Skocz do zawartości

Silnik forum 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Orzeszek napisał:

Problem wstepnie na androidzie i ios

Sprawdziłem u siebie na telefonie (android) i działa zarówno przez "dodaj nową pozycję" jak i belke w Statusach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie.

Czy jest możliwość zniesienia limitu czasu pomiędzy wyszukiwaniem zawartości? Przykład sprzed chwili: szukam użytkownika z grupy Senior Member, wchodzę w szczegóły grupy, userów jest na dwie strony. Klikam na stronę numer dwa i od razu dostaję komunikat:

Cytat

Przepraszamy, ale wystąpił mały problem.

Proszę odczekać 20 sekund przed kolejnym wyszukiwaniem

Kod błędu: 1C205/3

Jest to irytujące i nijak nie pomaga w nawigacji. To samo z wyszukiwaniem konkretnych postów czy tematów - nie wpuszcza na kolejną stronę wyników bez odczekania tych 20 sekund za Chiny.

Opublikowano
14 minut temu, Bzduras napisał:

nie wpuszcza na kolejną stronę wyników bez odczekania tych 20 sekund za Chiny.

Hmm, u mnie normalnie śmiga, mogę się przełączać pomiędzy stronami od razu po załadowaniu. W samych ustawieniach wyszukiwania nie widzę ograniczenia czasowego, ale może jest gdzieś głębiej zakopane.

E: dobra mam.

E2: Trochę beka, bo Premiumy miały ustawiony większy limit niż zwykli użytkownicy :D Zmieniłem na 5 sekund dla Senior i Premium, jak nie będzie problemów to chyba może zostać.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj forumek tak od 21/22 na 2-3h będzie zupełnie wyłączony - przerzucamy się na dodatkowy serwer przed E3. W ciągu najbliższych dni będzie jeszcze jedno wyłączenie na czas przeniesienia już na nowy serwer do nowego wydawcy - dam znać, jak będzie konkretny termin. 

Opublikowano

Forum zaktualizowane do najnowszej wersji. 

Jeśli chodzi o wczorajszą awarię - to akurat mały wypadek przy pracy :). Forum było przepinane na osobny serwer, aby nie obrywać ruchem m.in. od PPE. Coś się zakręciło deko i finalnie o 21.00 odpalił się... backup, stąd zamuła. Zostało to już naprostowano, tak że na E3 nie powinno być, tfu, tfu, żadnych nieprzewidzianych atrakcji. 

• Dzięki 1
Opublikowano

E3 powoli dobiega końca, więc czas na małe porządki związane ze zmianami w PE. Temat główny PPE trafił do Graczpospolitej, reszta forum została ukryta (ostatnie posty, poza głównym tematem, były tam z września). W nagłówku zostało logo PE i zniknął link do PPE z menu.

Opublikowano

Ostatnio mam mały problem z pisaniem. Napiszę jakiegoś posta, potem chce zrobić szybki dopisek, co by złączyło posty i w polu tekstowym jest cały post, który właśnie napisałem. Na wersji desktopowej,  mobilna ok.

• Plusik 1
Opublikowano
Teraz, grzybiarz napisał:

Ostatnio mam mały problem z pisaniem. Napiszę jakiegoś posta, potem chce zrobić szybki dopisek, co by złączyło posty i w polu tekstowym jest cały post, który właśnie napisałem. Na wersji desktopowej,  mobilna ok.

Potwierdzam, też to mam.

Opublikowano
W dniu 11.06.2019 o 23:46, grzybiarz napisał:

U mnie wlasnie na mobilnej to jest, Android 8, Chrome. Napiszę i potem muszę kasować zawartosc edytora ręcznie. 

update

o teraz tak nie bylo, a w temacie o samochodach yep

Opublikowano

PE ma teraz innego wydawcę, a PPE wciąż pod Advertigo, więc to dwa niezależne twory. Co za tym idzie forum miesięćznika PE nie ma żadnego interesu w reklamowaniu konkurencji

Opublikowano
11 minut temu, czapa napisał:

co się stało z linkiem do PPE na górze forumka?

druga sprawa to że czasami jak klikam temat do pierwszego nieprzeczytanego posta to wrzuca mnie na koniec. taki mały bug

Zaczynaja odlaczac system podtrzymywania zycia forumka. Wtyczka po wtyczce

Opublikowano

Co do tej pozostałej zawartości posta to jest bug, który twórcy już znaleźli i mają go połatać, aczkolwiek jak zauważają "niszowy problem". 

Opublikowano

Od ponad tygodnia mam problem z wklejaniem gifów i jpg-ów. Np z imgurem nigdy kłopotów nie było, a teraz wychodzi coś takiego jak niżej:

4IaNKsr

Z pozytywów to od ponad trzech miesięcy tapatalk działa bardzo dobrze i odświeża wątki dość szybko, może nie tak szybko jak inne fora, ale i tak jest to niebo a ziemia w porównaniu z tym co było kiedyś...

Opublikowano
51 minut temu, Square napisał:

Jak wkleisz link do zdjęcia to będzie wyświetlać.

To nie będzie działać - https://imgur.com/4IaNKsr

A to już tak - https://i.imgur.com/4IaNKsr.jpg

Tylko, że ten drugi link też się nie wyświetlił w postaci widocznego jpg-a. Wcześniej jak wybierałem opcję kopiowania linku z imgura: "BBCode (Forums)" to jpg czy gif się wklejały i były widoczne, a teraz to wygląda jak w moim poprzednim poście.