Skocz do zawartości

Silnik forum 3.0

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem jak wyglądało na początku ale teraz jak przeglądam jest spoko. Ciemny motyw mi leży choć jak wszedłem w powiadomienia to mi wyświetlało powiększone avatary. Teraz już jest ok

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 313,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Alleluja! Trafiła się dzisiaj na infolinii jakaś życzliwa duszyczka, która pocisnęła kogo trzeba i mamy temat zamknięty. Nowy właściciel potwierdził, że domena jest już u nich i nawet home.pl ogarnął

• To jest poważne forum a nie prezentacja Nintendo tu trzeba być przygotowanym

• Jak ktos sie spruje o minusa to "beka z typa ze placze o kawalek ikonki", a tu sie okazuje, ze niektorzy pisali dlatego, ze widzieli zielona marchewke pod awatarem xD

Opublikowano

Przydałoby się jakoś zmniejszyć wielkość literek bo rzeczywiście mniej informacji jest na ekranie. Ogólnie spoko na tę chwilę.

@Perez A jest do włączenia ta strzałeczka u dołu strony, która przewija do góry?

Opublikowano
7 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Kurde nie wiem, jakieś to wszystko za duże.

This. Lepiej było zmniejszyć czcionki i wszystko ściaśnić.

Chociaż na tym forum, gdzie tyle 40 latków, to może zostawić jak jest 🤣

Opublikowano

Wielka lipa ten nowy layout ciemny motyw mnie usypia a bialy dzialal orzeźwiająco na oczy nawet teraz mi się chce spać od przeglądania bo czern mi się zlewa wszystko :/

Opublikowano
31 minut temu, Plugawy napisał(a):

Przydałoby się jakoś zmniejszyć wielkość literek bo rzeczywiście mniej informacji jest na ekranie. Ogólnie spoko na tę chwilę.

image.png

A moze wielkosc sygnatury? leo I trzeba powiekszyc emoty.

Dobrze tez zeby gorna belka nad reklama pisma byla zamrozona albo pojawiala sie jak ruszymy do gory.

I jeszcze kolor tla pod postami dac ciemniejszy to beda sie mocniej odznaczac gdzie ktory sie konczy i zaczyna.

Opublikowano

Jak już kupiłeś PS4, to polecam zainwestować w smartphone, można przeglądać tam forum w każdym momencie.

Opublikowano

I obramowanie cytowanej odpowiedzi tez do pogrubienia.

Opublikowano
7 minut temu, Mejm napisał(a):

image.png

A moze wielkosc sygnatury? leo I trzeba powiekszyc emoty.

Dobrze tez zeby gorna belka nad reklama pisma byla zamrozona albo pojawiala sie jak ruszymy do gory.

I jeszcze kolor tla pod postami dac ciemniejszy to beda sie mocniej odznaczac gdzie ktory sie konczy i zaczyna.

Nieźle sie zesralo. Na poprzednim silniku wszystko ładnie trzymało fason. Oczywiście wszystko zgodnie z wymiarami z regulaminu :) na telefonie tego nie widać.

Opublikowano
2 godziny temu, Perez napisał(a):

Wrzucajcie sugestie/uwagi - powoli się ten rozpyka, bo tych opcji jest masa - czesc w edytorze wizualnym, czesc w panelu w opcjach.

@Mejm kwadratowe avatary jak cos odpalone, chyba faktycznie lepiej pasuja.

Kwadrat ma cztery kąty proste :D Do wszystkiego idzie przywyknąć, a jeśli silnik ma sporo możliwości, jak powiedziałeś, to jeszcze użytkownicy zrobią z tego forum forumka, spokojnie. Pewnie było poruszane, ale opcja oznaczania danego działu jako przeczytany powinna być "na wierzchu", a nie po wejściu doń. Wierz mi, że tu sporo ludzi traktuje to jak codzienny rytuał na kiblu.

Opublikowano

Pewnie rozdzielczosc monitora.

Opublikowano

Wszystko ok oprócz motywu- niech wlecą i zmieniam, aktualny mi nie siedzi.

Opublikowano

Te dwa zdjęcia profilowe przy danym wątku, to zasługa tego, że pokazuje autora tematu plus tego, który się w nim kiedykolwiek odezwał i to drugie jest widoczne, jak rozumiem, tylko dla tego drugiego? Do wyjebania chyba, co?

Opublikowano

Przeczytane cale podfora na glownej nadal maja nazwe ostatniego postowanego tematu pogrubiona. Ostatnio sugerowalo to ze sa tam jakies tematy nieprzeczytane. Smakosza mam przeczytanego, jeszcze dodatkowo oznaczylem jako przeczytanego a nadal Ostre (ostatni w momencie pisania) jest wyboldowane.

Tytul jest na samym dole sekcji z awatatrem i nie jest wycentrowany.

