Skocz do zawartości

Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 2018

c0ŕ

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aphromo
4 godziny temu, Ficuś napisał:

Szpaku podpadl pis

Niektorym zal dupe sciska, ze jedyna sluszna reprezentacja uplasowala sie pomiedzy Marokiem a Arabia :)

Rosjanie akurat w tym meczu IMO wypadli tak sobie, pressing Chorwatow pokazal wszystkie braki pilkarskie, ale fakt wyszli z grupy, wyrzucili Hiszpanow, maja powody do zadowolenia.

Bo ja wiem czy srednio, wedlug mnie najlepszy mecz rosjan na mundialu. A ze braklo z czasem troche sil no coz. Widocznie nie byli przygotowani na to ze dojda do cwiercfinalu. No i jednak chyba malo kto wierzyl ze jeszcze doprowadza do karnych wiec szacuneczek

Edytowane przez kanabis
17 minut temu, Zwyrodnialec napisał:

Może Holandii uda się przejść eliminacje. Już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć Burkinę Faso,  czy Wyspy Owcze w elitarnym turnieju. 

Według wikipedii liczba miejsc dla Europy zwiększy się jedynie o 2 i w sumie ten kontynent będzie mieć 16 miejsc, więc europejskie ogórki raczej na tym nie zyskają. Dotychczas było 13-14.

Natomiast Afryka lub Azja mocno skorzystają, bo liczba drużyn zwiększy się odpowiednio z pięciu do dziewięciu oraz z czterech do ośmiu.

Edytowane przez ciwa22
47 minut temu, chris85 napisał:

Prezes tweetuje, że już w Katarze może zagrać 48 drużyn. 

Dramat. Nie dosc, ze nastepne mistrzostwa odbeda sie w kraju, ktory nikomu nie kojarzy sie z pilka, bedzie rozgrywany zima, a to musi wplynac na zmiany w sezonie w ligach europejskich, to jeszcze bedziemy widziec wiecej druzyn typu Panama albo Polska.

2026 tez nie zapowiada sie dobrze, szkoda.

3 minuty temu, Ludwes napisał:

Dramat. Nie dosc, ze nastepne mistrzostwa odbeda sie w kraju, ktory nikomu nie kojarzy sie z pilka, bedzie rozgrywany zima, a to musi wplynac na zmiany w sezonie w ligach europejskich, to jeszcze bedziemy widziec wiecej druzyn typu Panama albo Polska.

Dla mnie akurat fakt, czy kraj kojarzy się z futbolem jest mało istotny. Jak przyjadą repry a za nimi kibice, to zacznie się kojarzyć. Btw, Rosja też mi się z piłką nie kojarzy, a co do jakości mundialu w tym kraju jestem zdecydowanie zadowolony.

Edytowane przez ciwa22
3 minuty temu, ciwa22 napisał:

Natomiast Afryka lub Azja mocno skorzystają, bo liczba drużyn zwiększy się odpowiednio z pięciu do dziewięciu oraz z czterech do ośmiu.

Patrzac przez pryzmat tego ile druzyn azjatyckich i afrykanskich awansowalo z grup zabawny pomysl. To juz chyba lepiej by bylo zobaczyc holandie, wlochow, irlandie czy walie. Ale wtedy juz wogole by bylo euro

Tak, pewnie, za 4 lata tez mi sie bedzie podobac, bo to w koncu mundial. Ale teraz, cztery lata przed i w momencie gdy jeszcze tegoroczny turniej sie nie skonczyl, patrze na sprawe inaczej.

Rosja faktycznie nie jest Brazylia, Anglia, Wlochami, Niemcami czy Hiszpania (lub jakims krajem z Ameryki Poludniowej, bo przeciez tam to juz w ogole maja fiola na punkcie pilki), ale nie jest to Katar, ktory dostal organizacje turnieju, bo dzialacze dostali lapowki.

11 minut temu, Ludwes napisał:

Co? Będziemy mundial oglądać w zimie? Czy chodzi o klimat zimy w Katarze?

9 minut temu, kanabis napisał:

Patrzac przez pryzmat tego ile druzyn azjatyckich i afrykanskich awansowalo z grup zabawny pomysl. To juz chyba lepiej by bylo zobaczyc holandie, wlochow, irlandie czy walie. Ale wtedy juz wogole by bylo euro

Niestety,  niby poziom afrykańskiego futbolu powinien się regularnie podnosić, ale od 10 lat kiedy to przepowiadano, nic się w tej kwestii nie dzieje. Odpowiednia jakość piłkarzy jest, więc albo to mentalność murzyna, który ma wytentegowane na wszystko, albo od lat kulejąca baza w przypadku przygotowań do większej imprezy (prezesi nie wypłacający pensji itp).