poza tym umówmy się, akurat atak do najbardziej subtelnych nie należał, w dodatku od tyłu. Z mojej perspektywy neutralnego kibica to trochę niesprawiedliwy wyrok. Jak się za małolata grało na podwórku to w takich sytuacjach uznawało się bramkę Bylem pewien ze za takie zagrania jest czerwona. Serio sie zdziwiliem jak pokazal zolta. Za dotkniecie reki gdy pilka leci wprost do bramki jest czerwo. Tutaj inpdentyczna sytuacja ale kartka zolta. Bez sensu. Zreszta to byla typowa kosa na zasadzie "a moze nie trafi karnego". No i nie trafil. Cytuj
michal 558 Opublikowano 2 lipca 2018 Opublikowano 2 lipca 2018 9 minut temu, kanabis napisał: Bylem pewien ze za takie zagrania jest czerwona. Serio sie zdziwiliem jak pokazal zolta. Za dotkniecie reki gdy pilka leci wprost do bramki jest czerwo. Tutaj inpdentyczna sytuacja ale kartka zolta. Bez sensu. Zreszta to byla typowa kosa na zasadzie "a moze nie trafi karnego". No i nie trafil. januszku futbolu juz od dluzszego czasu fifa zmienila przepisy odnosnie sytuacji gdzie ostatni obronca fauluje wychodzacego sam na sam napastnika druzyny przeciwnika. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi