schabek 5 320 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 Blazej ale co ty gadasz. Rodzima liga stanowi o sile no nie wiem, 3-4 reprezentacji na mundialu? Liga chorwacka jest chyba jeszcze gorsza od polskiej a repre maja zbudowana grajkami z najwiekszych lig. Najlepsi mlodzi uciekaja stad jak najszybciej i graja w top 5. Lezelismy na tym mundialu fizycznie, psychicznie, taktycznie i to ZAROWNO W DEFENSYWIE JAK I OFENSYWIE. Czy w przykladowym Zaglebiu rocznie zadebiutuje 5 z akademii czy 10 nie ma zadnego znaczenia na dluzsza mete bo i tak malo kto wyrosnie ponad jakis grywalny poziom i tym samym wyjedzie do mocnej ligi i koniec koncow trafi do repry. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 1 minutę temu, schabek napisał: Liga chorwacka jest chyba jeszcze gorsza od polskiej To tak się da? Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 Nie zgadzam się, schabek. Raz, że mowa o dużym, europejskim państwie, dwa, że polska, rodzima liga musi być areną do wybijania się zawodników i szansą na ogrywanie się przez talenty. Oczywiście, iluś tam chłopaków, urodzonych w UK czy w Niemczech, od małego wdrożonych w ich system szkolenia, ma szansę się wybić, ale iluś z nich wybierze też grę dla przybieranej kadry. Moim zdaniem bez systemowego postawienia na młodzież w polskich ligach, kosztem szrotu z zagranicy, nie ma szans na dobrą, mocną reprezentację. I nawet nie chodzi o efekt, w postaci gry w europejskich pucharach w fazie pucharowej. Niech efektem będzie to, że polscy piłkarze w wieku 19-20 lat wyjeżdżający za granicę będą otrzaskani w jakikolwiek sposób z europejskim futbolem i z rzeczywistością ligową. Cytuj
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 (edytowane) Chorwaci zarabiają od lat kupę kasy na szkoleniu i są usportowionym narodem. Tak samo Serbowie - w każdej dyscyplinie związanej z grami zespołowymi, zarówno męskiej, jak i kobiecej, są sukcesy i nie ma spadania poniżej pewnego poziomu. Tutaj o szkoleniu się tylko mówi, natomiast samo społeczeństwo jest najlepsze w GRYLOWANIU i uprawianiu sportu, ale przed telewizorem. Rodzima liga to składowisko złomu z Europy, w której na trybunach panoszą się łyse pały, demolujące SWOJE stadiony, i które są pod ochroną miłościwie nam panującej bolszewickiej partii, bo to m.in. ich wierny elektorat. Zawsze wielkie oczekiwania i postawa roszczeniowa, chociaż nie ma ku temu podstaw. Mnie to już przestało dziwić, mogę wzruszyć tylko ramionami. Natomiast gównażeria woli patrzeć w swoje szybki, niż pograć w piłkę na podwórku Ew. pompować w śmierdzących siłowniach, co by zrobić z siebie zminiaturyzowany czołg bojowy. Co do zmiany trenera, to tylko zagraniczniak, chyba, że Zwałka zostanie. Nic mi do głowy nie przychodzi, ale chyba Hiddink jest do wzięcia? Może to byłby dobry wybór. Lars Lagerback też by był dobrą opcją, ale niedawno podpisał kontrakt w Norwegii... Edytowane 25 czerwca 2018 przez [InSaNe] 1 Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 Może Lewy skończy karierę jako piłkarz i zostanie trenerem? Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 aktualne bardziej niz wtedy Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 _M_ byłby dobrym selekcjonerem. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 Jakie szkolenia xD jak u nas 80% uczniów ma zwolnienia z wfu, a większość grajków w akademiach to niespełnione ambicje tatusiów, którzy pompują € w dzieci bez drygu do piłki (sam miałem takiego znajomego w akademii pogoni Szczecin - koleś był dobry, nawet bardzo, ale nigdy nie chciał być piłkarzem, nie jarało go latanie za piłka mimo talentu, ale musiał bo tatuś kazał). Cytuj
Tokar 8 265 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 Ja pierdole, na mistrzostwach po meczach Polski powinien być zaplanowany tydzień przerwy, na nabranie ponownej ochoty na oglądania piłki nożnej : \ Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 25 czerwca 2018 Autor Opublikowano 25 czerwca 2018 no ja teraz zamiast oglądać to wolę się uczyć, co znaczy że jest naprawdę źle Dobrze że wieczorem Iran - Portugalia o awans z komentarzem J&T Cytuj
Tokar 8 265 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 No i reality check dla radzieckich Cytuj
Tokar 8 265 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 A ty typera aktualizuj, bo chcę wiedzieć czy udało mi się uciec z ostatniego miejsca, a nie jakaś nauka. Przecież wakacje macie Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 No ruskie już baty dostają. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 urugwaj ich wzorowo wyjaśnia Cytuj
zlewo 233 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 Nie wiem czemu wielu z Was sądzi, że Nawałka to dobry trener i sie pogubił. (pipi) ja euro pamiętam tak: -w grupie nie tracimy chyba żadnego gola ( cud+ Milik był w formie) -mecz ze Szwajcarią - gol, po czym murowanie bramki jak debile. Niesamowity gol Shaquiriego + dużo szczęścia w karnych - POL-POR - gol w pierwszych 5 minutach po czym murowanie. Pazdan prawie wszystko wyjaśniał i słusznie przepi.erdolone karne. Nasza kadra zawsze jak strzeli o stawke to sie cofa. Jak Chelsea za najlepszych czasów Mourinho z tym, że Polska to nie The Blues a Nawałka to nie Mourinho. Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 Jak Araby cisna egipt w ogole, prawie jak Poo a nie czekaj Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 Właśnie sobie zdałem sprawe, ze juz w 1/8 jest duza szansa na Niemcy - Brazylia Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 25 czerwca 2018 Autor Opublikowano 25 czerwca 2018 i cyk wykreślone te rewelacje z reddita Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 Cor, bądź człowiek i podsumuj kolejkie. Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 25 czerwca 2018 Opublikowano 25 czerwca 2018 (edytowane) Wyjaśnili tych kacapów gdzie ich miejsce. Edytowane 25 czerwca 2018 przez Faka Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 25 czerwca 2018 Autor Opublikowano 25 czerwca 2018 2 minuty temu, Okie from Muskogee napisał: Cor, bądź człowiek i podsumuj kolejkie. zaraz się za to zabieram Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi