Skocz do zawartości

Silnik forum 3.0

Featured Replies

Opublikowano

Na glownej na mobilce czcionki nadla za duze. Zmniejszylbym o 3.

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 314,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Alleluja! Trafiła się dzisiaj na infolinii jakaś życzliwa duszyczka, która pocisnęła kogo trzeba i mamy temat zamknięty. Nowy właściciel potwierdził, że domena jest już u nich i nawet home.pl ogarnął

• To jest poważne forum a nie prezentacja Nintendo tu trzeba być przygotowanym

• Jak ktos sie spruje o minusa to "beka z typa ze placze o kawalek ikonki", a tu sie okazuje, ze niektorzy pisali dlatego, ze widzieli zielona marchewke pod awatarem xD

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Rozi napisał(a):

Teraz jest git. No ale emotki nadal dramat.

Emoty mają ogarniać, już były zgłoszenia na forum IPB.

Opublikowano

emotki na mobile do podbicia o 500% [

shotgunshotgun

spoiler

forum umiera na końcu

Edytowane przez nero2082

Opublikowano

Na telefonie już całkiem dobrze to wygląda, tylko emotki do poprawy jak poprzednicy pisaliwujaszek

I jak się robi teraz spoiler bo nie widzę

Opublikowano
3 godziny temu, Perez napisał(a):

To mówisz o tym "Oznacz jako przeczytane"? Teraz to chyba dali na górę przy stronicowaniu.

Bez-nazwy-1.png

U mnie tego nie ma

Screenshot_20250405-115434.Chrome.png

Opublikowano
  • Autor

Pewnie kwestia miejsca na mobile, ale to faktycznie dobrze, aby bylo tez dostepne.

Opublikowano

12 minut temu, Shen napisał(a):

I jak się robi teraz spoiler bo nie widzę

spoiler

to są skomplikowane rzeczy teraz, znaczek plusa - wrap in box - a potem jeszcze kółko na ramce spoilera i dać expandable żeby zwinąć, wymaga to uproszczenia:)

Opublikowano
14 minut temu, Perez napisał(a):

Pewnie kwestia miejsca na mobile, ale to faktycznie dobrze, aby bylo tez dostepne.

Na mobilce jest chyba na samym dole ale np. ja do podforum Xbox w ogóle nie wchodzę i z głównej nie można odznaczyć. Jak jest kilka tematów w różnych podforach Xboxa to do każdego trzeba wejść, przewinąć stronę na sam dół i dopiero odznacza. Nie można całościowo odznaczyć danego podforum.

Opublikowano
1 minutę temu, mitra napisał(a):

Nie można całościowo odznaczyć danego podforum.

Wchodzisz w dział i na dole jest.

Opublikowano

Dałoby się zrobić żeby oznaczanie przeczytania działu się aktywowało po kliknięciu na jego dymki obok na stronie głównej? Przydatne to było poprzednio a teraz trzeba wchodzić do każdego podforum aby oznaczyć osobno tematy jako przeczytane aby cały dział był oznaczony. :/

Opublikowano

Czy kliknięcie w nazwę tematu mogłoby przenosić do ostatniego nieprzeczytanego posta? Wersja mobile.

Opublikowano
22 minuty temu, suteq napisał(a):

Dałoby się zrobić żeby oznaczanie przeczytania działu się aktywowało po kliknięciu na jego dymki obok na stronie głównej? Przydatne to było poprzednio a teraz trzeba wchodzić do każdego podforum aby oznaczyć osobno tematy jako przeczytane aby cały dział był oznaczony. :/

This.

12 minut temu, Emtebe napisał(a):

Czy kliknięcie w nazwę tematu mogłoby przenosić do ostatniego nieprzeczytanego posta? Wersja mobile.

Przenosi, tylko wejdź w ustawienia konta i zmień to tutaj:

Screenshot_2025-04-05-12-53-36-416_org.mozilla.firefox.jpg

Opublikowano

Wczoraj późnym wieczorem miałem coś napisać, ale mi się odechciało na forumie siedzieć przez ten nowy wygląd (tylko desktop w moim przypadku). Teraz wchodzę i już jest lepiej: posty są szersze, a czcionka trochę mniejsza, a to były największe problemy (wszystko na modłę MOBILNĄ musi być teraz duże i spuchnięte nawet na panoramicznych ekranach, podobny zonk miałem na apce twitcha jak ją zunifikowali na konsolach i ponad rok temu zaczęła wyglądać i działać jak gówno). Nadal mam na skrajach ekranu pustą przestrzeń (idealnie by było, żeby rozmiar przestrzeni "roboczej" forum dopasowywał się do rozdziałki na PC), ale jest jej mniej, niż wczoraj. Pozostaje w miarę możliwości zwiększyć forumowe emoty i powinno być akceptowalnie, bo tak dobrze, jak było, to wiadomo, że już nie będzie, taki urok zmian.

