Skocz do zawartości

Silnik forum 3.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 314,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Alleluja! Trafiła się dzisiaj na infolinii jakaś życzliwa duszyczka, która pocisnęła kogo trzeba i mamy temat zamknięty. Nowy właściciel potwierdził, że domena jest już u nich i nawet home.pl ogarnął

• To jest poważne forum a nie prezentacja Nintendo tu trzeba być przygotowanym

• Jak ktos sie spruje o minusa to "beka z typa ze placze o kawalek ikonki", a tu sie okazuje, ze niektorzy pisali dlatego, ze widzieli zielona marchewke pod awatarem xD

Opublikowano
  • Autor

Szukamy, czy czasem nie jakiś bot skanujący czy coś, no bo to max dziwne - serwer bez zmian, IPB zarzeka się, że skrypt bez (większych) zmian, a tu jakieś takie zamuły się pojawiają, a potem same naprawiają. 

Opublikowano
30 minut temu, Perez napisał(a):

jakiś bot skanujący

To trzeba usnac konto gruchy.

Moze w ramach testu cofnac do poprzedniej wersji i sprawdzic czy ipb nie sciemnia?

Opublikowano

Nie mogłem dodać nic do korkowej:sapek:

Ale już się udało.

Opublikowano
  • Autor

Działamy. Już powinno być lepiej i admin mówi nawet, że "chyba wie, gdzie jest problem". 

Opublikowano

Kiedy dostaniemy integrację BlueSky na forumku? W sensie żeby dało się tu wklejać tweety tej nierakowej wersji twittera.

Opublikowano
  • Autor

Sami raczej nie ogarniemy, pozostaje czekać na update od IPB. 

Opublikowano

Wczoraj wszystko śmigało, natomiast dzisiaj od rana zamula na telefonie jak jeszcze nigdy. 

Opublikowano
  • Autor

A daj spokój, jakaś masakra z tym. Teraz się jeszcze jedna osoba dopisała w temacie na forum IPB to też go trochę zlewają, a objawy wręcz identyczne - serwer bez zmian, było git, zrobił aktualkę i nagle przy dużych tematach odpala się jakieś zapytanie, które niemiłosiernie zamula. Kombinujemy jeszcze z serwerem u nas, ale na razie dorzucenie RAM-u nic nie dało.  

Opublikowano
  • Autor

Pany, ja cały czas te zwiechy forum obserwuję, cały czas szukamy rozwiązań. Na forum IPB to się już tak temat rozkręcił, że jeden z userów podesłał mi jakąś swoją modyfikację podobnego problemu, tyle że do wersji .17, a my mamy teraz tę .19. 

Admin też działa, aby ogarnąć memcache (Redis czy cuś - kto wie, ten wie :D), co może też pomóc. Mam nadzieję to opanowac niebawem albo te asy z IPB może jakąs łatę wypuszczą. 

Opublikowano

Może tam jakiś wirus jest co kopie bitcoiny w tle? Coś chyba tu było kiedyś takiego?:/ już mi się zlewa pamięć. 

Opublikowano
  • Autor

Sorki pany, ja wyjechany wczoraj i nie zerkalem, zabraklo miejsca na dysku, juz admin ogarnal. Trzeba wprowadzic limit postow! ;)

Opublikowano
8 minut temu, Perez napisał(a):

Sorki pany, ja wyjechany wczoraj i nie zerkalem, zabraklo miejsca na dysku, juz admin ogarnal. Trzeba wprowadzic limit postow! ;)

Usuńcie temat Kobiety i się zwolni połowa dysku 

Opublikowano

Edytowane przez Grześ