Skocz do zawartości

Silnik forum 3.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 316,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Alleluja! Trafiła się dzisiaj na infolinii jakaś życzliwa duszyczka, która pocisnęła kogo trzeba i mamy temat zamknięty. Nowy właściciel potwierdził, że domena jest już u nich i nawet home.pl ogarnął

• To jest poważne forum a nie prezentacja Nintendo tu trzeba być przygotowanym

• Jak ktos sie spruje o minusa to "beka z typa ze placze o kawalek ikonki", a tu sie okazuje, ze niektorzy pisali dlatego, ze widzieli zielona marchewke pod awatarem xD

Opublikowano
5 minut temu, Plugawy napisał(a):

Ta czcionka xD dla mnie za duża, ale róbta, żeby większość była zadowolona.

pamiętaj jaka srednia wieku na forum, u niektorych dziadków wzrok juz nie ten

Opublikowano

Juz jest dobrze, jedynie emotki do poprawy by byly większe (o ile się da).

cool

Maciupkie są jak na disco we_need_to_go_deeper

Opublikowano
  • Autor

Emoty mają poprawiać, bo już na forum IPB było to zgłaszane, że u innych też są max jakieś małe.

Opublikowano

Czy sekcja Kto jest online? to beda tylko nicki? Poprzednio byly jeszcze widoczne staty ilu gosci ilu zalogowanych itd.

Opublikowano

A i kiedyś były jeszcze urodziny ale to chyba umarło dawno temu.

Opublikowano

Bylo z miliard lat temu.

Opublikowano
  • Autor

Hmm, tego nie pamiętam, jak to wyglądało z tymi statsami userów - czy to było systemowa wtyczka, czy jakaś zewnętrzna. Do dodania/kupienia mamy jeszcze te grupy userów.

A ogólnie to jest tego sporo, dodałem teraz najnowsze posty, jakieś ogólne statsy forumka i urodziny (zawężone do minimum 10 punktów reputacji, bo bez tego to się robi lista na kilkadziesiąt osób).

Opublikowano
W dniu 5.04.2025 o 10:37, Perez napisał(a):

Zaktualizowane te ikonki obok tematów. Ogólnie można sobie je dowolnie ustawiać z bazy Font Awesome. Dla MS, PS i PC w Platformy dałem dedykowane, pod Ninny nic nie ma z gotowych, ale jak ktoś się nudzi to zapraszam https://fontawesome.com/v6/search?ic=free

Szkoda, że trzeba mieć konto Pro żeby dodać ikonkę.

Opublikowano
  • Autor
46 minut temu, MYSZa7 napisał(a):

Szkoda, że trzeba mieć konto Pro żeby dodać ikonkę.

Nom, niestety. W panelu forum maja wpiete tylko te free, jakies 2k sztuk.

Opublikowano

Z czcionką na desktopie to widzę mocno subiektywna sprawa (wzrok i wielkość używanego ekranu), bo dla mnie ta poprzednia była w sam raz, a nawet bardziej w stronę, że duża, za to dysproporcja między rozmiarem fonta w wysłanych postach, a tym w oknie pisania odpowiedzi albo przy liczniku stron jest dziwna i wizualnie niespójna.

No i niektóre sygnatury są z jakichś przyczyn dziwnie spuchnięte, mimo, że na dużym ich obszarze nic nie ma:

obraz.png

Z plusów to faktycznie wszystko jakby płynniej działa, przynajmniej na razie.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano
2 minuty temu, kotlet_schabowy napisał(a):

No i niektóre sygnatury są z jakichś przyczyn dziwnie spuchnięte, mimo, że na dużym ich obszarze nic nie ma:

To przez nicki do serwisów pod awatarem, jak masz wpisane PSN ID, Gamertaga, Steama i Nintendo ID to się ciągnie w dół bo każda pozycja to nowy wiersz, a za tym idzie to puste miejsce pod sygnaturą.

Opublikowano

No tak xD

Dziś dopiero poprzeglądam więcej forum, ale już widzę różne smaczki. To:

obraz.png

czyli brak większej liczby opcji wyboru stron, jest dla mnie beznadziejną zmianą.

W panelu użytkownika nie wyświetlają się ikonki reakcji, które daliśmy/ktoś nam dał. Niby nic, ale estetyka leży:

obraz.png

21 godzin temu, Shen napisał(a):

o chuj chodzi z tym narzekaniem na czcionke, jak w każdej przeglądarce można sobie zwiększyć lub zmniejszyć

Tylko że wtedy bym sobie rozwalił wizualnie inne strony (i tak wybiórczo, bo w niektórych miejscach ma to wpływ np. tylko na nagłówki tekstu), gdzie fonty mi pasują. Przynajmniej na FF tak to działa.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

Ja już jestem takim lamusem, że nie wiem co to jest, na fonie, to trzecie od dołu. Jasny, ciemny ok, a to ostatnie?

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, Okie from Muskogee napisał(a):

Ja już jestem takim lamusem, że nie wiem co to jest, na fonie, to trzecie od dołu. Jasny, ciemny ok, a to ostatnie?

Zwie się to System Preference, więc jak masz to ustawione to kolor dostosuje się do ustawień kompa/telefonu.

Opublikowano

Czy tylko ja mam taki problem, że po wejściu w temat wskakuje mi losowa strona?

Przykładowo ten temat, miałem już wcześniej przeczytane posty ze strony 117, a gdy teraz tu wszedłem to wyświetliło mi stronę 113, zamiast tę, na której mam nieprzeczytane posty. Czasami wyświetla też pierwszą, ale przeważnie losową.

Uzywam opery na androidzie

Opublikowano

Embedy w statusach udało się nareperować, ale na forum dalej ucina niektóre.

obraz.png

Nie żeby interesował mnie post of Figaro z hamerykańskimi rzeczami, ale no rzuca się w oko.

Opublikowano

Wielkość czcionki uległa znaczącej poprawie, przynajmniej w postach użytkowników, które się czyta. Jedynie czcionka w postach które same piszemy w edytorze mogłyby być nieco większe. No i kolor czcionki mógłby być nieco czarniejszy. Teraz jest trochę zbyt" blady". Jeśli o mnie chodzi to drażnią mnie jeszcze tylko te ogromniaste odnośniki filmików do Youtube`a:

IMG_20250406_183151397_HDR.jpg

Opublikowano

Gdzie jest teraz opcja ukrywania spoilerów? Bo zupełnie jej nie widzę shieeet

Opublikowano
W dniu 5.04.2025 o 12:08, nero2082 napisał(a):

spoiler

to są skomplikowane rzeczy teraz, znaczek plusa - wrap in box - a potem jeszcze kółko na ramce spoilera i dać expandable żeby zwinąć, wymaga to uproszczenia:)

Opublikowano

Bo to jak z twórcami gier. Dev musli, że wie lepiej czego chcą użytkownicy.

Opublikowano

Ale to info o nowych postach to nie wiem na co. Przy wiekszym ruchu bedzie dzialac jak czat na transmisji z pokazu gierek.