Glupio wyglada to oznaczenie tematu gdzie sie pisalo poprzez nalozenie swojego awatara na awatarze osoby, ktora zalozyla temat. Wczesniej pogrubiona kropka (nowe posty) i pogrubiona gwiazdka (nowe posty w temacie gdzie odpowiedzielismy) byly o wiele czytelniejsze.

Opublikowano
  • Autor

Pany, dwa słowa wyjaśnienia, bo jak wcześniej przed zmianą pisałem, to widać nie wszyscy czytali :P.

Aktualka jest wynikiem nowego skryptu od IP Board, na którym forum stoi od lat. Można było trzymać jeszcze trochę stare, ale to by w końcu się zaczęło sypać. Zresztą niedawno to przerabialiśmy jak były to zamuły i rozmowy z IPB były z grubsza takie "weźcie zmieńcie na co trzeba to będzie dobrze", więc to by nas nie minęło. Jeśli chcemy mieć aktualny skrypt, support, najnowsze opcje - trzeba było się aktualizować.

Głównie zmiany, które sobie włodarze IPB wymyślili:

a) koniec skórek - od dawna ich już nikt nie robi, zniknął cały marketplace, teraz dodali po prostu dwa motywy - jasny i ciemny i nara; plus taki, że są w dużej mierze edytowalne: kolory tła, fontów, wielkość fontu, krój - tak że można sobie je na różne sposoby dostosować, ale po prostu globalnie, już bez opcji, że mamy 12 skórek
b) zniknęły hooki (wtyczki) - teraz wszystko jest tylko w formie aplikacji, stąd zerknijcie np. tutaj https://ipsappzone.com/category/2-ips-5x-resources/ - od tego ziomka kupowałem teraz apkę Statusów; jednocześine poznikała masa pierdółek w postaci wtyczek, które były prostsze, np. ta strzałka, o którą pytacie
c) a propos Statusów - systemowo zniknęły, bo IPB uznało, że według ich statusów nikt z tego nie korzysta - widać sama elita tylko używa ;)

Podrzucajcie sugestie, będziemy sprawdzać, klikać, jest sporo opcji gdzieś zakopanych, też powstają nowe apki, gdzieś jakieś różne tematy się przewijają.

Co do pytań:

1. Wyłącznie avatarów przy tematach - tego szukam, bo też mnie to wkurza :)

2. Fonty - tu jest sporo opcji - krój, wielkośc, kolorki - możemy testować.

3. @Faka - tej strzałki nie było już chyba od dawna? Teraz też nie widzę tej opcji, chyba że ktoś, gdzieś doda taką aplikację.

4. @czeskimaster - Tapa, jak ogarną poprawną apke, oczywiście dorzucimy; dzisiaj po instalacji wywaliło całe forum i zresetowało ustawienia.

Opublikowano

Ano, nie było od dawien dawna tej strzałki, która była spoko ficzerem. Problem z tą strzałką był taki, że na starym forum denerwowało obramowanie tej strzałki, która nie znikała i stąd poleciał w cholerę. Myślałem, że w tej nowej aktualizacji dodadzą już z możliwością włączenia/wyłączenia, a tu widzę, że tego nawet nie ma. Lipa trochę. Bo ta strzałka była najlepsza na smartfony, bo na kompie to tam może i tego nie być, bo zawsze używam guzika Home na klawiaturze.

Opublikowano
  1. spoiler tag potrzebny

2. emotki androidowe na froncie a te forumowe na szarym końcu, ja bym te androidowe wywalił całkiem, pospolite i oklepane

3. raz mi wchodzi do ostatniego nieprzeczytanego posta (ten temat np) a innym razem do pierwszego (temat switch 2)

4. czy jest możliwość zrobić te ciemnogranatowe kolorki dla ciemnego motywu? tego co był poprzednio. bo teraz to mam wybór jak pomiędzy dobrem a złem

5. brak tego pop upu o nowych postach w temacie podczas pisania własnego posta

Opublikowano
5 minut temu, Perez napisał(a):

Font zmieniłem z 14 na 15.

Jest git.

7 minut temu, nero2082 napisał(a):
  1. spoiler tag potrzebny

2. emotki androidowe na froncie a te forumowe na szarym końcu, ja bym te androidowe wywalił całkiem, pospolite i oklepane

3. raz mi wchodzi do ostatniego nieprzeczytanego posta (ten temat np) a innym razem do pierwszego (temat switch 2)

4. czy jest możliwość zrobić te ciemnogranatowe kolorki dla ciemnego motywu? tego co był poprzednio. bo teraz to mam wybór jak pomiędzy dobrem a złem

5. brak tego pop upu o nowych postach w temacie podczas pisania własnego posta

2 Tak

5 Chyba jest.

Opublikowano

A font nie powinien być z 14 na 13 bo nadal za duże literki są? Na 15 nie są przypadkiem jeszcze większe? Chyba że to wina przeglądarki Opera na iOS.