Skocz do zawartości

Silnik forum 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A nie klikasz przypadkiem "przywróć wyświetlanie jako odnośnik"? Po wklejeniu ten twój filmik normalnie się osadza.

Na chwilę obecną nie działa tylko osadzanie jak jest niestandardowy znak w nazwie.

Opublikowano

To chyba wina Firefoksa. Jeszcze zobaczę jak wrzucę kilka kolejnych filmików gdzieś. Bo teraz ten sam link się osadza, tylko wyłączyłem "wzmocnioną ochronę przed śledzeniem", która domyślnie jest włączona. Nie wiem dlaczego na to nie wpadłem wcześniej. :)

Test:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wgrałem aktualne spolszczenie i wjechała główna poprawka, ale to już ręcznie, z miesiącami, czyli Października -> października lub Paź -> paź. 

Prośba, jeśli traficie gdzieś, że jednak by się wydawało, iż lepsza będzie wersja z wielkiej litery, to plis o info, bo tych przypadków jest kilka w różnym miejscu i nawet nie do końca wiem gdzie :) 

• Plusik 2
Opublikowano

Problem znany, działamy, po aktualce forum odpaliło się w tle jakieś indeksowanie nie do końca wiadomo czego i zżera 100% CPU i stąd chodzi jak krew z nosa. 

• Dzięki 1
Opublikowano

Uff, dawno takich atrakcji z forumkiem nie było, chociaż nie wiem, czy zaraz znowu nie padnie. W każdym razie wybaczcie taką zamułę - po standardowej aktualizacji odpaliło się nagle indeksowaine wszystkich postów, co powinno lecieć w tle, ale z jakiegoś powodu dojeżdżało CPU serwera i forum ledwo chodziło. Finalnie lepiej było je wyłączyć i puścić indeksację ręcznie - niby przeszło, ale zobaczymy co i jak, czy to czasem jeszcze nie coś innego. 

A może tak być, bo IPB coraz większymi krokami zmierza w stronę wersji 5.0, która z alphy jest już w fazie beta. Tym samym coraz więcej naszych wtyczek czy innych dodatków ma kłopoty, a to wynika w dużej mierze z tego, że juz jakiś czas temu IPB uwaliło oficjalny Marketplace i tych dodatków szukać ze świecą. Praktycznie żadnego z tych, które mamy, nikt nie aktualizował od dawna. 

Plusem dzisiejszej akcji było to, że z adminem zrobiliśmy już małe podwaliny pod przejście na 5.0 (ale to bez pośpiechu). 

Opublikowano
3 minuty temu, Boomcio napisał(a):

I dlaczego ubyło mi 10 000 punktów reputacji?

Hmm... ktoś jeszcze ma tak? Przeliczyłem ręcznie to wrzuca Ci lekko ponad 4k. 

2 minuty temu, Mejm napisał(a):

To silniki forum sa nadal rozwijane? Wydawac by sie moglo, ze to juz umarta technologia.

I to jak... Teraz powoli szykują wejście na 5.0, tu sporo opisywanych nowości https://invisioncommunity.com/news/

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Rozi napisał(a):

A tryb ciemny będzie?

To sprzed roku, ale widzę jakaś ciemna wersja śmiga na wideo. Inna rzecz, że to by było max dziwne, gdyby nie dali opcjonalnie wyboru jasny/ciemny. Może dałoby wtedy radę bez instalowania 10 skórek :)

Opublikowano

No tak, ale to są właśnie różne skórki, których też już coraz mniej się robi. Te tutaj po aktualce to na 99% nie będa pasowały. Natomiast zakładam, że IPB w nowej wersji zrobi swoją ciemną wersję na zasadzie prostego przycisku, a nie konieczność instalowania nowych skórek. 

Opublikowano
7 godzin temu, Bzduras napisał(a):

Czym różni się przycisk "włącz tryb ciemny" od przycisku "dajme ciemnego skina"?

Nie rozpiepsza wtyczek, ktore na innych motywach nie zawszę działają lub dostają łatki z kwartalnym opóźnieniem.

Pamiętam, że raz wklejanie cytatównie z innych tematów mi długo nie działało i mialem tempate error w tym miejscu gdzie powinien być odnośnik.