No i ten "pasek adresu" był chyba poprzednio pod bannerem reklamującym nowe wydawnictwa, no nie? Wygodniej się klikało.

obraz.png

Opublikowano
4 godziny temu, Square napisał(a):

Wchodzisz w dział i na dole jest.

No właśnie nie koniecznie bo bo wchodzę w Xboxa, zjeżdżam na dół i nie odznacza. Muszę wejść do konkretnego działu i dopiero odznacza.

Screenshot_20250405-163505.Chrome.png

Edytowane przez mitra

Opublikowano

Tak samo nowe posty mitra mają u mnie. Dział jest odznaczony, ale najnowszy post się świeci zawsze. Chyba w tym jest kot pogrzebany.

Opublikowano

Nie podobają mi się te zmiany. Dzisiaj chwilę musiało minąć aż skapnąłem się jak zobaczyć nowe posty na kompie :/

Opublikowano

Fajny jest ten pasek na dole. Korzystacie często z wyszukiwarki? Jeśli nie to może dało by się zmienić ikonkę wyszukiwarki na odnośnik do strony głównej forum? To by było zajebiste. Zawsze można kliknąć ikonę menu i forum z paska rozwijanego na dole, ale tak by było bardziej natychmiastowe.

Ogólnie na telefonie to podoba mi się to nowe forum.

Opublikowano

Mi też się podoba. Panel na dole bardzo spoko, jest bardziej intuicyjny od poprzedniego rozwiązania. Czcionka z listy ostatnich postów wydaje się ciut mniejsza, ale mi to nie przeszkadza. Poza jednym crashem 502 to śmiga na Samsungu elegancko, póki co. Odpukać. A używanie forumke? Kwestia nauczenia się i ponownego przyzwyczajenia do nowych "mechanik" po prostu.

Opublikowano

W statusach pokazuje tylko 3 odpowiedzi.

Opublikowano

Tylko niech mi nikt nie pisze, że wielkość czcionki jest okdunno

Za to na plus: Tapatalk znacznie mniej muli jak poprzednio...

IMG_20250405_184948576.jpg

Opublikowano
25 minut temu, k0ntra napisał(a):

W statusach pokazuje tylko 3 odpowiedzi.

Na górze strony masz coś takiego jak Statusy, polecam tam przeglądać.

Opublikowano

o chuj chodzi z tym narzekaniem na czcionke, jak w każdej przeglądarce można sobie zwiększyć lub zmniejszyć

Opublikowano

Mozna tez sobie powiekszyc czcionke w oknie pisania posta bo z jakiegos powodu jest mniejsza niz po opublikowaniu posta a nie mam zamiaru slepic.

Przy zadnej stronie nie musialem nigdy uwazac opcji powiekszania w przegladarce az do zmiany layoutu. Czcionki na desktopie sa za male, screen Czezare dobrze to ilustruje. Jeszcze masa pustej bialej przestrzeni wszedzie.

Opublikowano
5 minut temu, Mejm napisał(a):

Mozna tez sobie powiekszyc czcionke w oknie pisania posta bo z jakiegos powodu jest mniejsza niz po opublikowaniu posta a nie mam zamiaru slepic.

Przy zadnej stronie nie musialem nigdy uwazac opcji powiekszania w przegladarce az do zmiany layoutu. Czcionki na desktopie sa za male, screen Czezare dobrze to ilustruje. Jeszcze masa pustej bialej przestrzeni wszedzie.

Właśnie to jest do poprawy, też nie rozumiem tego zabiegu, że czcionka jest malutka podczas pisania (wersja desktop jak coś, na tel nie zawyżyłęm tego). Da się to jakoś w opcjach zmienić @Perez czy to na stałe ustawione przez nowy system i trzeba tickety wysyłać do developerów?

Opublikowano

Nie wiem tez czy to tylko u mnie ale mam laga w oknie pisania posta.