Ryuk 1 474 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października Tylko ja mam problem ze twitter nie wyswietla na forum? 1 Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano 15 października Autor Opublikowano 15 października To chyba jakiś problem po stronie Twittera, bo w innych miejscach (w sensie inne strony) też jest kłopot z embedami. Cytuj
DarkStar 80 Opublikowano 25 października Opublikowano 25 października Ja chyba w temacie, bo chciałem właśnie zapytać na jakiej zasadzie (nie) działa osadzanie YT. Parę razy mi zadziałało, ale w większości nie. Widzę jak inni wrzucają filmiki z YT, a jak ja wklejam link to się tylko ten link wyświetla. Ot, chociażby to: https://youtu.be/64DdkXNB1C4?si=mpGpj1w1Isc6uqBf Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 25 października Opublikowano 25 października A nie klikasz przypadkiem "przywróć wyświetlanie jako odnośnik"? Po wklejeniu ten twój filmik normalnie się osadza. Na chwilę obecną nie działa tylko osadzanie jak jest niestandardowy znak w nazwie. Cytuj
DarkStar 80 Opublikowano 25 października Opublikowano 25 października To chyba wina Firefoksa. Jeszcze zobaczę jak wrzucę kilka kolejnych filmików gdzieś. Bo teraz ten sam link się osadza, tylko wyłączyłem "wzmocnioną ochronę przed śledzeniem", która domyślnie jest włączona. Nie wiem dlaczego na to nie wpadłem wcześniej. Test: Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano 5 listopada Autor Opublikowano 5 listopada Wgrałem aktualne spolszczenie i wjechała główna poprawka, ale to już ręcznie, z miesiącami, czyli Października -> października lub Paź -> paź. Prośba, jeśli traficie gdzieś, że jednak by się wydawało, iż lepsza będzie wersja z wielkiej litery, to plis o info, bo tych przypadków jest kilka w różnym miejscu i nawet nie do końca wiem gdzie 2 Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano środa o 13:26 Opublikowano środa o 13:26 Po dzisiejszej aktualizacji forum chodzi jakby chciało, a nie mogło. Długie wczytywanie wszystkiego, timeouty serwera, 503 bad gateway - pełen pakiet. 1 4 Cytuj
Qbon 322 Opublikowano środa o 14:55 Opublikowano środa o 14:55 Forum działa fatalnie jeśli już działa. Wszystko się wczytuje jak na internecie sprzed 20 lat. Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano środa o 15:59 Autor Opublikowano środa o 15:59 Problem znany, działamy, po aktualce forum odpaliło się w tle jakieś indeksowanie nie do końca wiadomo czego i zżera 100% CPU i stąd chodzi jak krew z nosa. 1 Cytuj
kanabis 22 459 Opublikowano środa o 19:47 Opublikowano środa o 19:47 Czy po nowym patchu nie ma Figaro na forum? Cytuj
Boomcio 4 040 Opublikowano środa o 19:51 Opublikowano środa o 19:51 I dlaczego ubyło mi 10 000 punktów reputacji? Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano środa o 19:52 Autor Opublikowano środa o 19:52 Uff, dawno takich atrakcji z forumkiem nie było, chociaż nie wiem, czy zaraz znowu nie padnie. W każdym razie wybaczcie taką zamułę - po standardowej aktualizacji odpaliło się nagle indeksowaine wszystkich postów, co powinno lecieć w tle, ale z jakiegoś powodu dojeżdżało CPU serwera i forum ledwo chodziło. Finalnie lepiej było je wyłączyć i puścić indeksację ręcznie - niby przeszło, ale zobaczymy co i jak, czy to czasem jeszcze nie coś innego. A może tak być, bo IPB coraz większymi krokami zmierza w stronę wersji 5.0, która z alphy jest już w fazie beta. Tym samym coraz więcej naszych wtyczek czy innych dodatków ma kłopoty, a to wynika w dużej mierze z tego, że juz jakiś czas temu IPB uwaliło oficjalny Marketplace i tych dodatków szukać ze świecą. Praktycznie żadnego z tych, które mamy, nikt nie aktualizował od dawna. Plusem dzisiejszej akcji było to, że z adminem zrobiliśmy już małe podwaliny pod przejście na 5.0 (ale to bez pośpiechu). Cytuj
Mejm 15 302 Opublikowano środa o 19:53 Opublikowano środa o 19:53 To silniki forum sa nadal rozwijane? Wydawac by sie moglo, ze to juz umarta technologia. Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano środa o 19:55 Autor Opublikowano środa o 19:55 3 minuty temu, Boomcio napisał(a): I dlaczego ubyło mi 10 000 punktów reputacji? Hmm... ktoś jeszcze ma tak? Przeliczyłem ręcznie to wrzuca Ci lekko ponad 4k. 2 minuty temu, Mejm napisał(a): To silniki forum sa nadal rozwijane? Wydawac by sie moglo, ze to juz umarta technologia. I to jak... Teraz powoli szykują wejście na 5.0, tu sporo opisywanych nowości https://invisioncommunity.com/news/ 2 Cytuj
iluck85 2 885 Opublikowano środa o 20:01 Opublikowano środa o 20:01 Za dużo emot- wybór jak messengerze.3/4 można wywalić. Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano środa o 20:25 Autor Opublikowano środa o 20:25 3 minuty temu, Rozi napisał(a): A tryb ciemny będzie? To sprzed roku, ale widzę jakaś ciemna wersja śmiga na wideo. Inna rzecz, że to by było max dziwne, gdyby nie dali opcjonalnie wyboru jasny/ciemny. Może dałoby wtedy radę bez instalowania 10 skórek Cytuj
Ukukuki 6 946 Opublikowano środa o 20:27 Opublikowano środa o 20:27 Przecież jest tryb ciemny od lat. Cytuj
Rozi 595 Opublikowano środa o 20:31 Opublikowano środa o 20:31 Gdzie? Nie chodzi mi o zmianę motywu. Cytuj
Ukukuki 6 946 Opublikowano środa o 20:39 Opublikowano środa o 20:39 Chodziło mi o motywy, ja siedzę na bravo 6. Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano środa o 20:42 Autor Opublikowano środa o 20:42 No tak, ale to są właśnie różne skórki, których też już coraz mniej się robi. Te tutaj po aktualce to na 99% nie będa pasowały. Natomiast zakładam, że IPB w nowej wersji zrobi swoją ciemną wersję na zasadzie prostego przycisku, a nie konieczność instalowania nowych skórek. Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano środa o 21:24 Opublikowano środa o 21:24 Czym różni się przycisk "włącz tryb ciemny" od przycisku "dajme ciemnego skina"? Cytuj
oFi 2 471 Opublikowano czwartek o 04:53 Opublikowano czwartek o 04:53 7 godzin temu, Bzduras napisał(a): Czym różni się przycisk "włącz tryb ciemny" od przycisku "dajme ciemnego skina"? Nie rozpiepsza wtyczek, ktore na innych motywach nie zawszę działają lub dostają łatki z kwartalnym opóźnieniem. Pamiętam, że raz wklejanie cytatównie z innych tematów mi długo nie działało i mialem tempate error w tym miejscu gdzie powinien być odnośnik. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi