Skocz do zawartości

Silnik forum 3.0

Featured Replies

Opublikowano
12 godzin temu, czapa napisał(a):

Jeszcze tylko oznaczenie działu jako przeczytanego przez kliknięcie w jego ikonkę tak jak było wcześniej pls

O, to to to. @Perez, da radę to ogarnąć? Niestety odznaczanie całego danego działu, wiąże się z wchodzeniem pod każde osobne podforum i odznaczanie.

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 322,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Alleluja! Trafiła się dzisiaj na infolinii jakaś życzliwa duszyczka, która pocisnęła kogo trzeba i mamy temat zamknięty. Nowy właściciel potwierdził, że domena jest już u nich i nawet home.pl ogarnął

• To jest poważne forum a nie prezentacja Nintendo tu trzeba być przygotowanym

• Jak ktos sie spruje o minusa to "beka z typa ze placze o kawalek ikonki", a tu sie okazuje, ze niektorzy pisali dlatego, ze widzieli zielona marchewke pod awatarem xD

Opublikowano
9 godzin temu, krzysiek923 napisał(a):

bez przesady, tutaj jeszcze chodzi o funkcjonalność i wygodę? to jest forum, a wy się tu organizujecie jakbyście mieszkanie urządzali xd

Przepraszam, że w temacie o uwagach dotyczących wyglądu i działania forum mam uwagi dotyczące wyglądu i działania forum. Bo wiesz, to, że gdzieś bez sensu musisz za każdym razem scrollować jeden pusty ekran, to też wchodzi w zakres funkcjonalności i wygody.

Jeszcze może zrozumiałbym wbijanie do topicu z takimi tekstami, gdyby tu jakaś banda tetryków zrzędziła i jojczyła, ale każdy grzecznie sugeruje, co można by poprawić, a komuś nie zaangażowanemu w proces coś nie pasuje.

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, mitra napisał(a):

O, to to to. @Perez, da radę to ogarnąć? Niestety odznaczanie całego danego działu, wiąże się z wchodzeniem pod każde osobne podforum i odznaczanie.

Będę pytał na forum IPB, bo na razie tego nie trafiłem. Tam ludzie sporo zgłaszają i rożne podejście jest - czasami pojawi się jakieś obejście jak z tym spoilerem, a czasami "przykro nam, że nie podoba ci się ta zmiana, ale nie planujemy wracać do starej opcji".

Opublikowano

Mnie ogólnie nowy forumek pasuje i nawet się podoba, prócz akcji z odznaczaniem tematów i małych emot. Tak to ogólnie jest git.

Opublikowano

uytuty.jpg

imo przydałoby się pochować te odnośniki pod-działów, bo mocno główną rozpychają, a ich brak nie byłby jakąś wielką niedogodnością. przecież po kliknięciu "multiplatformy" i tak wszystkie są pod ręką. zwłaszcza te bijatyki, gdzie nie ma na tyle ruchu, żeby zasługiwały na miejsce na głównej

Opublikowano

Pewnie by nie byl ale to zawsze jedno klikniecie mniej. W kaciku rpg korzystam tylko z poddzialu soulsow i jest to jakies tam udogodnienie.

A propos klikania, to z jakiegos powodu teraz cala sekcja danego forum na glownej jest klikalna, a nie tylko te elementy ktore powinny (subfora, ostatni post itd). Wczoraj zastanawialem sie czy to bug ze klikam ostatni post na mobilu a przekierwouje mnie do glownej podstrony danego dzialu. No i sie dzis na desktopie wyjasnilo bo kursor zmienia sie na palec po najechaniu na biale pole. Upierdliwe jak sie nie precyzyjnie nie tapne na fonie albo zjedzie myszka na desktopie.

Opublikowano

Gdzie teraz mam szukać nieprzeczytanych wątków? Wcześniej miałem koło swojej ikony a teraz pusto

616DF7FA-36EC-4F5A-A81E-9516DE9BC214.png

Opublikowano

Screenshot_20250408_140651_Opera.jpg

Taka mała rzecz, zapewne prosta do naprawy. W profilu użytkowników ikonki avatarów innych e-kolegów komentujących lub lurkujacych profil nie wyświetlają się prawidłowo.

Opublikowano
48 minut temu, REZOK napisał(a):

Gdzie teraz mam szukać nieprzeczytanych wątków?

Pierwsza ikona na dole.

@SebaSan1981 to chyba u ciebie coś internet przymulił, bo działa ok.

Opublikowano

A zaznaczasz, że ma być ukryte? Wybierając spoiler z plusika jest to zaznaczone od razu.

Bla bla bla

Widzisz?

Opublikowano

Taki feature.

Mi na mobilce nie widać tego zielonego nagłówka na górze strony ze wsparciem 1%. Jak się strona ładuje to przez ułamek sekundy go widać i znika jak się strona załaduje. Może to przez adblocka?

Opublikowano

Raczej go sobie wyłączyłeś klikając x z prawej strony. Powinien się wyświetlać np w incognito.

Godzinę temu, PiotrekP napisał(a):

Dobra, kumam. Tylko nie wiem po co ten tytuł spoilera

Można dać opis, np screeny itp. Jak Plugawy napisał.

Opublikowano
  • Autor

Kolejny update wtyczki statusów:

Fixed CSS issues.

Hide deleted statuses.

Fixed JS errors when posting a new comment.

Fixed exception errors when deleting a comment.

Fixed pagination issues in widget.

Automatically close the editor after posting a new comment.

Opublikowano
W dniu 8.04.2025 o 14:09, Mejm napisał(a):

A propos klikania, to z jakiegos powodu teraz cala sekcja danego forum na glownej jest klikalna, a nie tylko te elementy ktore powinny (subfora, ostatni post itd). Wczoraj zastanawialem sie czy to bug ze klikam ostatni post na mobilu a przekierwouje mnie do glownej podstrony danego dzialu. No i sie dzis na desktopie wyjasnilo bo kursor zmienia sie na palec po najechaniu na biale pole. Upierdliwe jak sie nie precyzyjnie nie tapne na fonie albo zjedzie myszka na desktopie.

Podbijam bo wkurwia.

Na dolnej belce na mobilce tez by sie przydał przycisk powrotu na głównąshotgun

Opublikowano

Wcześniej jak się wklejało tekst z innej stronki np to odrazu w edytorze wyskakiwała opcja usunięcia formatowania, da się to przywrócić?

Opublikowano

Póki tego nie ma to polecam skrót do wklejania tekstu bez formatowania - CTRL + Shift + V.

I przy okazji parę sugestii, akurat mnie ominął szał ze zmianą wyglądu, więc jak coś było to sory. Na pewno na plus to wydaje się, że forum śmiga dużo szybciej i wygląda schludnie.

Sugestie:

• Może fajnie by było jakby ikonki przy tematach miały różne kolory, bo na razie się zlewają np. tematy PS niebieskie, Xboxa zielone, Switcha czerwone itd.

• Na stronie głównej jak są wyświetlane tematy z najnowszą aktywnością to są pogrubione nawet, gdy już go przeczytałem. Chyba trzeba mieć przeczytane całe subforum żeby zniknęło. Da radę to zmienić?

• Chyba można trochę zmniejszyć interlinię pomiędzy tytułami subforów na stronie głównej

Opublikowano
  • Autor

Na razie pany poczekajmy z kilka(naście) dni, bo oni tam cały czas zbierają feedback, ale też i zgłaszane bugi. Update'y wlatują co 2-3 tygodnie.

Ha, właśnie wbiłem do nich zlukać, kiedy ostatni (https://invisioncommunity.com/release-notes-v5/), a tu z dzisiaj beta 5.0.6 (jeszcze nie instalowałem, bo chcę luknąc listę zmian, bo trochę tego jest).

O, choćby to - #4400: Allow custom emoticons to display in their natural dimensions

Opublikowano

Swoją drogą, dzięki Perez za naprawienie/usprawnienie działania forum (bo chyba nikt jeszcze nie dziękował, a wszyscy narzekają i wymagaja). Ktoś inny mógłby mieć w chuju jego działanie, a równie dobrze tego forum w ogóle mogłoby już nie być. Robisz Pan robotę! drinks

Opublikowano

Nie dałoby rady dodać do tematów z nowymi postami tej niebieskiej kropki, która była? Nie wiem kurcze pieczone, jakoś mi ciężko teraz rozróżnić, gdzie ktoś napisał. Nawet pogrubienie nazwy tematu nie pomaga, bo się to wszystko zlewa.

Edit: chyba jest już taka kropka, pardon XD

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Nie wiem czy było- tragiczne hitboxy na mobilce. W koło wklikuje mnie do działu zamiast do tematu.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, maciucha napisał(a):

Nie wiem czy było- tragiczne hitboxy na mobilce. W koło wklikuje mnie do działu zamiast do tematu.

W którym miejscu ten klik?

Opublikowano
7 godzin temu, Perez napisał(a):

W którym miejscu ten klik?

W jakimkolwiek w sumie. Klikam tak jak zawsze w nazwę tematu i wbija mnie do działu. Dopiero za którymś razem udaje się uderzyć w dobrego hitboxa.

Opublikowano

Nie mam żadnego problemu na mobilce, zawsze przenosi mnie tam gdzie chciałem. Klikam różnie, na nazwę tematu, obok nazwy tematu, czasami pamięć mięśniowa celuje w gwiazdkę obok nazwy tematu.